Skocz do zawartości

figury (pozornie) niemożliwe... vol. 6

bjar_1

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 134
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano

Powtarzam z poprzedniego wątku, bo to jest news dzisiejszego dnia i jestem wielkim fanem bohaterki tej historii.

https://www.se.pl/wiadomosci/polska/zakonnica-i-jej-partner-okradali-ludzi-parze-grozi-do-10-lat-wiezienia-aa-xLpa-Zirk-3hcx.html

Pół bańki w komży i z dzwonkami piechotą nie chadza nawet po terenach kościelnych i zaradna zakonniczka przytuliła pińcet koła. Musiała bidulka nasłuchać się o 500+, a że jako duchowna nie miała na to szans, więc wzięła sprawy w swoje ręce i sama sobie zrobiła 500+ tylko w ciut innym rzędzie wielkości.

Ale nie lękajcie się owieczki i baranki. Walcie na tacę ile wlezie – następni duchowni i ich kochanki/kochankowie na pewno są w potrzebie.

Napisano

"W Niepokalanowie przysięgę złożyło ponad 120 mężczyzn, stając się tym samym, członkami wspólnoty ,"Wojownicy Maryi". To armia na nasze czasy - modlitwą różańcem, a jak trzeba w obronie wiary i rodziny, i mieczem.

– Przyrzekam być wiernym Jezusowi, aż do oddania całego swojego życia Jemu jako mojemu Panu i Zbawicielowi przez ręce Maryi jako pierwszej Damie mojego serca. Przyrzekam walczyć ze swoim grzechem i z głównymi moimi wadami i stawać się nieustraszonym w walce z szatanem i wrogami Zbawienia - mówili".

62389779_2284502121801151_4296595354893156352_n.jpg

Napisano

Mili chłopcy. Z tego, co się słyszy i czyta to nie brakuje im podobnych miłych chłopców noszących to, co poniżej, więc należy tylko obu grupom życzyć spotkania z mieczykami, a nakryty suknem stół z Nagrodami Darwina I Stopnia na pewno będzie czekał na zwycięzców.

1.thumb.jpg.78d7ec94b34c3b791f1aa7430efdaa8e.jpg

Napisano
4 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Mimo wszystko proszę o nieprzekraczanie pewnej umownej granicy...

Rzeczywistości nie da się niestety podrasować. Przecież nie ja jestem producentem tego, co pokazałem. Jedni to produkują - inni to noszą. Takie są fakty; taka jest rzeczywistość społeczna współczesnego świata. I nie ma od tego ucieczki. Mamy zamykać na to oczy? Jedne świry stoją w kościele z mieczami - drugie świry noszą to, co pokazałem i też od broni białej nie stronią.

Nagrody Darwina czekają na jednych i drugich. Bardzo im życzę spotkania na udeptanej ziemi.

Napisano
45 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Zauważ, że nawet za hitleryzmu nie było czegoś takiego, co pokazał bjar_1.

To, co pokazał nasz kolega, to jest nic innego, jak artykuł 190 Kodeksu Karnego - groźby karalne. Panowie z mieczami oficjalnie, w miejscu publicznym złożyli ślubowanie, że wiarę będą krzewili mieczem.

Czyli miliony ateistów w Polsce odtąd nie mogą mieć pewności, czy nie będzie drugiej Rwandy w Polsce i czy ateiści nie podlegną eksterminacji. Przecież to się w głowie nie mieści. To już nie jest sekciarstwo, a i granice bojówkarstwa to już przekroczyło, bo to jest oficjalne - w majestacie Prawa Kanonicznego i Konkordatu, na kościelnej ziemi pod jurysdykcją Kościoła Katolickiego. Mieści Ci się to w głowie? Masz pojęcie, do czego w tym państwie jeszcze dojdzie za rok, dwa pięć?

Na szczęście osoby życia publicznego przyglądają się temu ślubowaniu w Niepokalanowie. Być może będzie to miało konsekwencje prawne i tylko w tym jest nadzieja.

Napisano

Widać zresztą, na jakie komentarze „Wojownicy Maryi” sobie zasłużyli.

Wojownicy Maryi z mieczami w dłoniach złożyli przysięgę w bazylice. Internauci nie mogą uwierzyć.

"To jest przerażające", "Szaleństwo" – komentują internauci pod nagraniem, które pojawiło się w sieci.

Innym trudno uwierzyć, że to dzieje się naprawdę. "Nie wierzę", "To w Polsce? W XXI wieku?", "Z kim oni chcą walczyć?" – komentują. Niektórzy nie wiedzą, czy śmiać się, czy płakać. "Co to ma być? To jest kościół? Kto na to pozwala?" – ktoś pyta. Nie brak wpisów, że to drwina z Kościoła. "Od kiedy to Maryja i Jezus potrzebują wojowników z mieczami?" – takie pytania są nawet na profilu FB wojowników.

https://natemat.pl/275421,wojownicy-maryi-only4men-zlozyli-przysiege-w-niepokalanowie-kim-sa

Napisano
1 godzinę temu, les05 napisał:

Czyli potrzebny egzorcysta, bo lekarz sobie na pewno z tym czymś nie poradzi.

Zafunduj misiu egzorcyzmy wszystkim tym, którzy pomogli stworzyć imperium zbrodni panu w szacie liturgicznej, który obcałowuje się tutaj z Janem Pawłem II. Panu masowemu gwałcicielowi, pedofilowi, bigamiście, narkomanowi, fałszerzowi dokumentów, złodziejowi i oszustowi finansowemu.

Napisano

Mleczny brat Piotrowicza. Obaj powinni się pociumkać, najlepiej w proktologię.

Całowanie dziewczynek w usta Piotrowicz bagatelizował jako „dawanie ciumka”. Dotykanie ich miejsc intymnych miało być związane ze zdolnościami bioenergoterapeutycznymi księdza.

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/spoleczenstwo/1766354,1,stanislaw-piotrowicz-kryl-ksiedza-pedofila-z-tylawy.read

Napisano
3 godziny temu, bodziu000000 napisał:

w Tajlandii na bogato

47786253481_9278cf3c63_c.jpg

Dobre :classic_smile:

Nicolae Ceausescu, Saddam Husajn i Muammar Kadafi też mieli złote Kałasznikowy i skończyli wyjątkowo marnie.

Warto, żeby niektórzy pamiętali, że kto ma złote karabiny ten głosu ludu niech się obawia.

Napisano

Może mi ktoś wyjaśnić, co za idiota postanowił ganiać studentów WAT-u w pełnym oporządzeniu w taki upał na 10 kilometrów, ze skutkiem śmiertelnym zresztą. Przecież to nie specjalsi, którzy zapewne w takich warunkach szykują się do ataku na Iran. w imię szerzenia demokracji zresztą.

https://wiadomosci.onet.pl/kraj/studenci-wojskowej-akademii-technicznej-w-upal-zaliczali-cwiczenia-trzech-zaslablo/d8m70ds

Napisano
4 minuty temu, balans napisał:

Może mi ktoś wyjaśnić, co za idiota...

Dokładnie ten sam idiota, który utajnił raport WAT o wypadku pod Smoleńskiem i naukowcom WAT zakazał wypowiadania się na temat wyników badań zawartych w tym raporcie.

Tylko że to nie idiota. To wyrafinowana szumowina.

Napisano
19 godzin temu, Czlowieksniegu napisał:

Ale oczywiście masz świadomość, że tych dwóch tutejszych uderzonych w dekiel misiów-domokrążnych kreacjonistów najchętniej ścigałoby za coś takiego?

Skoro już mowa o figurach (pozornie) niemożliwych... :classic_wink:

476066171__1017658-Kopia.thumb.jpg.d63d0146d3a6865bc705d01c389dce59.jpg

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie