Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
10 minut temu, bjar_1 napisał:

Część lotnicza strasznie licho wyglądała...

Też tak sądzę.

A już wysłać w powietrze rekonstruktorów historycznych w Mi-dwójkach to naprawdę trzeba być nienormalnym.

No ale dla propagandy liczy się ilość. Dlatego wysłano w powietrze wszystko, nawet samoloty i śmigłowce z cywilnym regami. Aż dziw, że LPR nie wysłano w powietrze, bo przecież w razie „W” byłoby zmilitaryzowane.

Napisano
Godzinę temu, Czlowieksniegu napisał:

F3k07NSW4AEw3dk.png

F3k1GWhXgAAYzcy.jpg

Czy coś przegapiłem?

Defiladę miał przecież otwierać naszpikowany najnowocześniejszą elektroniką i radarami obserwacji 360° system wykrywania rosyjskich pocisków manewrujących. System unikatowy, autorski polski, opatentowany w RP, system typu Niet Analogów w NATO, w ramach stwierdzenia ministra ON, że „nasze niebo jest bezpieczne”.

image.thumb.jpeg.e8f27de08fe9c8430bf83f996ba71846.jpeg

Napisano
27 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

F3lM_Efb0AAqjqk.jpg

● Trójka pierwsza od lewej: GRH Nadwiślańskich Jednostek Wojskowych MSW

● Dwa środkowe: GRH 42. Eskadry vipowskiej wożącej najgorsze zapijaczone w trupa męty komunistyczne typu generałów Baryła, Oliwa (nie ma lepszego nazwiska) i innych takich. Wiem, bo mój wuj przez ¾ kariery woził tych typów

● Trzy ostatnie z prawej: GRH Milicji Obywatelskiej

Napisano
44 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Wróć... a gdzie wicepremier i/lub krul?
Nie oglądałem transmisji, ale na zdjęciach nie znalazłem...

0bd4df5c63f8a3eeafc72e4c37faaadd.webp

Ón mieszka w takim miejscu, że jeśli wszedł na dach swojej budy, a dodatkowo Grom Group wniósł mu na dach jego ukochaną drabinkę, to część lotniczą „defilady tysiąclecia” spokojnie mógł obejrzeć.

A ludzi przecież się boi, to gdzie będzie szedł między społeczeństwo... no nie żartujmy sobie, gdy w spożywczaku przy Mickiewicza widziano ónego ostatni raz 29 lat temu.

Napisano

Żarty żartami, tam kilku kreatur brakuje...- gdzie Suski, Brudziński, itp...- podobnie, jak Macierewicza nie widziałem na zdjęciach.

Podobnie, jak nie ma nikogo (?) z opozycji- nie wiem, czy byli zapraszani i focha strzelili, czy nawet nie dostali zaproszenia...
Ale wydaje się, że np marszałek senatu, stanowi dość istotną osobę w demokracji parlamentarnej...

V-ce, Morawska-Stanecka, składała wieńce przed Grobem Nieznanego Żołnierza w Warszawie, a Grodzki dopiero jutro do Szwajcarii, jak sprawdziłem.

Napisano
1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał:

Żarty żartami, tam kilku kreatur brakuje...- gdzie Suski, Brudziński, itp...- podobnie, jak Macierewicza nie widziałem na zdjęciach.

No jak dziecko, no normalnie jak dziecko wczoraj narodzone, a o świecie nic nie wiedzące.

Widział ktoś kiedyś macierewicza przed wyborami? Przed wyborami on zawsze jest chowany do szafy i to najwyższą półkę, taką, że bez drabinki ani rusz, a drabinki pilnuje Grom Group.

Napisano
8 minut temu, bodziu000000 napisał:

20230815_210857.jpg

A już poważniej.

Najgorsze jest to, że wystarczy posłuchać podcastów z ludźmi polskiego wojska, wywiadu i kontrwywiadu (a ja słucham wszystkich), którzy mogą już mówić, żeby wiedzieć, iż ***** *** mówią równo wszyscy ludzie wojska, wywiadu i kontrwywiadu.

Wyjątek to gen. Komorowski zafascynowany pisowskimi bartosiakiem i budziszem - bohaterami youtubowej telewizyjki republika.

Napisano
43 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Tyle czasu potrzebowaliście, aby ten prosty quiz rozwiązać?
Czas umierać...

Wszyscy rozsądni wiedzieli od razu 😁

Ciekawe kto beknie za takie ustawienie śmigłowców na defiladę 😉

Napisano
11 minut temu, bodziu000000 napisał:

Ciekawe kto beknie za takie ustawienie śmigłowców na defiladę 😉

Za bałaganiarstwo szefa technicznego konkretnego Mi-24 „od zgubionego zapalnika”, za brak należytego, obowiązkowego obchodu przedstartowego dowódcy tego śmigłowca „od zgubionego zapalnika ”nie beknie nikt, ale za numer Mi-dwójek ***** *** to polowanie na tych przestępców już się rozpoczęło. Gwarantowane.

Napisano

bodziu

"Ciekawe kto beknie za takie ustawienie śmigłowców na defiladę"

Wierni i wyznawcy, na TT się aż grzeją, że to fake, że to przypadek, a w ogóle i szczególe to mowa nienawiści...

PS "Tylko" mi się wydaje, czy ministra "sprawiedliwości", prokuratora generalnego, ex-delfina także nie było? Na zdjęciach nie widziałem...

Się okaże, że istnienie na zdjęciu lub jego brak, w połączeniu z zajmowanym miejscem, to jak za Breżniewa, Mao czy podobnych czasów słusznie minionych :-)

Napisano
Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Najgorsze jest to, że wystarczy posłuchać podcastów z ludźmi polskiego wojska, wywiadu i kontrwywiadu (a ja słucham wszystkich), którzy mogą już mówić, żeby wiedzieć, iż ***** *** mówią równo wszyscy ludzie wojska, wywiadu i kontrwywiadu.

Jedyny uczciwy i odważny - jak zawsze - z „Defence 24” kmdr por. Maksymilian Dura napiernicza równo po tych defiladowych PiSowskich kłamstwach, bredniach, przemilczeniach i manipulacjach.

Napisano (edytowane)
32 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Wierni i wyznawcy, na TT się aż grzeją, że to fake, że to przypadek, a w ogóle i szczególe to mowa nienawiści...

Taaa, cuś jak wybitny polski pilot i meteorolog lekarz Siewiera z BBN tłumaczący ciemnemu pisowskiemu ludowi, że 16 grudnia 2022 roku i w dniach następnych była tak straszna pogoda, że wojsko nie mogło latać i szukać ruskiego pocisku manewrującego wraz z zatajeniem faktu, że bylo ich trzy. LPR mogło wtedy latać - bidulek WP pana błaszczaka nie mógł.

A te dzisiejsze Mi-dwójki to oczywiście też wybitny pilot i meteorolog Siewiera na pewno  wytłumaczy, że nad Wisłą, gdzie one leciały, wystąpił nagle dramatycznie silny jet stream, który tak rozrzucił te śmigłowce, że przez absolutny przypadek ułożyły się w ***** ***

Edytowane przez Jedburgh_Ops
Napisano
34 minuty temu, Czlowieksniegu napisał:

Nie mogę nie wrzucić tego tweeta 😁