Skocz do zawartości

Generał zwolniony przez Macierewicza o katastrofalnej sytuacji polskiego lotnictwa

Rekomendowane odpowiedzi

9 minut temu, Jedburgh_Ops napisał:

Taaa, cuś jak wybitny polski pilot i meteorolog lekarz Siewiera z BBN tłumaczący ciemnemu pisowskiemu ludowi, że 16 grudnia 2022 roku i w dniach następnych była tak straszna pogoda, że wojsko nie mogło latać i szukać ruskiego pocisku manewrującego wraz z zatajeniem faktu, że bylo ich trzy. LPR mogło wtedy latać - bidulek WP pana błaszczaka nie mógł.

Z drugiej strony , tymi zabytkami nieba to tylko na parady latać. Nie wiedziałem że jeszcze tyle "czajników" mamy.

2 minuty temu, bodziu000000 napisał:

Nie mogę nie wrzucić tego tweeta 😁

Ludzie lotnictwa to zawsze elita niczego się nie bojąca, a już najmniej polityków. Nawet Frey-Bielecki niczego się nie bał i kazał w 1956 roku atakować ruską swołocz. Tym bardziej teraz SP RP nie będą się bały skompromitowanego i zbankrutowanego piss.

22 minuty temu, bodziu000000 napisał:

Spoko wodza, „Polacy nic się nie stało”.

Pisowski dworczyk prowadzący w trzech piwnicach skład materiałów wybuchowych dla (jak twierdzą dziennikarze śledczy) jednego z gangów nie przesiedział w pierdlu ani minuty to i pseudozbrojmistrzowi, który wyposażył tego nieboraka w taki karabinek też się nic nie stanie. Najważniejsza jest przecież pisowska propaganda „Silni, zwarci, gotowi”.

Należy się cieszyć, że ten wojak chociaż hełmu nie założył tyłem do przodu, jak w '39.

W dniu 18.08.2023 o 18:39, Jedburgh_Ops napisał:

Tej jesieni ten „generał” skończy w TV Trwam jako komentator postępowań skarbowych w dystrybucji tabletek RU-486. Będzie mógł występować na tle tablicy korkowej ze wszystkimi 18 stopniami sprezentowanymi mu w dwa lata.

Bedziesz mal okazje o jesieni z rydzykiem zrobic porzadek.... a pan Weber ci w tym pomoze

Yeti.... tak po przyjacielsku....

nie chce mi sie roztrzepywac tematu na publicznym.... pissalem i prosilem.... nic nie skutkuje... frustracje i poglady polityczne nie moga byc tematem wiodacym tu na forum.... 

za takie wypowiedzi jakie fabrkuje je...(dings).... nawet z chatu przed laty polecialby z wielkim hukiem.... 

jak pisalem.... osobiscie nic do pacjenta nie mam ale nie zgodze sie z tym co dzieje sie tu na forum.... NIE i kropka

• Super 1

W całej Europie centralnej i wschodniej następuje masowa wymiana sprzętu wojskowego. Wycofuje się uzbrojenie wyprodukowane w ZSRR lub Rosji, a jego miejsce zajmuje uzbrojenie zachodnie. Kolejny krok na tej ścieżce wykonali Czesi, którzy otrzymali pierwsze dwa śmigłowce szturmowe AH-1Z Viper.

Dwa śmigłowce zostały dostarczone z USA na pokładzie samolotu transportowego amerykańskich sił powietrznych C-17A do 22. Bazy Śmigłowców w miejscowości Náměšť nad Oslavou. Do połowy września do bazy mają zostać dostarczone jeszcze cztery śmigłowce – dwa kolejne AH-1Z i dwa wielozadaniowe UH-1Y Venom. W 2019 r. Czesi zamówili łącznie cztery AH-1Z i osiem UH-1Y. W sierpniu 2022 r. rząd amerykański ogłosił, że przekaże za darmo dodatkowych sześć AH-1Z i dwa UH-1Y w ramach rekompensaty za uzbrojenie przekazane przez Czechy Ukrainie. Dzięki temu czeskie siły zbrojne będą miały po dziesięć śmigłowców każdego typu. AH-1Z zastąpią wycofywane śmigłowce Mi-24.

[...]

https://tech.wp.pl/s/konflikty-pl/czesi-maja-powod-do-radosci-otrzymali-pierwsze-vipery,6931192414837536a

W MON zdjęcie błaszczaka powinno w sierpniu wisieć na tablicy „Przodownicy pracy socjalistycznej - pracownicy miesiąca”.

1 sierpnia 2023 – Spokojny, niczym niezakłócony wlot białoruskich Mi-8 i Mi-24 nad Polskę. Czas ich wizyty w Polsce - 12 minut.

8 sierpnia 2023 – Z pokładu Mi-24 odpada przez niechlujstwo zapalnik od npr S-5 kal. 57 mm.  Zapalnik nie zostaje znaleziony.

20 sierpnia 2023 – patronat Błaszczaka nad imprezą w Sarnowej Górze (Blackhawk tnie linię energetyczną - wypadek z artykułu 174 paragraf 1 Kodeksu Karnego).

A miesiąc jeszcze młody. Zobaczymy, czym się zakończy.