Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 4

Rekomendowane odpowiedzi

32 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Ukraińcy walczą ze złodziejami. Przywiązują ich do słupów

Mieszkańcy Ukrainy znaleźli sposób na ukaranie złodziei. Przywiązują ich folią do słupów i naklejają kartki z napisem "złodziej".

Zdjęcia potraktowanych w ten sposób rabusiów opublikowała Narodowa Policja Ukrainy. Podkreślono, że złodzieje poniosą odpowiedzialność za swoje czyny i zaapelowano, żeby zamiast kraść, przyłączyć do obrony państwa.

ODAzMWZlYCUgGDtkdRdtMGNAbz4zTmNmNFh3dXVbd3A5VSs-Ngk9ITEVYzAoGT8lNgpjJzZDLjQoVTtmdQgmNzEWLC51CSImJB5iNj8PdnV1SCl6OFl7JmxOdTJpQXYmdk5gYj4OLnxxSXwxP1ouZjw.webp

W tej folii to na jak długo? Nadzieję mam że  do czasu aż skruszeje.............

No kuźwa! 🤣

Nie obrażać mi tu zacnego barszczu ukraińskiego. 🤣 Dziś byliśmy z żoną w knajpie ukraińskiej w Warszawie przy ul. Sokratesa i jadłem tam przepyszny barszcz ukraiński. 👍

Mamy z żoną w tej samej dzielnicy pod opieką trzy Ukrainki i czworo ich dzieci - wszyscy z pierwszej fali uciekinierów z Ukrainy spod ruskich rakiet. Dobre, mądre, kulturalne, kochane dziewczyny. Jednej z nich kończymy załatwiać pracę w Warszawie, bo jest specjalistką od pracy z dziećmi, w tym także z niepełnosprawnymi.

Слава Україні❗

14 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

formoza

"Bucza"

Pisałem wczoraj w odpowiedzi do Je...- nie wiem dlaczego, ale to zdjęcie mi "estetycznie" dokumentnie do 2022 nie pasuje.
Cholera wie, czy to nie inne miejsce, inne okoliczności przyrody, inna data...

Co nie zmienia faktu, że z okolic Buczy jest sporo filmów ze sprzętem, który dalej nie pojedzie, pomijając lawetę czy palniki do cięcia złomu...

@Czlowieksniegu To jest zdjęcie z Buczy, zrobione na ul. Wokzalnej obok numeru 38 w stronę południową. Efekt "spłyconej" perspektywy okiem teleobiektywu nieco zniekształca, ale to jest to miejsce po akcji. Porównałem filmiki z tym co widać na StreetView, a kwestionowane zdjęcie też pasuje. I widać tę samą stojącą w poprzek wypaloną cysternę.
|
M.

Clipboard01.jpg

Władze Rosji każdego dnia zatrzymują obywateli, którzy biorą udział w protestach przeciwko wojnie w Ukrainie. Do Dumy Państwowej trafił projekt ustawy, według którego osoby protestujące miałyby być wysyłane do służby wojskowej w Donbasie. Natomiast ustawę o surowym karaniu (do 15 lat więzienia) za rozpowszechnianie informacji o tym, co dzieje się w Ukrainie, rosyjska Duma już przyjęła.

[...] [...]- wyraźnie nie tylko Cara Włodzimierza [...] [...]

Dzisiaj, 04-03-2022 09:33

Szach mat mera Wilna. Rosja nic nie jest w stanie poradzić na zmianę

Mer Wilna Remigijus Simasius poinformował, że rosyjska ambasada w stolicy Litwy zmieni adres. Nienazwana do tej pory ulica dobiegająca do rosyjskiej placówki dyplomatycznej od teraz ma się nazywać ulicą Bohaterów Ukrainy.

Nienazwana ślepa uliczka obok ambasady Rosji w Wilnie formalnie otrzyma tę nazwę w środę, zmieniając jednocześnie adres ambasady - poinformował włodarz Wilna.

"Od tej pory na wizytówce każdego pracownika ambasady Rosji będzie musiał znaleźć się hołd dla ukraińskich bohaterów. Każdy, kto napisze list do ambasady, będzie musiał pomyśleć zarówno o ofiarach rosyjskiej agresji, jak i o ukraińskich bohaterach" - napisał Remigijus Simasius w mediach społecznościowych.

• Super 1

11 minut temu, beaviso napisał:

Gracz jeszcze ciepły, ale Suka zdecydowanie sfotografowana przed laty - w komentarzach wskazują linki sprzed 3-4 lat, w których to samo zdjęcie zostało użyte.

M.

Nie da się wykluczyć, że klasyczne Su-27 też nad Ukrainą latają. Nie toczy się wprawdzie batalia o wywalczenie przewagi w powietrzu, ale to nie znaczy, że ruscy nie zamierzają kontrolować tamtejszej przestrzeni powietrznej i zestrzeliwać Ukraińców, a to jest robota dla tych podstawowych Su-27.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie