Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
5 godzin temu, bjar_1 napisał:

Przecież to trzeba być debilem, żeby to łyknąć

Ostatnio natomiast widziałem film z Podkarpacia, gdzie kilka wilków porwało i zeżarło psa łańcuchowego i zapewniam, że to fejk nie był ;)

A Tobie się wydaje, że to było kierowane do kogo??? A przy okazji o swoje zwierzęta trzeba dbać i je zabezpieczać nie tylko przed wilkami.

Napisano
10 minut temu, MonikaNJ napisał:

A Tobie się wydaje, że to było kierowane do kogo???

To zdjęcie jest faktycznie szeroko kolportowane, nie wiem przez kogo i po co, ale paru ludzi już się mnie pytało skąd się to wzięło i co to niby ma być.

PS Natomiast sprawa z populacją wilków i atakami na zwierzęta gospodarskie od jakiegoś czasu jest podnoszona. I gadanie że można w prosty sposób je zabezpieczyć, to zwykłe ględzenie osób bez pojęcia.

Napisano
21 minut temu, Erih napisał:

To zdjęcie jest faktycznie szeroko kolportowane, nie wiem przez kogo i po co, ale paru ludzi już się mnie pytało skąd się to wzięło i co to niby ma być.

PS Natomiast sprawa z populacją wilków i atakami na zwierzęta gospodarskie od jakiegoś czasu jest podnoszona. I gadanie że można w prosty sposób je zabezpieczyć, to zwykłe ględzenie osób bez pojęcia.

Erih, jakby Ci to napisać? "Człowieku z pojęciem", zacznij używać rozumu (matka Ci go urodziła, więc chyba masz). Już od jakiegoś czasu ciągle ci coś opada, dopierniczasz się ad personam  do edukacji (  sam cytujesz nieaktualne "wywody") a teraz pojęcie wziąłeś na tapet. Wiem co znaczy mieszkać w lesie lub na obrzeżach wsi. Jak zabezpieczać zwierzęta, też wiem i nie chodzi tylko o wilki. 

• Tak trzymać 1
Napisano

MonikaNJ, najwyraźniej nie rozumiesz co ja tu piszę. I w sumie wcale mnie to nie dziwi. Najwyraźniej wychowałaś się na kreskówkach Disneya i kiepsko je rozróżniasz od rzeczywistości. Ja z tzw naturą miałem kontakt bezpośredni i w bajki po prostu nie wierzę.

PS Już widzę jak zabezpieczasz stado np owiec przed atakiem watahy wilków, która wyżarła wszystkie sarny i jelenie w okolicy i szuka kolejnych ofiar...

Napisano
1 minutę temu, Erih napisał:

MonikaNJ, najwyraźniej nie rozumiesz co ja tu piszę. I w sumie wcale mnie to nie dziwi. Najwyraźniej wychowałaś się na kreskówkach Disneya i kiepsko je rozróżniasz od rzeczywistości. Ja z tzw naturą miałem kontakt bezpośredni i w bajki po prostu nie wierzę.

PS Już widzę jak zabezpieczasz stado np owiec przed atakiem watahy wilków, która wyżarła wszystkie sarny i jelenie w okolicy i szuka kolejnych ofiar...

To Ty nie rozumiesz. Już pisałam Disney to nie moje pokolenie( niedostępny za moich czasów). Z naturą mam kontakt od zawsze. Sarny i jelenie wyżarte? chyba wystrzelane. Wiem, że traktujesz zwierzęta jak głupie istoty co mnie nie dziwi( niestety), ale o mnie nic nie wiesz i twoje wizje to radosna twórczość.

Napisano
17 minut temu, MonikaNJ napisał:

To Ty nie rozumiesz. Już pisałam Disney to nie moje pokolenie( niedostępny za moich czasów). Z naturą mam kontakt od zawsze. Sarny i jelenie wyżarte? chyba wystrzelane. Wiem, że traktujesz zwierzęta jak głupie istoty co mnie nie dziwi( niestety), ale o mnie nic nie wiesz i twoje wizje to radosna twórczość.

Moniko, jedyne co mogę to posłać tobie uśmiech.

Napisano
9 godzin temu, MonikaNJ napisał:

Sarny i jelenie wyżarte? chyba wystrzelane.

Są rzeczy, o których nie śniłaś. Widziałaś kiedyś sarny, jelenie i dziki siedzące na polu/łące, bo w lesie się siedzieć boją z powodu wilków?