HUBERTUS 1656 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Wybiórcza wzięła się za badanie zajścia na Nowym Świecie. Możemy więc liczyć na pełny obiektywizm" i sprawne wyjaśnienie sprawy ataku na antyfaszystów".Kurka oświeci mnie ktoś kto to jest ten faszysta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Bo jak wygląda antyfaszysta to już wiem- ma czarna kurtkę kominiarkę pałę,świergocze w niezrozumiałym języku. To jak musi wyglądać naturalny wróg takie go pozytywa" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kicereb Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Faszysta-zgrzybiały dziadek w wieku tak koło 90 lat.Niedowidzi , niedosłyszy , ale za pazucha co najmniej szmajsera" kitra albo i którąś Mg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Martian Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 A erecik" nie zaciasny? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 A "berecik nie zaciasny? " oj uciska mnie uciska,ah te bereciki Durexa :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
frost Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Ok. Czyli ustaliliśmy,że ci gadający w niezrozumiałym języku i spacyfikowani w kwadrans przez policję byli największym zagrożeniem dla porządku i bezpieczeństwa.Jak w takim razie nazwać kwiat młodzieży owinięty biało-czerwonymi szalikami, posługujący się polszczyzną ( co prawda w ograniczonym zakresie : p...c psy" , j...c policję" itd ) i rzucający kostką brukową, płytami chodnikowymi i koszami na śmieci. Mam wrażenie, że ta grupka Niemców to temat zastępczy żeby przypadkiem nie poruszyć innej sprawy. Sprawy bandytów. Tylko,że nie tych importowanych ale tych jak najbardziej rodzimych. Bandytów made in Poland. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Niemca tłuc po kasku nakazuje wielowiekowa tradycja,co do tego nie może być wątpliwości:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Za wikipediąwł. fascismo, od łac. fasces – wiązki, rózgi liktorskie i wł. fascio – wiązka, związek"czyli każdy związek to faszyści, od związków zawodowych, przez Polski Związek Piłki Nożnej po Związek Radziecki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
atyl Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Słowo faszyzm" – będące w powszechnym użytku – pozbawione jest niemal zupełnie znaczenia. Słyszałem, jak faszyzmem" nazwano: rolników, sklepikarzy, Kredyt Społeczny, kary cielesne w szkołach, polowanie na lisa, walki byków, Komitet 1922, Komitet 1941, Kiplinga, Gandhiego, Czang-Kai-Szeka, homoseksualizm, audycje radiowe Priestleya, schroniska młodzieżowe, astrologię, kobiety, psy – i nie pamiętam co jeszcze.To powiedział George Orwell Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Ok. Czyli ustaliliśmy,że ci gadający w niezrozumiałym języku i spacyfikowani w kwadrans przez policję byli największym zagrożeniem dla porządku i bezpieczeństwa.Jak w takim razie nazwać kwiat młodzieży owinięty biało-czerwonymi szalikami, posługujący się polszczyzną ( co prawda w ograniczonym zakresie : "p...c psy , "j...c policję itd ) i rzucający kostką brukową, płytami chodnikowymi i koszami na śmieci.Mam wrażenie, że ta grupka Niemców to temat zastępczy żeby przypadkiem nie poruszyć innej sprawy. Sprawy bandytów. Tylko,że nie tych importowanych ale tych jak najbardziej rodzimych. Bandytów made in Poland."Odpowiadając koledze byli tacy sami jak złapani Niemcy!!! Ale to nie my poszukiwacze i grono rekonstruktorów mamy się nimi zajmować-nimi zajęła się policja pałą i armatkami wodnymi. Za to importowanemu bydłu włos z głowy nie spadł. Bo kolega się chyba nie łudzi że Ci z Nowego światu zdążali na Kolorowe brednie" ? Chyba za bardzo spóźnieni byli i biegali nie w tym kierunku co trzeba. Wystarczy wejść na jakiekolwiek anarchistyczne forum i poczytasz jak to biedne sierotki napadli faszystowscy rekonstruktorzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Frost odnoszę wrażenie że działasz jak prowokator a to koledzy nie męscy a to zbyt dużo hałasu. Osobiście nie miałbym nic przeciwko rozwaleniu tych Niemiaszków. Na szczęście trafiło na ludzi odpowiedzialnych którzy wiedzieli na co sobie mogą pozwolić by nie zdyskredytować środowisk rekonstrukcyjnych i posiadali silne nerwy,spokój i opanowanie. I chwała im za to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puma007 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 No panowie, powiem dosyć kolokwialnie No bez jaj?!".Patrzę i oczom nie wierzę, cos tu kurcze jest nie tak, jeżeli incydent na NŚ wyglądął tak jak na tych zdjęciach no to ręce mi opadają. Kolego frost czy dysponujesz moze większa iloscią zdjęc z tego incydentu?? bo nie wygląda mi na to żeby ktos kogoś bił i brutalnie atakował. Czy to tylko poczatek i impreza" się dalej ozkręciła" ? Jeżeli to tak wygladało to ilość itej piany" na temat tego wydarzenia przechodzi ludzkie pojęcie. Wszędzie czytam o brutalnym ataku na rekonstruktorów. Na konkurencyjnym (nie wiem czy tak to określić) forum już 7 stron tego tematu a tu widze tylko jakaś przepychankę ??!! I jeszcze kwestia techniczna (naprawdę techniczna,bez uszczypliwości) jak niemiec opluł? z chodnika? czy podbiegł? , bo widac że GRH maszeruje środkiem ulicy a niemcy ( osobnicy z lewej strony zakładam że to oni) sa na chodniku. Kurcze teraz to już kompletny metlik :( Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 http://www.youtube.com/watch?v=KIV3PygMMFY&feature=player_embedded A to nowy film krążący po internecie o DZIELNYCH NIEMCACH" .... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Hah :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Puma widzę że jesteś tubą propagandową Antify,szkoda że na Odkrywcy nie ma kontrwywiadu np Śmiersz,szybko byś zniknął z forum. Co sprawdzasz efekty działań znajomych? Czy masz za zadanie ośmieszyć incydent? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puma007 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Nie jestem niczyją tubą propagandowa, jakbyś zadał sobie trud sprawdzenia mojej działalności na tutejszym forum dowiedziałbyś się że nie biore udziału w dyskusjach politycznych i nie udzielam się w tematach gdzie polityka i ideologia sa motywem przewodnim. Co do Antify to nie jestem ich wielbicielem , co więcej mam z nia osobiste porachunki (szczególnie z jej Warszawską komórką,):D Nie jest moim zamiarem osmieszanie kogokolwiek i czegokolwiek ,pragnę się tylko dowiedzieć co własciwie się stało 11/11 na NŚ 300m odemnie. Wiem jakie masz poglady na ta sprawe wiem, że wierzysz w szeroki spisek (takie odniosłem wrażenie, jeżeli się mylę to przepraszam), ale pozwól mi dociekac prawdy. Nie zaprzeczysz że zdjęcia przedstawione przez kol. frosta sa nowością w dyskusji o ataku na NŚ. Ataku który wielokrotnie już potepiłem. I zgodziłem się z toba że taki incydent w takim dniu jest skandalem.Natomiast jak już wspomniałem zdjęcia są interesujace a ich wieksza ilość mogłaby rzucić trochę światla na cały incydent. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Wiem jakie masz poglady na ta sprawe wiem, że wierzysz w szeroki spisek (takie odniosłem wrażenie, jeżeli się mylę to przepraszam), ale pozwól mi dociekac prawdy."Z tym szerokim spiskiem to chyba od Wybiórczej szablon pożyczałeś. Skoro więcej fotek potrzeba to proszę link do całości:http://kontakt24.tvn.pl/temat,antyfaszysta-oplul-mundur-quot-rzucil-sie-quot-,154433.htmlDziwne kolega tematem zainteresowany a tego medium nie zna? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akcej Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Jako puente do tej dyskusji polecam materiał z dobronihttp://dobroni.pl/rekonstrukcje,111111-konferencja-prasowa-rekonstruktorow-w-sejmie,8675 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 15 Listopad 2011 Share Napisano 15 Listopad 2011 Postawa Rekonstruktorów- godna podziwu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
borsuk leśno-polny Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 HUBERTUS 1656:...Puma widzę że jesteś tubą propagandową Antify,szkoda że na Odkrywcy nie ma kontrwywiadu np Śmiersz,szybko byś zniknął z forum"...Nie, żebym bronił tej całej Antify", ale czy to forum jest już oficjalnie ukierunkowane politycznie i światopoglądowo? W takim razie trzeba umieścić odpowiedni zapis w regulaminie, jakieś kryteria polityczne, test na Prawdziwego Polaka" czy coś w tym stylu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
HUBERTUS 1656 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Nie kolego ie jest.Tyle że to forum poświęcone GRH !!! A nie zamieszkom w Warszawie. Tyle i tylko tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leszek01 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Zastanawiam się, co to jest? Szturmówka, transparent - dla mnie są to barwy narodowe. Czy tu jest ich miejsce? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Barson1 Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 Brawo za spostrzegawczość ale jeżeli nie było się na miejscu zdarzenia to można tylko gdybać kolego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
shadowN Napisano 16 Listopad 2011 Autor Share Napisano 16 Listopad 2011 leszku, jest widoczne bodaj na którymś z filmików z niemiaszkami jak typ w czarnym kapturze i czarnej chuście zrzuca tę flagę z latarni.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
akagi_FWP Napisano 16 Listopad 2011 Share Napisano 16 Listopad 2011 No panowie, jeśli to jest na jakimś filmie, to już podpada pod paragraf, ścigany z urzędu. Trzeba to znaleźć i dorwać tego .....nie przeklinać, bo Bozia język, a ja batona wręczę Post został zmieniony ostatnio przez moderatora tyfus 16:30 16-11-2011 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.