Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
14 mln PLN z pieniędzy podatników na 8 pokoi i 3 apartamenty -brawo- pytanie do dyrektora muzeum/hotelu - kiedy zwróci się ta inwestycja ...?! szkoda,że baru i basenu nie ma ...
Napisano
Co tam politruk. On panie podobno ksiundza po kolędzie nie przyjął, na radio Ma ryja nie łoży ! Trza lewaka - antychrysta pogonić i koniecznie wyświęcić to forum, bo stało się siedliskiem wszeteczeństwa , rui i poróbstwa. Tfu...
Napisano
Panowie szutnik i fala poprzez wasz bełkot polityczny to forum spada na psy". Idzcie na forum Lisa, Michnika lub KOD - u a tu wypowiadajcie sie na temat - merytorycznie.
Napisano
Panie i Panowie...

Ja wiem, że Naczelnika chwilowo (?) na Forum nie ma, ale się proszę nie rozpędzać.

To, że decyzja o takim a nie innym statusie Muzeum jest decyzją stricte polityczną, nie oznacza, że b..ałagan robimy również na Odkrywcy.
Napisano
Kazik, a tobie się podoba pomysł z tym muzeum? , bo nie widzę abyś się wypowiedział . W tonie wypowiedzi dostrzegam prawdziwego polaka który wrogów na pamięć zna.
Napisano
Już dziś część ludzi na zachód od Odry uważa, że Niemcy byli okupowani przez nazistów, a tacy pożyteczni idioci" jak obecny dyrektor muzeum będą próbowali te proeuropejskie stanowisko upowszechniać nad Wisłą, Po to Tusk gościa powołał na dyrektora muzeum i nie mógł lepiej trafić. W Kanadzie na uniwersytecie w Montrealu, na którym wykładał prof. Kieżun 60% studentów uważało, że nazistami byli Polacy. I sprawa się domyka.
Napisano
Choćbyś Yeti kopał w śniegu nie wiem jak głębokie dziury , to i tak polityka Cię tam znajdzie. Gdyby ta dobra zmiana " tyczyła się tylko etatu , jakoś można byłoby to przeboleć. Oni nie chcą zmienić tylko zarządcy , to próba zmiany mentalności Polaków w duchu nacjonalizmu ( nawiasem mówiąc w stylu commies). Już wyobrażam sobie ten patriotyczny" lans, po którym dzieciaki będą pytały : to w końcu zdobyliśmy ten Berlin w 39 r. ? "
Napisano
o próba zmiany mentalności Polaków w duchu nacjonalizmu ( nawiasem mówiąc w stylu commies " ktoś tu chyba bywa na sabatach kodu-u...buhahahahah,,:)
Napisano
Bo to kol. pepe jest bardzo commies" dla tych gorszego sortu, oderwanych od koryta lewaków", a dla tych lepszych Polaków wstawanie z kolan".
Tylko ten cyrk nie zmieni mentalności lewaków" a ma tylko poprawić samopoczucie tych lepszych". Pytanie czy lepsze samopoczucie części społeczeństwa przełoży się na coś więcej niż mżonka o Wielkiej Polsce. Czas pokaże.
Napisano
Kolego Karpik mam głęboko w samopoczucie lepszego sortu" , tym bardziej , że będzie ono tylko chwilowe. Obawiam się bardziej wpływu na młode pokolenie. Dolfi też zaczynał od indoktrynacji dzieci i zobacz z jakim skutkiem . W/w muzeum mogło się stać niezłą platformą do wzajemnego zrozumienia i pojednania między nami i giermańcami ( podejrzewam, że ze wzg. na lokalizację dużą grupę odwiedzających stanowiliby Niemcy ).
Napisano
Szutnik- na nasz szczęście, Twoje preferencje nie są tematyką Forum...
A bardziej serio:

Muzea mają to do siebie, że mają przedstawiać historię. W przypadku współczesnej nie powinno, przy okazji, być problemów z interpretacją- źródeł i materiałów mamy dużo i są w sporej części obiektywne.
Choć nie sądzę, aby nasi odwieczni przyjaciele zza Odry i Nysy chcieli stadami Muzeum odwiedzać. To już, niestety, nie te czasy, gdy młodzież niemiecka do Auschiwtz przyjeżdżała.

Trzy- komuś się już tak Bóg-Honor-Ojczyzna pogibało, że się dowiemy zgodnie z nowomową, jak to wspaniale na tej wojence i jak to rewelacyjnie dać się zarżnąć..

Przy czym, wbrew niektórym, wcale nie deprecjonuję ani tragedii II WŚ, ani dramatycznych kosztów, które dla Polski i Polków przyniosła.

Tyle, że mi zdecydowanie bliżej do Tuwima niż, nie przymierzając, OT...
Napisano
Tuwima powiadasz... bałbym się wyprysków :)
A poważnie :

Oprowadzałem wielokrotnie znajomych niemiaszków ( i nie była to gimbaza ) po Majdanku. Pewni ludzie chcą pamiętać.

Co do historii, to zazwyczaj nie liczą się fakty a interpretatorzy ... czego znamienitym przykładem mogą być panowie Ż i C i wielu innych.Przypomnij sobie , gdzie pracował gł. bohater 1984 ;).

Z resztą popatrz na Swoje podwórko :) Kiedyś jeździłem tam odetchnąć świeżym powietrzem" , zobaczyć co Major wymyślił , podziwiać radosną twórczość Świni, a teraz to mogę co najwyżej popodziwiać pięciopiwowców" i posłuchać podkutych butów.
Napisano
szutnik (217 / 7) 2017-01-29 19:07:17

Widzisz... gdy ja miałem okazję się wraz z Waldemarem F. zabawiać w wesołej kompanii, to brunatni jeszcze do miasta nie dotarli ponownie.

Choć pierwszą akcję zrobili w lutym 1990 roku- na marginesie, owarzysko" ich znałem :-)

A dziś... Podobnie, jak kilka innych dużych miast, przy cichej aprobacie władz* się rozplenili. Tyle, że kiedyś była to taka mieszanina bonehead i skinhead, a dziś to po prostu brunatnych mamy.

Wracając od Muzeum- źli pomysłodawcy, źli fundatorzy, zła idea, generalnie wszystko złe...

* choć w Stolycy zDolnego Śląska o coś innego niż światopogląd chodziło...
Napisano
Wracając od Muzeum- źli pomysłodawcy, źli fundatorzy, zła idea, generalnie wszystko złe..." - no wreszcie gadasz jak prawdziwy Polak ;)

A poważnie , bardzo nie podoba mi się Jak to na wojence ładnie.."
I jak zwykle , w razie W San Escobar zyska nowych obywateli.