kapuchy Napisano 16 Marzec 2016 Autor Share Napisano 16 Marzec 2016 Grzybiarze, mundury zdjąć! http://www.rp.pl/Spoleczenstwo/303159848-Grzybiarze-mundury-zdjac.html#ap-1Nie wklejam treści bo jest licencjonowana :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Dokument wymienia też elementy wchodzące w skład ubiorów, np. czapkę rogatywkę, sznur galowy, furażerkę, beret, pas żołnierski, kombinezon czołgisty lub pilota."Tak jak pacjenta w kombinezonie pilota nie widziałem na ulicy, tak ciekawe, co z opinaczami czy desantami, że o pasie nie wspomnę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Będzie jak z WSW za komuny. Też Żetony będą chciały się wykazać. Wracałem z Dworca w Gdańsku do domu na bosaka bo WSW zdjęło mi opinacze. :DPozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Beret...Widać w MON mają mnóstwo czasu i nie mają ważniejszych rzeczy do zrobienia.Dla przypomnienia coś co ma się nazywać mundurem wg rozporządzenia musi spełniać określone wymagania. Czyli znowu wypruwając ściągacz z bluzy munduru" pozbawiamy go cech munduru" wg rozporządzenia. Bo jakakolwiek kurtka uszyta z materiału w kolorze zbliżonym bądź takim samym jak mundur" nim nie jest bo itp itd...A w kombinezon czołgisty pakować się nie mam zamiaru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
toska Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Na Zamojszczyźnie szykuje się nowa akcja strumwird bo większość populacji wioskiowych lata w moraczach😁 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sqr Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 za moracz innych państw, zapewne będzie pluton egzekucyjny... antek osobiście będzie wyrok wykonywał :) A to wszystko po to, żeby nie było zielonych ludzików" :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 To później....Teraz:Nie dotyczą np. starszych wzorów czy innych kupionych z demobilu (np. amerykańskich – popularnych wśród młodzieży)." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hebda Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Nie interesuje mnie opinia jakiegoś monu.Dalej będe paradował czasem w USie:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Dzisiaj przejeżdzałem koło wiejskiego sklepiku pod nim jak zwykle grupka stojaków-piwoszy-winiarzy (nalewka 7 zł)w pobliżu jest garnizon WP więc większość towarzystwa pod sklepem paradowała w elementach umundurowania które kupili na lewo ,już sobie wyobrażam żandarmerię podjeżdzająca pod sklep i żądająca wydania ciuchów ;) pewno nadano by im kierunek ucieczki solidnym kopem w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 O Matko Bosko! Co to się stanęło... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
K.O.P. Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 i dobrze według mnie przebieranie się w mundury przez cywilów podważa szacunek wobec wojskowych i wykonywanego przez nich zawodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Czyli ci kopacze po lasach w moraczach też nie teges? W dresach lepiej? ;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
viator01 Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Nie przesadzaj, to oznacza brak szacunku dla sportu i sportowców, którzy w pocie pracują, by nasz kraj rozsławiać na arenie międzynarodowej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 No to na wykopki ostanie się tylko garnitur od Armaniego i buciki od Gucci.To dopiero będzie szpan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Przecie i tak polski mundur(krój/kamo) jest do dupy,że tak to ujmę:) więc taniej i zdrowiej łazić w DPM,czy poczciwym bundesie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 traper6 (3984 / 340) 2016-03-16 17:25:20 garnitur od Armaniego i buciki od Gucci."Później pytania będą dwa:- czy podmiot liryczny to capo di tutti capi- skąd podmiot liryczny miał kasę na takie cuś... czyli ile skarbów narodowych przez ręce przepuścił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Odpowiem na to jednym wyrazem - Elyta" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jacek Dąbrowski Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Zwróćcie uwagę że chodzi to wzory mundurów zatwierdzonych przez ministerstwo. Wiec łapią się również mundury II RP. Bielizna pewnie też.Wiec od dziś pewnie będą na reko biegać golasy jak ŻW wpadnie po ciuchy :D PozdrawiamP.S Jest gdzieś w Polsce jakieś reko gdzie same dziewczyny występują? Zgłaszam do ŻW i jadę :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 a w żyć niech sobie wsadzą te mundury (polowe/ćwiczebne - zwłaszcza)... na allezło pełno z demobilu innych armii w przystępnych cenach, więc... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Ty już nie popierasz naszego piastowskiego przemysłu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Jacku, sanitariuszki....Ale jak trafisz na paszczura to...... :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tyfus Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 mam go na co dzień i życi nie urywa. także nie jaram się i mam wyleniwione na to, co mundry Łantoni i jego papugi wymyślają w tych swoich zrytych czerepach... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kijow Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Za komuny miejscowy Komendant Mo zdała mi pagony z moro a miałem 10 lat Hahahahahahaha powtórka z rozrywki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nickt Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 Im więcej Was czytam, tym bardziej jestem przekonany że powinno się Was jednak gonić po lasach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 16 Marzec 2016 Share Napisano 16 Marzec 2016 a jak tu gonić,jak nikt nie ucieka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.