Martian Napisano 24 Grudzień 2011 Share Napisano 24 Grudzień 2011 AKMS! Coś mi się nie zgadza... Nie! Nie chodzi o zdrobnienie;) Chodzi o moich idoli... Z tego co wiem, to na ten przykład, Stanisław Skalski pisał, ale nie o rewolucji tylko- swe wspomnienia. Nie w zaciszu komunistycznego mieszkanka, ale w komunistycznej celi śmierci. Z Pileckim też ci się pogibało, chyba, że Auschwitz był obozem komunistycznym, a jego zapiski tyczyły, nie sytuacji Żydów a uciśnionego proletariatu w Rosji...Nie chcę dalej wymieniać by nie przeciążyć serwera O", napiszę w skrócie, że ludzie o takich postawach to moi idole... A ilu mało znanych, a jeszcze więcej bezimiennych...?- Nie zliczę...Możliwe, że masz własnych współczesnych idoli a przez własny pryzmat oceniacz innych.Ps Co do obnoszenia się, masz całkowitą rację tylu demokratów co dziś, to w Polsce od Mieszka nie było, albo nawet od Popiela;)Pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 24 Grudzień 2011 Share Napisano 24 Grudzień 2011 Ruskie nie zabiły Wałęsy = agent ruskich musiał być????Hamerykany dawały kasę = agent hamerykański musiał być???Szwedy dały mu Nobla = agent szwedzki musiał być???"Myślisz, że na rzecz Chińczyków pracował;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Jakoś nie wydaje mi się aby "Lotna, "Katyń i "Wałęsa, były to przypadkowe produkcje, mające ukazać patriotyzm i gorące serce..One są odpowiednio kierunkowane i umieszczane w danych czasach i sytuacji społecznej.."O dawno tak dobrego tekstu już nie czytałem na OCzyżbyś podejrzewał mistrza o koniunkturalizm ?Po drodze był jeszcze Popiół i diament", jeden Człowiek" i drugi.. ale też Piątka z ulicy Barskiej", Pokolenie", Pierścionek z orłem w koronie", Wielki Tydzień"W okresie odwilży jedno a w okresie zatwardzenia drugie ??Niektórzy złośliwcy piszą, że cyt. największym życiowym sukcesem Wajdy był seks z Beatą Tyszkiewicz"ps. A Pan Tadeusz to co było - odchylenie nacjonalistyczne ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 25 Grudzień 2011 Share Napisano 25 Grudzień 2011 Popiół i diament" niezly falsyfikat...Czytales Diament odnaleziony w popiele"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 A jakie ma znaczenie książka - dla mas jest obraz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Grudzień 2011 Share Napisano 25 Grudzień 2011 Kindżał- toż KK jest uznany za współpracownika :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 25 Grudzień 2011 Share Napisano 25 Grudzień 2011 Oliwa pozostanie sprawiedliwą do końca, nie ważne co kto sobie myśli na ten temat.Poprosiłem moda o usunięcie moich postów, bo jestem zły i niedobry..ps. a tak poważnie to liczyłem na bardziej bezstronną dyskusję, dlatego wycofuje się z udziału w temacie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 25 Grudzień 2011 Share Napisano 25 Grudzień 2011 Dawid- nie ironizuj :-)Coby nie napisać, Twoje tezy ( jak mniemam poparte wiedzą i źródłami ) są ... dość odważne. Nie przepadam za twórczością i tfurczością Wajdy, ale robienie z jednego z najważniejszych ( i niesamowicie docenionego na Świecie ) reżyserów polskich popychadła systemu jest mocne.Coś na kształt pisania, że Szymborskiej się Nobel nie należał, bo pisała zgodnie z linią i ku czci, a dodatku podpisała Rezolucję ZLP. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 25 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 25 Grudzień 2011 Nie ma żadnych niejasnościFilmoteka mistrza jest powszechnie znana. Nikt darmo w latach 50' nie dostawał kolorowej taśmy filmowej kupowanej w drugim obszarze płatniczym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 27 Grudzień 2011 Autor Share Napisano 27 Grudzień 2011 http://niepoprawni.pl/blog/2187/ogloszenie:] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puma007 Napisano 12 Styczeń 2012 Share Napisano 12 Styczeń 2012 Dalej nie wiadomo co z tymi akumulatorami w Lipnie :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
acer Napisano 14 Styczeń 2012 Autor Share Napisano 14 Styczeń 2012 no nie wiadomo :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cairo1 Napisano 15 Styczeń 2012 Share Napisano 15 Styczeń 2012 Maja byc bezobslugowe, podobno. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 Spółka Amber Gold nie będzie sponsorem filmu o Lechu Wałęsie w reż. Andrzeja Wajdy - poinformował na konferencji prasowej w Warszawie Michał Kwieciński z Akson Studio, które jest producentem tego filmu. Jak podają producenci, istnieje ryzyko, że film nie zostanie ukończony. [...]http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,12323891,Nie_powstanie_film_o_Walesie___Producent_zrywa_umowe.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DOMILUD PL Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 istnieje ryzyko, że film nie zostanie ukończony"A to byłaby niepowetowana strata dla polskiej kinematografii.Proponuję zrzutę na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kindzal Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 Jesli to ma byc zrzuta na konto tego zeby nie konczyli tej superprodukcji" to ja sie pisze;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bounty1 Napisano 17 Sierpień 2012 Share Napisano 17 Sierpień 2012 normalnie przez trzy tygodnie będę pościł i się dorzucę z Wami jeśli ma być to zrzutka na rychłe nieukończenie tej żenady ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dark75 Napisano 18 Sierpień 2012 Share Napisano 18 Sierpień 2012 Koledzy jak trzeba to i ja się dorzucę by na nieukończeniu pozostał :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boer Napisano 21 Sierpień 2012 Share Napisano 21 Sierpień 2012 To ze zrzuty niech zrobia film o Boleslawie Smialym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lipek Napisano 22 Sierpień 2012 Share Napisano 22 Sierpień 2012 Myślę, że byłby ciekawszy :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sp8oob Napisano 23 Sierpień 2012 Share Napisano 23 Sierpień 2012 Był już film o Bolesławie Śmiałym (1971)Jestem pewien że tematyka nie bardzo by uszczęśliwiła naszych polityków (i nie tylko)Konflikt między królestwem doczesnym" a wiecznym"istniał zawsze ,a może nawet jest bardziej aktualny- i dlatego film taki nie powstanie :-)Nie sądzę równie by ktoś oddał choćby złotówkęotrzymaną od znanej spółki- co najwyżej słyszałem deklarację o modlitwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
erwin1 Napisano 15 Wrzesień 2012 Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Nie kończ Waść wstydu oszczędź !!!" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightmartio Napisano 15 Wrzesień 2012 Share Napisano 15 Wrzesień 2012 Czyli będziemy mieć w kinematografii polskiej dwa filmy o Bolkach; jednym Śmiałym a drugi o Niechcemoncym ale Muszoncym?;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s_boj Napisano 16 Wrzesień 2012 Share Napisano 16 Wrzesień 2012 Jakie to wszystko jest zabawne :). Jest w tym kraju grono osób, które naiwnie wierzą, że totalitaryzm sam sobie wyhodował człowieka, który porwał tłumy, stanął na czele pochodu (a wojskowe ckm-y mają to do siebie, że najpierw ścinają pierwsze rzędy) i poprowadził naród do zmiany ustroju bez rozlewu krwi. Co więcej, są też ludzie twierdzący, że owe pokojowe przejście ze stanu państwa totalitarnego, do demokracji, które miało miejsce dzięki obradom okrągłego stołu, to zdrada Ojczyzny porównywalna z Targowicą. Podczas, gdy cały świat podziwia polską drogę do wolności, przeciwstawia ją wydarzeniom np. z Rumunii, wielu Polaków traktuje owe przemiany, jak czarną kartę w historii narodu. Co najlepsze, owi malkontenci na co dzień korzystają z dobrodziejstw wywalczonej z trudem demokracji, aby jak najbardziej zohydzić sobie i bliźnim wspomnienie ostatniego ćwierćwiecza sukcesywnego postępu i równania różnic pomiędzy Polską, a bardziej rozwiniętymi państwami Europy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.