Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

bodziu...

Aż sprawdziłem i się nawet ucieszyłem, że zdąży, tfu tfu, na defiladę dolecieć...
Szkoda, że:

"W piątek MON – potwierdzając wcześniejsze doniesienia Defence24.pl – poinformowało, że wartość umowy, to 1,65 mld zł brutto (ponad 380 mln euro). Kontrakt obejmuje zakup czterech maszyn wraz z pakietem szkoleniowym i logistycznym oraz sprzętem medycznym. W umowie nie przewidziano opcji. Dostawy mają się zakończyć do końca 2022 r."

04.2019

Napisano
7 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

bodziu...

Aż sprawdziłem i się nawet ucieszyłem, że zdąży, tfu tfu, na defiladę dolecieć...
Szkoda, że:

"W piątek MON – potwierdzając wcześniejsze doniesienia Defence24.pl – poinformowało, że wartość umowy, to 1,65 mld zł brutto (ponad 380 mln euro). Kontrakt obejmuje zakup czterech maszyn wraz z pakietem szkoleniowym i logistycznym oraz sprzętem medycznym. W umowie nie przewidziano opcji. Dostawy mają się zakończyć do końca 2022 r."

04.2019

To jeszcze poszukaj, jakie są komentarze do PiSowskich debili, że robią sobie kompletne jaja zamawiając śmigłowce tej samej klasy, MTOW i przeznaczenia, ale różnych typów.

Napisano
10 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Polski astronauta poleci na Międzynarodową Stację Kosmiczną. Minister: Mamy już pewność i gwarancję

Prezes? 

Napisano
2 godziny temu, bjar_1 napisał:

Powodzenia, że znajdą 😆

Idzie sezon grzybiarski. Dajmy ludziom szansę.

Przygotowywane są nowe poradniki dla grzybiarzy ze zdjęciami grzybów Ch-55, Ch-555, Ch-101, Iskander-M, Iskander-K, 3M14, 3R14 i innych, to może ludziska i zapalnik obrońców granic znajdą.

Napisano

"choć spółka Nitro-Chem została poszkodowana przez nieuczciwych kontrahentów"

[...] [...]- a gdzie nadzór właścicielski, gdzie służby, które pilnują strategicznego zakładu, gdzie osoby, które podjęły decyzję i podpisywały dokumenty...
Tam, nie czekając na wyroki sądów, łby powinny masowo polecieć...

Napisano
5 godzin temu, bodziu000000 napisał:

Polskie wojsko szuka zapalnika. Gen. Skrzypczak nie wyklucza sabotażu. „Można by tu postawić kilka pytań”

I ma gen. Skrzypczak rację.

Różne cuda już się zdarzały, jak np. urwanie się bomby spod skrzydła polskiego MiG-a-29 podczas startu samolotu, ale temu akurat się nie dziwię jako ktoś, kto przez kilka lat obserwował wytwarzanie (polskich) bomb lotniczych.

Ale jak mógł odpaść od npr zapalnik. który ma aż cztery zwoje gwintu? Żeby takie coś mogło „odpaść” to albo trzeba się o to postarać, albo być nieźle nawalonym, bo aż cztery zwoje gwintu same się nie odkręcą.