MonikaNJ Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń 35 minutes ago, Janko Muzykant napisał: Naprawdę musisz sięgać po tak skrajne i groteskowe argumenty, nie masz lepszych jak ten z gaciami ? To że Tobie coś się wydaje i mnie z zapałem zapewniasz to dużo za mało. Fakty: była na ścianie tablica z biogramami i symbol Polski Walczącej, straszliwa manipulacja, propaganda i "zawłaszczenie". Oburzające dla żyjących powstańców ?! Pewnie pisowskie muzeum Powstania Warszawskiego też ich oburza ? Ale spoko, "zawłaszczone" symbole sa już zdemontowane i na śmietniku. To nie był argument ale pytanie. Symbol wrócił za sprawstwem wybitnego nauczyciela polskości. Mnie się nie wydaje, ponieważ słucham co mają do powiedzenia. Co do reszty - szkoda słów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń 7 godzin temu, bjar_1 napisał: Nie płacz, symbol już wrócił: https://wiadomosci.onet.pl/kraj/wandalizm-bakiewicza-namalowal-symbol-polski-walczacej-na-fasadzie-ministerstwa/eesm0v3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń Skąd on ma to wiedzieć... 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janko Muzykant Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń 8 hours ago, MonikaNJ napisał: A wśród biednych milicjantów byli również żołnierze AK, takie właśnie sytuacje miałam na myśli pisząc o niejednoznaczności historii. Dla Ciebie Bury to bohater dla pamiętających o wymordowanych w podlaskich wioskach- bandyta itp. itd. Wśród milicjantów byli żołnierze AK ? Wiem. I wśród Niezłomnych byli milicjanci których życiorysy rozpracowało UB i musieli się ukrywać. Idąc dalej zapewne byli też złodzieje, alkoholicy, rozwodnicy, itp. Czego właściwie chcesz dowiesić skupiając się na skrajnym wyjątku ? Mogę dowieść że za przestępstwo aresztowano obecnego policjanta czy żołnierza WP. To znaczy że to jest powszechne i że trzeba wszystkich potępić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janko Muzykant Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń 8 hours ago, MonikaNJ napisał: To nie był argument ale pytanie. Symbol wrócił za sprawstwem wybitnego nauczyciela polskości. Mnie się nie wydaje, ponieważ słucham co mają do powiedzenia. Co do reszty - szkoda słów. Czyli dobrze że tablicę zdjęto i zerwano z tynkiem symbol Polski Walczącej ? Co w zamian Pani Proponuje upamiętnić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń 7 minut temu, Janko Muzykant napisał: Czyli dobrze że tablicę zdjęto i zerwano z tynkiem symbol Polski Walczącej ? Co w zamian Pani Proponuje upamiętnić ? Czy wiesz dlaczego zdjęto znak i tablicę? Bo bez tego to tylko twoje imaginacje. Odniesiesz się do zbezczeszczenia symbolu PW oraz zabytku przez nadwornego nazistę piss? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń Afera już rozkręcona , super . Tylko , że na razie jest info , że zdjęto to wszystko bo ma tam być remont tego korytarza. Zobaczymy czy po remoncie to wróci na miejsce . Ale niektórzy już chcieliby rozstrzelać winnych zdjęcia tych symboli. Pewnie to tacy , którzy są lub czują się spadkobiercami , tych wyklętych , którzy mordowali bezbronnych starców i dzieci w pacyfikowanych polskich wsiach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń Dla tuzów intelektu a'la Bąkiewicz... Oryginał Znaku Polski Walczącej- Autorka Anna Smoleńska (1920-1943) aresztowana przez Gestapo 3 XI 1942... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń I tak cud , że potrafił napisać P i U . Patrząc na jego twarz nieskalaną inteligencją , ja spodziewałem się , że on potrafi napisać tylko X. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń X i cztery kreseczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń Chociaż... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń Ale przyznajcie, że trzeba mieć mocno odjechany peron... - "pobrudzić" zabytek - zrobić szkolny błąd w symbolu, co zapewne wynika z dokumentnego braku wiedzy - tłumaczyć, jakim prawilnym patriotom się jest - nagrać powyższe i wrzucić w internety.... PS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń czyn zagrożony karą więzienia od 6 miesięcy do 8 lat. Ale nawet po skazaniu , długopis go pewnie ułaskawi i przytuli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń 16 minut temu, Cypis napisał: czyn zagrożony karą więzienia od 6 miesięcy do 8 lat. Ale nawet po skazaniu , długopis go pewnie ułaskawi i przytuli. Czy on nie działa już w recydywie? Wtedy są inne sanki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń 52 minuty temu, karpik napisał: Czy on nie działa już w recydywie? Wtedy są inne sanki. może tak być , ma już prawomocny wyrok za chuligaństwo (1 rok prac społecznych i 10 tys. nawiązki), to teraz raczej zawiasów nie będzie mógł dostać (chyba). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 26 Styczeń Share Napisano 26 Styczeń (edytowane) 12 godzin temu, Janko Muzykant napisał: Rozumiem że w całej Polsce będą usuwane "zawłaszczone" symbole narodowe ? Czy będą usuwane, nie sądzę. Na razie " zawłaszczone" symbole narodowe są wykorzystywane przez " zakon małego mistrza", ot choćby poprzez umieszczanie wizerunków przestępców na warszawskim Pomniku Armii Krajowej i Polskiego Państwa Podziemnego. To jest dopiero szacunek dla Symboli Narodowych. Kruca, że chyba Mały Powstaniec oderwał dłoń od peem-u, zasłonił nią twarz i zapłakał... Edytowane 26 Styczeń przez formoza58 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janko Muzykant Napisano 27 Styczeń Share Napisano 27 Styczeń 14 hours ago, karpik napisał: Odniesiesz się do zbezczeszczenia symbolu PW oraz zabytku przez nadwornego nazistę piss? Liczę że za głupotę zapłaci. Jestem miło zaskoczony komentarzami, nie spodziewałem się takiej wrażliwości na wandalizm. Ciekawi mnie czy sprejowanie po murach kościołów przez Lempart i pochodne wywołało tu podobne reakcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Styczeń Share Napisano 27 Styczeń 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: a'la Bąkiewicz Tutaj też był. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Styczeń Share Napisano 27 Styczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Styczeń Share Napisano 30 Styczeń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 30 Styczeń Share Napisano 30 Styczeń A ten co znów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Styczeń Share Napisano 30 Styczeń bjar- duży (?) chłopiec (?) jesteś... kombinuj :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 30 Styczeń Share Napisano 30 Styczeń myślę , że Adrian powinien poczekać na jakieś kumulacje , bo zaraz się okaże , że musi kogoś co tydzień ułaskawiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MonikaNJ Napisano 30 Styczeń Share Napisano 30 Styczeń nauczyciel polskości spełnia warunki wymagane przez "ułaskawcę", może mu się udać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Janko Muzykant Napisano 30 Styczeń Share Napisano 30 Styczeń Na zajęciach z medioznawstwa już młodzież się uczy oceniać intencje i preferencje konkretnych dziennikarzy/mediów pod zajęciach jakie wybierają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi