takafura Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: Panie i Panowie... Nie wiem, który z Was już przechodził, ale podobnież jednym z następstw jest uszkodzenie mózgu... Nie mam pojęcia czy i jak obejmuje to instynkt samozachowawczy... Wyłamię się i kolejny raz serio i w temacie: dwie znane mi osobiście osoby które dość uczciwie przechorowały covida ( ale bez hospitalizacji) mają problemy z pamięcią. Np. 3 takie same przelewy z ciągu dnia albo 3 rozmowy na ten sam temat kolejnego rano że ważna zmiana w pracy uzgodniona z dyrem i jest ok. Cytuj
balans Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 36 minut temu, karpik napisał: Oprócz czosnku, bo nie wiesz nigdy, kiedy trafisz na wampira. Z czosnkiem jest ten problem, że ten chiński nie jest tak skuteczny przeciwko wampirom, jak ten nasz rodzimy. Natomiast podobno jest niezły na smoki, bo jak mawiał Konfucjusz - Nie ma miejsca na dwa smoki w jednej wiosce... Cytuj
takafura Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 2 godziny temu, balans napisał: Zauważyłem i to na kilku forach ciekawe zjawisko - im ktoś ma bardziej prawicowe poglądy, tym jest większym przeciwnikiem szczepień. Ci najbardziej na prawo wręcz głoszą spiskowe teorie dziejów, że za pomocą tych szczepionek instaluje się czipy, a nawet, że szczepionki mają posłużyć do depopulacji ludzkości. Czyżby Covid oznaczał koniec prawicy? To co "odkryłeś" nazywa się efektem potwierdzenia : https://pl.wikipedia.org/wiki/Efekt_potwierdzenia Cytuj
karpik Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 59 minut temu, Tyr napisał: A widzisz gdzieś napisane przeze mnie , że nie brałem D wcześniej? Czy znowu sobie coś ubzdałeś? O nie. Nie chcę znać historii twoich chorób. Jako świadomy i bezbłędny, na pewno wcześniej sprawdzałeś czy masz niedobory witamin i zapoznałeś się że skutkami ich nadmiaru. Nigdy lekarz nie przepisał mi witaminowych suplementów diety. Już to pisałem- Polak jest dziwny. Boi się szczepionki a faszeruje się kosmicznie drogimi suplementami, które nawet nie muszą być badane. Cytuj
Tyr Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 7 minut temu, karpik napisał: Już to pisałem- Polak jest dziwny A ty kto? Cytuj
karpik Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 3 minuty temu, Tyr napisał: A ty kto? Polskojęzyczny. Cytuj
takafura Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 (edytowane) 17 minut temu, karpik napisał: Jako świadomy i bezbłędny, na pewno wcześniej sprawdzałeś czy masz niedobory witamin i zapoznałeś się że skutkami ich nadmiaru. Nigdy lekarz nie przepisał mi witaminowych suplementów diety. Już to pisałem- Polak jest dziwny. Boi się szczepionki a faszeruje się kosmicznie drogimi suplementami, które nawet nie muszą być badane. Leczyłem boreliozę w klinice. Lekarka "starej daty" zleciła badanie które stwierdziło znaczny niedobór D ( u leśnika który spędza na zewnątrz 8-14 godzin w ciągu doby) i naciskała na solidne łykanie witaminy jako ważny element leczenia i rehabilitacji. Więc pomijając pewną modę coś w tej witaminie musi być ;) Edytowane 3 Marzec 2021 przez takafura Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 takafura "u leśnika który spędza na zewnątrz 8-14 godzin w ciągu doby" A brałeś pod uwagę, że może trzeba się wstać, otrzepać się z liści, igliwia, itp i wyjść spod krzaków? Cytuj
takafura Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 3 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: takafura "u leśnika który spędza na zewnątrz 8-14 godzin w ciągu doby" A brałeś pod uwagę, że może trzeba się wstać, otrzepać się z liści, igliwia, itp i wyjść spod krzaków? Może ważnym czynnikiem był ubiór - ze względu na kleszcze, jeżyny czy krzaczory zawsze długie spodnie i często długi rękaw ? Bo zjeść dobrze lubię więc zła dieta na drugim miejscu jako czynnik sprawczy niedoboru. Ps. Ktoś tu widzę ma solidnie wdrukowany stereotyp gajowego Maruchy ;) Cytuj
Tyr Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 W październiku zeszłego roku pojawiło się badanie interwencyjne (z doborem losowym uczestników badania do grupy badanej i kontrolnej), w którym wzięło udział 76 pacjentów hospitalizowanych z powodu COVID-19. Pacjenci otrzymywali terapię standardową (hydroksychlorochinę i azytromycynę), przy czym jedna grupa dodatkowo przyjmowała aktywny metabolit witaminy D (kalcyfediol – patrz ramka poniżej). Aż połowa osób w grupie nieprzyjmujących witaminy D wymagała hospitalizacji na oddziale intensywnej terapii (OIT), w tym 2 osoby zmarły. Natomiast wśród 50 osób przyjmujących tę witaminę tylko 1 pacjent wymagał przyjęcia na OIT – nikt w tej grupie nie zmarł. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 źródło? Nie, że przeczę, ale czy wszyscy byli chorzy na Covid-19 i mieli takie same obciążenia innymi chorobami i czynnikami ryzyka? Cytuj
Tyr Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 Pytasz i masz. Źródło: tłuste ryby morskie, żółtko jaja, sery, mleko i grzyby.;) Zbilansowana dieta realizuje zaledwie 20 proc. zapotrzebowania na tę witaminę reszta słońce i suplementacja. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 Tyr- źródło informacji, a nie diety... Cytuj
Tyr Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 (edytowane) A co nie wierzysz mi? ;) Koronawirus a witamina D | Niedobór witaminy D a COVID-19 (medicover.pl) Edytowane 3 Marzec 2021 przez Tyr 1 Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 Tyr- mi i tak D3 kazali jeśli... Ale ciąg dalszy twojego śnurka, to: W opisanym wyżej badaniu analizowano tylko pacjentów hospitalizowanych, obecnie nie wiadomo, czy u pacjentów leczonych ambulatoryjnie suplementacja witaminy D ma znaczenie. Polscy Epidemiolodzy i Lekarze Chorób Zakaźnych w swoim ostatnim stanowisku (październik 2020 r.) wskazują, że obecnie nie ma wskazań do stosowania witaminy D w leczeniu COVID-19, chyba że jest to uzasadnione chorobami współistniejącymi. Jednocześnie podkreśla się, że należy pamiętać o profilaktycznym przyjmowaniu suplementów witaminy D, które w naszej populacji wciąż pozostawia wiele do życzenia. Niedobór witaminy D dotyczy aż 90 proc. Polaków. Cytuj
Tyr Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 Pewnie jak zrobią badania leczonych ambulatoryjnie wyjdzie ta sama zależność i zmienią stanowisko. W zagramanicznych też o D piszą pozytywnie w kontekście korony. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 Tyr- pamiętaj o amantadynie i poleceniu, które przydawki wydały :-) Cytuj
Tyr Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 Sugerujesz, że czosnek wykupią? Oświadczenia nie pamiętam... Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 Agencja Badań Medycznych rozpoczęła badania kliniczne dotyczące zastosowania amantadyny w leczeniu Covid-19. Efektywność stosowania preparatu zgłaszali wcześniej polscy lekarze, m.in. pulmonolog dr Włodzimierz Bodnar. Jak poinformował na antenie telewizji wPolsce.pl wiceminister sprawiedliwości Marcin Warchoł, w sprawie interweniował minister Zbigniew Ziobro. [...] https://www.wsensie.pl/polska/36401-ziobro-interweniowal-u-ministra-zdrowia-ws-przebadania-amantadyny-pod-katem-leczenia-covid-19 Cytuj
fala Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 (edytowane) Jerzy Urban w stanie wojennym:" Rząd się sam wyżywi." Profesor Andrzej Horban w 2021 roku: " Rząd się sam zaszczepi." Edytowane 3 Marzec 2021 przez fala Cytuj
Tyr Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 Szczepionka na COVID. Są szczegóły ws. produkcji w Polsce - Money.pl Cytuj
fala Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 (edytowane) Milion elektrycznych, stocznię, mieszkania i inne obiecanki już mamy, teraz pora na cudowny lek. Wyjdzie jak zawsze. Artykuł skopiuję i do archiwum, aby nie było że wina kolekcjonera win. Edytowane 3 Marzec 2021 przez fala Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 3 Marzec 2021 Napisano 3 Marzec 2021 "Produkcja testowa w zakładzie Mabionu może ruszyć w II kwartale tego roku, zaś - jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem - na przełomie II i III kwartału możliwe będzie produkowanie szczepionki na dużą skalę." A Sasin będzie to-to w Tarchominie rozlewał do kanistrów... PS Ciekawe, kto wcześniej wiedział, patrząc na pik na giełdzie... Cytuj
bjar_1 Napisano 5 Marzec 2021 Napisano 5 Marzec 2021 Do tego prowadzi nakręcanie paranoi: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/elk-interwencja-strazy-miejskiej-oburzyla-swiadkow-poszlo-o-brak-maseczki/5w571e6?fbclid=IwAR0rfhtBmtOo1Ut9eZx18iMmk5ubVeDuGI_5elVP8GAtfJintlQZx35h0ao Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 6 Marzec 2021 Napisano 6 Marzec 2021 Dostali bezwartościowe maseczki ochronne Zgodnie z zapowiedziami ministra zdrowia Adama Niedzielskiego na Warmię i Mazury trafiło prawie 6 mln maseczek. Wszystkie cztery gminy powiatu oleckiego otrzymały 137 tys. sztuk. Szkopuł w tym, że ich data ważności już minęła. Wczoraj do Olecka oraz do gminy: Kowale Oleckie, Świętajno, Wieliczki trafiło 137 kartonów maseczek (po 1000 szt. w każdym) z Agencji Rezerw Strategicznych. „Prezent” od rządu miał być dzisiaj dystrybuowany wśród mieszkańców, ale w porę się zorientowano, że ich 6-miesieczny okres przydatności do użycia właśnie minął. Wydział Zarządzania Kryzysowego Warmińsko- Mazurskiego Urzędu Wojewódzkiego w Olsztynie wstrzymał ich dystrybucję. Dzisiaj maseczki są odbierane przez strażaków i mają z powrotem trafić do Olsztyna. https://gazetaolsztynska.pl/olecko/703085,Dostali-bezwartosciowe-maseczki-ochronne.html Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi