canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 3 minuty temu, takafura napisał: Jak post jest pogardliwy i obraźliwy do jest domniemnanie graniczące z pewnością że jest skierowany do pisowca :) Więc jak jest wzmianka o złodziejach, alkoholikach czy ciemnym ludzie to odpisuję ;) A artykuł Onetu wygląda ( niestety) 10 razy bardziej wiarygodnie i lepiej udokumentowany niż ten pierwszy... Ps. Czy czasem producent korzystając z okazji pozbycia się całej trefnej partii broni (A0 czy A1) zamiast ją kosztownie modernizować przeznaczył ją na "eksport" ? miło, ze zauważyłeś, że meteorytyka tego artykułu "nieco" inna Jednego wojskowego emeryta można bez problemu skłonić hajsem, do tego żeby przetestował karabinek tak żeby pasowało do określonej lobbowanej tezy - w takie coś mogę uwierzyć bez problemu Tym razem jednak mamy trochę inna sytuacje... gdyby to były kłamstwa to pismak nie grałby w tak otwarte i łatwe do zweryfikowania karty Truskawką na trocie jest ta dość wyraźna sugestia pana pismaka, że frontowe zachwyty nad grotem, na które można było się natknąć w internetach, nie bardzo potwierdzają się na samym froncie Cytuj
takafura Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 22 minuty temu, bjar_1 napisał: Na Ukrainę poszły A1 i A2. Artykuł jest tak drastyczny że trudno w to uwierzyć. Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 (edytowane) 36 minut temu, takafura napisał: Ps. Czy czasem producent korzystając z okazji pozbycia się całej trefnej partii broni (A0 czy A1) zamiast ją kosztownie modernizować przeznaczył ją na "eksport" ? No ale przecież to co poszło na Ukrainę jest "chwalone" przez ukraińców Myślisz, że żołnierze do testów poligonowych dostali teraz jakieś złogi magazynowe z pierwszej czy drugiej partii? to co jest opisane w artykule to nie sa jakieś tam pojedyncze usterki czy zacięcia tylko objawy ogólnego problemu partactwa w wykonaniu i użycia kiepskich materiałów do tego dochodzi tło w postaci nowego kontraktu na bodajże 80tys sztuk i docelowej chęci przezbrojenia całych sił zbrojnych w groty Edytowane 8 Marzec 2023 przez canabis.dw Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 (edytowane) 17 minut temu, takafura napisał: Artykuł jest tak drastyczny że trudno w to uwierzyć. Z drugiej jednak strony ciężko nie wierzyć bo pismak tym razem nie powołuje się "anonimowe źródła" tylko konkretne pisma sygnowane nazwiskami konkretnych ludzi dotyczące poważnych problemów dużej części z ogólnej liczby testowanych egzemplarzy Edytowane 8 Marzec 2023 przez canabis.dw Cytuj
takafura Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 14 minut temu, canabis.dw napisał: Z drugiej jednak strony ciężko nie wierzyć(...) Ja mam uczulenie na tabloidy papierowe i internetowe. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale jako laik wolę defence24. Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 2 minuty temu, takafura napisał: Ja mam uczulenie na tabloidy papierowe i internetowe. Nie wiem czy to dobrze czy źle, ale jako laik wolę defence24. Dziennikarstwo jako takie jest w ogólnym kryzysie etycznym i merytorycznym, wywołując często - nie tylko u Ciebie rożne reakcje uczuleniowe czy tez odruchy wymiotne. Tym razem jednak wydaje się, że artykuł nie wpisuje się w te trendy nowoczesnego dziennikarstwa Cytuj
Tailor Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 Godzinę temu, bjar_1 napisał: Na Ukrainę poszły A1 i A2. Jesteś pewien? Cytuj
Tailor Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 11 minut temu, canabis.dw napisał: Dziennikarstwo jako takie jest w ogólnym kryzysie etycznym i merytorycznym, wywołując często - nie tylko u Ciebie rożne reakcje uczuleniowe czy tez odruchy wymiotne. Tym razem jednak wydaje się, że artykuł nie wpisuje się w te trendy nowoczesnego dziennikarstwa Problemem dwójki dziennikarzy a raczej dzbannikarzy jest W. Putin. Zaczął niestety wojnę na Ukrainie, karabiny trafiły na front, zbierają zdecydowanie pochlebne opinie. Gdyby nie to, Żemła z Wyrwałem mogliby wałkować temat aż do znudzenia. A tak mogą liczyć tylko na wyznawców. Cytuj
bjar_1 Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 Teraz, Tailor napisał: Jesteś pewien? https://defence24.pl/przemysl/msbs-grot-w-rekach-zolnierzy-ukrainskich Cytuj
Tailor Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 Godzinę temu, takafura napisał: Jak post jest pogardliwy i obraźliwy do jest domniemnanie graniczące z pewnością że jest skierowany do pisowca :) Więc jak jest wzmianka o złodziejach, alkoholikach czy ciemnym ludzie to odpisuję ;) A artykuł Onetu wygląda ( niestety) 10 razy bardziej wiarygodnie i lepiej udokumentowany niż ten pierwszy... Ps. Czy czasem producent korzystając z okazji pozbycia się całej trefnej partii broni (A0 czy A1) zamiast ją kosztownie modernizować przeznaczył ją na "eksport" ? Broń nie jest trefna. Wysłana została z zasobów nie producenta lecz WP. Cytuj
Tailor Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 6 minut temu, bjar_1 napisał: https://defence24.pl/przemysl/msbs-grot-w-rekach-zolnierzy-ukrainskich Cytuj
karpik Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 (edytowane) 32 minuty temu, Tailor napisał: Pal licho treść starego artykułu, którego nawet nie chce mi się czytać. Za to zdjęcie, które wstawiasz jest tak głupie, że aż śmieszne. Zdjęcie czysto propagandowe- czyściutka broń, pozowany, wręcz ustawiony "żołnierz". Nie ustawiony uchwyt. Do jego wzrostu nie dałoby się strzelać. Prosto ze skrzyni. W tej pozycji uchwyt dostaliśmy w nowej broni. To, że to "żołnierz" widać od razu. Pierwsze czego uczą podczas obchodzenia się z bronią, to " palec na spuście to ostatnia, a nie pierwsza faza "strzału"" U nas, za palec na spuście podczas zbiórki na strzelnicy, nie zaliczało się strzelania. Edytowane 8 Marzec 2023 przez karpik Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 27 minut temu, Tailor napisał: Problemem dwójki dziennikarzy a raczej dzbannikarzy jest W. Putin. Zaczął niestety wojnę na Ukrainie, karabiny trafiły na front, zbierają zdecydowanie pochlebne opinie. Gdyby nie to, Żemła z Wyrwałem mogliby wałkować temat aż do znudzenia. A tak mogą liczyć tylko na wyznawców. Całe szczęście, ze nasze umęczone społeczeństwo to nie tylko fanatyczni wyznawcy niemieckiego portalu ,dobrze że są ludzie tacy jak Ty o stabilnym i ugruntowanym światopoglądzie, przyznam że miałem chwilkę słabości i prawie uwierzyłem tym wrogom narodu! Na szczęście pięknie, za pomocą argumentów wypunktowałeś wszystkie dziennikarskie kłamstwa i manipulacje, no i jeszcze ta fotka na koniec- już na pierwszy rzut oka widać, ze z grotem wszystko w porządku, a ilość pochlebnych opini po prostu przytłacza Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 4 minuty temu, karpik napisał: Pal licho treść starego artykułu, którego nawet nie chce mi się czytać. Za to zdjęcie, które wstawiasz jest tak głupie, że aż śmieszne. Zdjęcie czysto propagandowe- czyściutka broń, pozowany, wręcz ustawiony "żołnierz". Nie ustawiony uchwyt. Do jego wzrostu nie dałoby się strzelać. Prosto ze skrzyni. W tej pozycji uchwyt dostaliśmy w nowej broni. To, że to "żołnierz" widać od razu. Pierwsze czego uczą podczas obchodzenia się z bronią, to " palec na spuście to ostatnia, a nie pierwsza faza "strzału"" czepiasz sie! patrz na ogólną postawę i zadowolona minę! zapewne możliwość urzytkowania naszego karabinka uzyskał jako formę specjalnego wyróżnienia!- Cytuj
karpik Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 1 minutę temu, canabis.dw napisał: Całe szczęście, ze nasze umęczone społeczeństwo to nie tylko fanatyczni wyznawcy niemieckiego portalu ,dobrze że są ludzie tacy jak Ty o stabilnym i ugruntowanym światopoglądzie, przyznam że miałem chwilkę słabości i prawie uwierzyłem tym wrogom narodu! Na szczęście pięknie, za pomocą argumentów wypunktowałeś wszystkie dziennikarskie kłamstwa i manipulacje, no i jeszcze ta fotka na koniec- już na pierwszy rzut oka widać, ze z grotem wszystko w porządku, a ilość pochlebnych opini po prostu przytłacza Daj sobie luz. Widać, że on nawet koło strzelnicy nie przechodził i nie ma bladego pojęcia o wojsku. Przemawia tu tylko jego pissowskie zaślepienie. Cytuj
Tailor Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 3 minuty temu, canabis.dw napisał: Całe szczęście, ze nasze umęczone społeczeństwo to nie tylko fanatyczni wyznawcy niemieckiego portalu ,dobrze że są ludzie tacy jak Ty o stabilnym i ugruntowanym światopoglądzie, przyznam że miałem chwilkę słabości i prawie uwierzyłem tym wrogom narodu! Na szczęście pięknie, za pomocą argumentów wypunktowałeś wszystkie dziennikarskie kłamstwa i manipulacje, no i jeszcze ta fotka na koniec- już na pierwszy rzut oka widać, ze z grotem wszystko w porządku, a ilość pochlebnych opini po prostu przytłacza I słusznie. Portal wykrył kilka dni temu trzy rosyjskie lotniskowce a z kolei dwójka autorów artykułu o grocie zasłynęła wysłaniem maila na nieistniejący adres i ogłoszeniem końca ery czołgów na podstawie doświadczeń z Ukrainy. Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 Teraz, karpik napisał: Daj sobie luz. Widać, że on nawet koło strzelnicy nie przechodził i nie ma bladego pojęcia o wojsku. Przemawia tu tylko jego pissowskie zaślepienie. Coraz wyraźniej widać, że na pis będzie głosować właśnie ta część społeczeństwa, która nigdy nie zmienia zdania! I tą swoją stabilność poglądów uważają oni za największą cnotę charakteru Cytuj
karpik Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 4 minuty temu, canabis.dw napisał: Coraz wyraźniej widać, że na pis będzie głosować właśnie ta część społeczeństwa, która nigdy nie zmienia zdania! I tą swoją stabilność poglądów uważają oni za największą cnotę charakteru Dokładnie. Cytując klasyka- "kto się chujem urodził, kanarkiem nie zdechnie". Cnotliwe. 1 Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 5 minut temu, Tailor napisał: I słusznie. Portal wykrył kilka dni temu trzy rosyjskie lotniskowce a z kolei dwójka autorów artykułu o grocie zasłynęła wysłaniem maila na nieistniejący adres i ogłoszeniem końca ery czołgów na podstawie doświadczeń z Ukrainy. Weź mi głupiemu wytłumacz jak to w końcu jest: polscy żołnierze którzy napisali ta notatkę do dowódcy zostali przekupieni i nakłamali w papierach czy tez żadnej notatki i testów nie było i cały artykuł jest kłamstwem dziennikarza fur dojczland jak ty to widzisz? Cytuj
Tailor Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 Obawiam się, że różni nas podejście do kultury dyskusji. Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 1 minutę temu, karpik napisał: Dokładnie. Cytując klasyka- "kto się chujem urodził, kanarkiem nie zdechnie". Cnotliwe. Cnotliwie i stabilnie - wątpliwości brak Cytuj
karpik Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 1 minutę temu, Tailor napisał: Obawiam się, że różni nas podejście do kultury dyskusji. Kiedyś nawet próbowałem z wami dyskutować. Teraz leję na was ciepłym moczem. Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 Teraz, Tailor napisał: Obawiam się, że różni nas podejście do kultury dyskusji. Przepraszam Cię za mój brak kultury, ale ja jestem prosty chłopak z małej wioski, nie było jak się z kultura otrzaskać :( spróbuj tym razem wybaczyć i odpowiedz cna moje pytanie Cytuj
bjar_1 Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 Radom kontratakuje :D https://fabrykabroni.pl/2023/03/08/oswiadczenie-fabryki-broni-lucznik-radom-sp-z-o-o-w-zwiazku-z-publikacja-portalu-onet-pl-2/?fbclid=IwAR3cT4IbQMzmEbvxTVk8iQseJ7oooGzeGamwil1E6Fnwy-fOagIUQ1AidDI Cytuj
canabis.dw Napisano 8 Marzec 2023 Napisano 8 Marzec 2023 13 minut temu, bjar_1 napisał: Radom kontratakuje :D https://fabrykabroni.pl/2023/03/08/oswiadczenie-fabryki-broni-lucznik-radom-sp-z-o-o-w-zwiazku-z-publikacja-portalu-onet-pl-2/?fbclid=IwAR3cT4IbQMzmEbvxTVk8iQseJ7oooGzeGamwil1E6Fnwy-fOagIUQ1AidDI Teraz to już raczej pójdzie szybko i powinniśmy otrzymać odpowiedzi kto tu ściemnia a) pismak to debil który na kolanie wszystko zmyślił i teraz zostanie to odkryte b) pismak przewidział(co trudne nie było) jaka będzie reakcja i na to właśnie czeka aż zarzuci mu się kłamstwo 1 1 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi