Czlowieksniegu Napisano 27 Sierpień 2019 Autor Share Napisano 27 Sierpień 2019 Bjar- a widziałeś, że tam coś a'la Les i Tyr występuje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Sierpień 2019 Share Napisano 27 Sierpień 2019 Tak, czytam na bieżąco. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Sierpień 2019 Share Napisano 27 Sierpień 2019 Bjar podlinkuj tutejszą dyskusję tam. Niech parę faktów poznają w postaci tu cytowanych i zamieszczanych dokumentów. Np o walkach BŚ z Niemcami i ich sojusznikami. Jak przeczytałem to trochę żenua tamta dyskusja... Poza tym tutejsza weselsza;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 27 Sierpień 2019 Share Napisano 27 Sierpień 2019 A coś a'la Człowiekśniegu i Bjar występuje, czy to już ostatnie dinozaury? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Sierpień 2019 Share Napisano 27 Sierpień 2019 Nieźle nie? Jest jednak ktoś jeszcze, kto nie idzie za patosem narodowo-turbopatriotycznym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 27 Sierpień 2019 Share Napisano 27 Sierpień 2019 Takich ludzi jest dużo........ Tylko po co się narażać? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Pewnie i tak za późno. Najprawdopodobniej reżim ma już przygotowane listy proskrypcyjne wszystkich nieturbopatriotów i odbuduje Berezę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Albo na siłę każą nosić koszulki i skarpetki z NSZ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Ale po odbyciu kary w ramach resocjalizacji;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2019 bjar- bardziej badeje z napisem "Śmierć wrogom Ojczyzny"... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Z panów w krótkich spodenkach i w śmiesznych kapelutkach też się na początku śmiano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2019 toska- ja właśnie się "bawię" w pewną "grę". Pkt wyjścia jest, np, "Śmierć wrogom Ojczyzny" a pomijając pkt pośrednie, meta jest na Kremlu. I podpowiem Ci, że można się baaaardzi zdziwić, jakie nazwiska i organizacje na planszy wyskakują. Przy czym, znakomita większość, składa kwiaty w rocznicę 10 sierpnia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 toska. Ale chodzi ci o Tyrolczyków czy Bawarczyków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Ani o jednych ani o drugich bardziej o takich co to sobie dizajn podebrali na fotce jeden z prekursorów tej mody Nie znam człowieka ale minę ma groźną jak by co najmniej strój taktyczny przywdział. Podobno potem niejaki HUGO BOSS jego i jego chłopaków ubierał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Kapelusza nie ma ale w ramach prewencji anty-nazi proponuję zakazać krótkich spodenek a szczególnymi restrykcjami objąć stroje tyrolskie i bawarskie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2019 Marcin- już wiemy i pamiętamy, że wg Ciebie NSZ-J/BŚ to jedyne światełko w tunelu a i w Polsce nie ma wyznawców powyższego klienta ze zdjęcia i neofaszystów/neonazistów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Typowy argument ad Hitlerum stosowany przez przegranych, jak nie ma dobrych argumentów to zawsze Hitler jest pod ręką. Typowe dla was panowie Toska i Człowiekśnieg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2019 Staramy się poziomem merytorycznym dogonić wasze argumenty czy raczej ich brak. Nadal nie doczekaliśmy się odpowiedzi na kilka pytań czy kontrargumentów na przedstawione przez nas. Ale nie, że jesteśmy zaskoczeni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Wszystkie wasze tzw. argumenty zostały już kilkakrotnie omówione i w sposób rzeczowy oraz wysoce merytoryczny odrzucone. Tak więc nie ma na co czekać, tylko udać się do Canossy, ukorzyć się, to może wybaczymy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Marcin tyle razy tu pisałem, że to iż mieli wspólnych wrogów nie czyni z Brygady jednostki kolaboracyjnej... Tyle razy też pisałem, że Jura i organizacja Toma to samowolka. Pisałem o walkach BŚ. Pisałem o taktyce unikania walki z Niemcami w obawie retorsji na ludności cywilnej. Pisałem, że Jurę i jego organizację można nazywać kolaborantami i nawet agentami. Pisałem też, że to Brygada wykorzystała Niemców z mimowolną pomocą Jury a nie odwrotnie... Pisałem o meldunkach które pisali ludzie niekoniecznie obiektywni. Pisałem o twórcach komunistycznej historii Polski którzy sprokurowali czarną legendę Brygadzie. A teraz kolej na Ciebie byś któreś z działań BŚ dopasował do definicji "kolaboracji" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Yeti, z piewcami nowej wersji historii jednak nie ma o czym dyskutować. Jak dla mnie wątek do zamknięcia. Może za 50 lat ktoś go odkopie i poczyta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 40 minut temu, les05 napisał: Typowy argument ad Hitlerum stosowany przez przegranych, jak nie ma dobrych argumentów to zawsze Hitler jest pod ręką. Typowe dla was panowie Toska i Człowiekśnieg. Za to waszym typowym argumentem w dyskusjach jest zarzucenie komuś, że jest sympatykiem Stalina i tak przy okazji, że pracuje za pieniądze Putina. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 ударьте по столу и ножницы заговорят Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 28 Sierpień 2019 Share Napisano 28 Sierpień 2019 Tyr z twoich opisów to wygląda jak byś usprawiedliwiał BS że imała się wszystkich sposobów coby przeistieć i nie tracić zasobów ludzkich..... Tylko jak chciało się JAKOŚ przeżyć to po cholere babrać się w partyzantkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 28 Sierpień 2019 Autor Share Napisano 28 Sierpień 2019 toska- ja próbuję zrozumieć, że dowództwo BŚ, mamiąc zapewne dodatkowo III WŚ, chciało możliwie dużo żołnierzy wyprowadzić. Problemem jest, poza kłamstwami, które stosowali, że współpraca z Niemcami zaczęła się duuuużo wcześniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.