Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 minuty temu, takafura napisał:

Jak post jest pogardliwy i obraźliwy do jest domniemnanie graniczące z pewnością że jest skierowany do pisowca :)

Więc jak jest wzmianka o złodziejach, alkoholikach czy ciemnym ludzie to odpisuję ;)

A artykuł Onetu wygląda ( niestety) 10 razy bardziej wiarygodnie i lepiej udokumentowany niż ten pierwszy...

Ps. Czy czasem producent korzystając z okazji pozbycia się całej trefnej partii broni (A0 czy A1) zamiast ją kosztownie modernizować przeznaczył ją na "eksport" ?

miło, ze zauważyłeś, że meteorytyka tego artykułu "nieco" inna 

Jednego wojskowego emeryta można bez problemu skłonić hajsem,  do tego żeby przetestował karabinek tak żeby pasowało do określonej lobbowanej tezy - w takie coś mogę uwierzyć bez problemu

Tym razem jednak mamy trochę inna sytuacje... gdyby to były kłamstwa to  pismak nie grałby w tak otwarte i łatwe do zweryfikowania  karty

Truskawką na trocie jest ta dość wyraźna sugestia pana pismaka, że frontowe  zachwyty nad grotem, na które można było się natknąć w internetach, nie bardzo potwierdzają się na samym froncie

Napisano (edytowane)
36 minut temu, takafura napisał:

Ps. Czy czasem producent korzystając z okazji pozbycia się całej trefnej partii broni (A0 czy A1) zamiast ją kosztownie modernizować przeznaczył ją na "eksport" ?

No ale przecież to co poszło na Ukrainę jest "chwalone" przez ukraińców

Myślisz, że żołnierze  do testów poligonowych dostali teraz jakieś złogi magazynowe z pierwszej czy drugiej partii? to co jest opisane w artykule to nie sa jakieś tam pojedyncze usterki czy zacięcia tylko objawy ogólnego problemu  partactwa w wykonaniu i użycia kiepskich materiałów do tego dochodzi tło w postaci nowego kontraktu na bodajże 80tys sztuk i docelowej chęci przezbrojenia całych sił zbrojnych w groty

Edytowane przez canabis.dw
Napisano (edytowane)
17 minut temu, takafura napisał:

Artykuł jest tak drastyczny że trudno w to uwierzyć.

Z drugiej jednak strony ciężko nie wierzyć bo pismak tym razem nie powołuje się "anonimowe źródła" tylko konkretne pisma sygnowane nazwiskami konkretnych ludzi dotyczące poważnych problemów dużej części z ogólnej liczby testowanych egzemplarzy

Edytowane przez canabis.dw
Napisano
14 minut temu, canabis.dw napisał:

Z drugiej jednak strony ciężko nie wierzyć(...)

Ja mam uczulenie na tabloidy papierowe i internetowe. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale jako laik wolę defence24.

Napisano
2 minuty temu, takafura napisał:

Ja mam uczulenie na tabloidy papierowe i internetowe. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale jako laik wolę defence24.

Dziennikarstwo jako takie jest w ogólnym kryzysie etycznym i merytorycznym,   wywołując często - nie tylko u Ciebie rożne reakcje uczuleniowe czy tez odruchy wymiotne. 

Tym razem jednak wydaje się,  że artykuł nie wpisuje się w te trendy nowoczesnego dziennikarstwa

Napisano
11 minut temu, canabis.dw napisał:

Dziennikarstwo jako takie jest w ogólnym kryzysie etycznym i merytorycznym,   wywołując często - nie tylko u Ciebie rożne reakcje uczuleniowe czy tez odruchy wymiotne. 

Tym razem jednak wydaje się,  że artykuł nie wpisuje się w te trendy nowoczesnego dziennikarstwa

Problemem dwójki dziennikarzy a raczej dzbannikarzy jest W. Putin. Zaczął niestety wojnę na Ukrainie, karabiny trafiły na front, zbierają zdecydowanie pochlebne opinie. Gdyby nie to, Żemła z Wyrwałem mogliby wałkować temat aż do znudzenia. A tak mogą liczyć tylko na wyznawców.

Napisano
Godzinę temu, takafura napisał:

Jak post jest pogardliwy i obraźliwy do jest domniemnanie graniczące z pewnością że jest skierowany do pisowca :)

Więc jak jest wzmianka o złodziejach, alkoholikach czy ciemnym ludzie to odpisuję ;)

A artykuł Onetu wygląda ( niestety) 10 razy bardziej wiarygodnie i lepiej udokumentowany niż ten pierwszy...

Broń nie jest trefna. Wysłana została z zasobów nie producenta lecz WP.

Napisano (edytowane)
32 minuty temu, Tailor napisał:

Zrzut ekranu 2023-02-27 205602.jpg

Pal licho treść starego artykułu, którego nawet nie chce mi się czytać. 

Za to zdjęcie, które wstawiasz jest tak głupie, że aż śmieszne. Zdjęcie czysto propagandowe- czyściutka broń, pozowany, wręcz ustawiony "żołnierz". Nie ustawiony uchwyt. Do jego wzrostu nie dałoby się strzelać. Prosto ze skrzyni. W tej pozycji uchwyt dostaliśmy w nowej broni.

To, że to "żołnierz" widać od razu. Pierwsze czego uczą podczas obchodzenia się z bronią, to " palec na spuście to ostatnia, a nie pierwsza faza "strzału""

U nas, za palec na spuście podczas zbiórki na strzelnicy, nie zaliczało się strzelania.

Edytowane przez karpik
Napisano
27 minut temu, Tailor napisał:

Problemem dwójki dziennikarzy a raczej dzbannikarzy jest W. Putin. Zaczął niestety wojnę na Ukrainie, karabiny trafiły na front, zbierają zdecydowanie pochlebne opinie. Gdyby nie to, Żemła z Wyrwałem mogliby wałkować temat aż do znudzenia. A tak mogą liczyć tylko na wyznawców.

Całe szczęście, ze nasze umęczone społeczeństwo to nie tylko fanatyczni wyznawcy niemieckiego portalu ,dobrze że są  ludzie tacy jak Ty o stabilnym i ugruntowanym światopoglądzie, przyznam że miałem chwilkę słabości i prawie uwierzyłem tym wrogom narodu! Na szczęście pięknie, za pomocą  argumentów wypunktowałeś wszystkie dziennikarskie kłamstwa i manipulacje, no i jeszcze ta fotka na koniec- już na pierwszy rzut oka widać, ze z grotem wszystko w porządku, a  ilość pochlebnych opini po prostu przytłacza

Napisano
4 minuty temu, karpik napisał:

Pal licho treść starego artykułu, którego nawet nie chce mi się czytać. 

Za to zdjęcie, które wstawiasz jest tak głupie, że aż śmieszne. Zdjęcie czysto propagandowe- czyściutka broń, pozowany, wręcz ustawiony "żołnierz". Nie ustawiony uchwyt. Do jego wzrostu nie dałoby się strzelać. Prosto ze skrzyni. W tej pozycji uchwyt dostaliśmy w nowej broni.

To, że to "żołnierz" widać od razu. Pierwsze czego uczą podczas obchodzenia się z bronią, to " palec na spuście to ostatnia, a nie pierwsza faza "strzału""

czepiasz sie! patrz na ogólną postawę i zadowolona minę! zapewne możliwość urzytkowania naszego karabinka uzyskał jako formę specjalnego wyróżnienia!-

Napisano
1 minutę temu, canabis.dw napisał:

Całe szczęście, ze nasze umęczone społeczeństwo to nie tylko fanatyczni wyznawcy niemieckiego portalu ,dobrze że są  ludzie tacy jak Ty o stabilnym i ugruntowanym światopoglądzie, przyznam że miałem chwilkę słabości i prawie uwierzyłem tym wrogom narodu! Na szczęście pięknie, za pomocą  argumentów wypunktowałeś wszystkie dziennikarskie kłamstwa i manipulacje, no i jeszcze ta fotka na koniec- już na pierwszy rzut oka widać, ze z grotem wszystko w porządku, a  ilość pochlebnych opini po prostu przytłacza

Daj sobie luz. Widać, że on nawet koło strzelnicy nie przechodził i nie ma bladego pojęcia o wojsku. Przemawia tu tylko jego pissowskie zaślepienie.

Napisano
3 minuty temu, canabis.dw napisał:

I słusznie. Portal wykrył kilka dni temu trzy rosyjskie lotniskowce a z kolei dwójka autorów artykułu o grocie zasłynęła wysłaniem maila na nieistniejący adres i ogłoszeniem końca ery czołgów na podstawie doświadczeń z Ukrainy.

Napisano
Teraz, karpik napisał:

Daj sobie luz. Widać, że on nawet koło strzelnicy nie przechodził i nie ma bladego pojęcia o wojsku. Przemawia tu tylko jego pissowskie zaślepienie.

Coraz wyraźniej widać, że na pis będzie głosować właśnie ta część społeczeństwa, która nigdy nie zmienia zdania!  I tą swoją stabilność poglądów uważają oni za największą cnotę charakteru

Napisano
4 minuty temu, canabis.dw napisał:

Coraz wyraźniej widać, że na pis będzie głosować właśnie ta część społeczeństwa, która nigdy nie zmienia zdania!  I tą swoją stabilność poglądów uważają oni za największą cnotę charakteru

Dokładnie. Cytując klasyka- "kto się chujem urodził, kanarkiem nie zdechnie". Cnotliwe.

• Tak trzymać 1
Napisano
5 minut temu, Tailor napisał:

I słusznie. Portal wykrył kilka dni temu trzy rosyjskie lotniskowce a z kolei dwójka autorów artykułu o grocie zasłynęła wysłaniem maila na nieistniejący adres i ogłoszeniem końca ery czołgów na podstawie doświadczeń z Ukrainy.

Weź mi głupiemu wytłumacz jak to w końcu jest: polscy żołnierze którzy napisali ta notatkę do dowódcy zostali przekupieni i nakłamali w papierach czy tez żadnej notatki i testów nie było  i cały artykuł jest kłamstwem dziennikarza fur dojczland jak ty to widzisz?

Napisano
1 minutę temu, Tailor napisał:

Obawiam się, że różni nas podejście do kultury dyskusji.

Kiedyś nawet próbowałem z wami dyskutować. Teraz leję na was ciepłym moczem.

Napisano
Teraz, Tailor napisał:

Obawiam się, że różni nas podejście do kultury dyskusji.

Przepraszam Cię za mój brak kultury, ale ja jestem prosty chłopak z małej wioski, nie było jak się z kultura otrzaskać :(  spróbuj tym razem wybaczyć i odpowiedz cna moje pytanie

Napisano
13 minut temu, bjar_1 napisał:

Teraz to już raczej pójdzie szybko i powinniśmy otrzymać odpowiedzi kto tu ściemnia

a) pismak to debil który na kolanie wszystko zmyślił  i teraz zostanie to odkryte

b) pismak przewidział(co trudne nie było) jaka będzie reakcja i na to właśnie czeka aż zarzuci mu się kłamstwo

• Super 1
  • Tak trzymać 1