Jedburgh_Ops Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 44 minuty temu, Czlowieksniegu napisał: Czyli kolejnemu zabrakło* argumentów i "tylko" wycieczki osobiste zostały... Taki mamy klimat. Tu argumentów nie uświadczysz. Tu nie rozmowy ze Zbigniewem Preisnerem, który - zapytany o wiarę - zawsze odpowiadał „Wierzę w boga, który nie potrzebuje pieniędzy”. No niestety Preisner nie jest tutejszym forumowiczem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Panowie Tyr i les05, kiepscy z was chrześcijanie skoro nie potraficie odpowiedzieć na pytanie o dowód na istnienie Boga. PS Wiem, ale nie powiem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Jebd cośtam .Może nie ma ochoty z szowinistycznymi ateistami, którzy obrażają ludzi o innych poglądach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Marcin " o zbrodniach ateistów możesz poczytać w kontekście hitlera, stalina i krwawych dyktatorów skośnookich..." Czyli, jak rozumiem, AH, JS, różni tacy wszystkiego dokonali, gdyż byli ateistami? Czy to był "tylko" dodatek do ich chorych wizji? " Może nie ma ochoty z szowinistycznymi ateistami, którzy obrażają ludzi o innych poglądach" Po pierwsze primo- gdzie? Po drugie primo- argumenty na poparcie tez Les i części Twoich? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 4 minuty temu, Erih napisał: Panowie Tyr i les05, kiepscy z was chrześcijanie skoro nie potraficie odpowiedzieć na pytanie o dowód na istnienie Boga. PS Wiem, ale nie powiem. Masz rację, ze mnie kiepski chrześcijanin jako wierzący. Wierzę jednak w wartości uniwersalne zachodniej kultury oparte na chrześcijaństwie. A moja teoria o istnieniu Boga Cię nie przekonuję;)? Człowiek może raz Ty byś się wysilił i coś na poparcie swoich... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Godzinę temu, bjar_1 napisał: Te typy tak już mają - zapytasz konkretnie, to zaczynają się mętne tłumaczenia i ataki ad personam. Zawsze można zaproponować treści pisane, jeśli wymiana myśli się nie klei... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Trochę mi się nie chce wchodzić w dyskusje teologiczne, ale jakoś wcale nie uważam by "wartości chrześcijańskie" miały jakieś fundamentalne znaczenie dla kultury zachodniej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Tyr " Człowiek może raz Ty byś się wysilił i coś na poparcie swoich... " Ależ proszę- mając w pamięci, dla przykładu, podboje obu Ameryk, wydaje mi się, że można pominąć wszelkiej maści herezji, za które w Europie uznano np Waldensów, Katarów, itp... Popatrz, w jaki sposób już zajęte tereny, np Ameryk, zostały wyludnione i kto do tego doprowadził. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Erih- bo to widać drobiazgi, jak wojna religijna między Koroną a Irlandią, szczegóły typu Francja po Rewolucji, itp itd... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Yeti, a wszystko się zaczęło od sprytnych mnichów od 'donacji Konstantyna". Ja to wiem i pewnie ty to wiesz, ale coponiektórych się nie przekona. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 https://wpolityce.pl/media/450087-chciala-byc-ofiara-oszustwo-niemieckiej-historyk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 28 minut temu, Erih napisał: Panowie Tyr i les05, kiepscy z was chrześcijanie skoro nie potraficie odpowiedzieć na pytanie o dowód na istnienie Boga. PS Wiem, ale nie powiem. Wiara jest darem danym od Boga, niektórzy tego daru nie otrzymali. Wiara nie wymaga dowodów, choć one są i internet jest ich pełen. Ale osoba nienaznaczona darem wiary wszystko odrzuci i wszystko zakwestionuje. Dlatego ja niektórych z was rozumiem, choć się nie zgadzam. W życiu człowieka niewierzącego musi pojawić się jakiś wstrząs, znak, żeby uwierzył. Niektórzy takich znaków albo dowodów szukają. Inni ich nie potrzebują choć z zaciekawieniem śledzą pojawianie się znaków dawanych przez Boga w Polsce i na świecie, w życiu znajomych i całkiem obcych ludzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Tyr- wątki Ci się pogibały... Chyba, że* przy braku argumentów usiłujesz temat zmienić... * znów nie będę zaskoczony... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 les05 " śledzą pojawianie się znaków dawanych przez Boga w Polsce " Jakieś przykłady? Ale nie śledzących, a efektów tego śledzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Erih Napiszę więcej- zapewne jest sporo takich, którzy np krucjaty, bez względu na kierunek, ruchem czysto religijnym nazwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Czlowieksniegu Szukajcie a znajdziecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 7 minut temu, les05 napisał: Wiara jest darem danym od Boga, niektórzy tego daru nie otrzymali. Wiara nie wymaga dowodów, choć one są i internet jest ich pełen. Ale osoba nienaznaczona darem wiary wszystko odrzuci i wszystko zakwestionuje. Dlatego ja niektórych z was rozumiem, choć się nie zgadzam. W życiu człowieka niewierzącego musi pojawić się jakiś wstrząs, znak, żeby uwierzył. Niektórzy takich znaków albo dowodów szukają. Inni ich nie potrzebują choć z zaciekawieniem śledzą pojawianie się znaków dawanych przez Boga w Polsce i na świecie, w życiu znajomych i całkiem obcych ludzi. No toś właśnie sporą herezję popełnił. Ale kościół tak ma. 5 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Erih Napiszę więcej- zapewne jest sporo takich, którzy np krucjaty, bez względu na kierunek, ruchem czysto religijnym nazwą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Od tysięcy lat najlepiej żyło się czarownikom, szamanom i kapłanom, bo sprzedają towar [miliardy lat życia w wieczności], na który nikt z kupujących nie ma możliwości złożyć reklamacji... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 les05 " Szukajcie a znajdziecie. " Doceniając głęboką merytoryczność obawiam się, że nie tylko nie chce mi się szukać, ale i iść tym samym tropem twojego idola AM. Czyli co? Znów echo i brak argumentów na poparcie kolejnego wpisu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Erih Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Teraz, balans napisał: Od tysięcy lat najlepiej żyło się czarownikom, szamanom i kapłanom, bo sprzedają towar [miliardy lat życia w wieczności], na który nikt z kupujących nie ma możliwości złożyć reklamacji... No nie wiem. Czarownicy i szamani w razie negatywnej weryfikacji ich możliwości mieli przechlapane. Co do kapłanów-pełna zgoda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Czlowieksniegu Ciebie to zapewne taki znak by interesował. http://www.fronda.pl/a/cuda-niezwykle-znaki-pana-boga-dla-niewierzacych,109632.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Pewnie niektórych ucieszy, że w tym stuleciu zginęło już ok 280 księży, zakonnic i zakonników... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kasimir2 Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Wyciąć jak las koniec kropka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Erih Nie oceniaj, bo kim jesteś, żebyś oceniał. Ani brak wiedzy, ani wiary do tego cię nie upoważnia. Tylko niczym nie poparta pewność siebie a to za mało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 9 Czerwiec 2019 Share Napisano 9 Czerwiec 2019 Kasimir2 Daj sobie siana, ta dyskusja nie dla ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.