Skocz do zawartości

Powstańcy przepraszają warszawiaków

Cpt.Nemo

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Dzisiaj, po tylu latach, możemy wreszcie głośno powiedzieć, jak było, i przeprosić warszawiaków."
- Rzeczywiście. Bo przeprosić powinien generał Bór-Komorowski. To on podejmował decyzje. My byliśmy żołnierzami, wypełnialiśmy rozkazy."
Powinniśmy złożyć najwyższy hołd i przeprosić ludność stolicy, że poniosła tak straszne upokorzenia, tak straszne cierpienia"

Więcej... http://wyborcza.pl/1,75478,8465337,Powstancy_przepraszaja_warszawiakow.html#ixzz11T1ud1md
  • Odpowiedzi 237
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Trochę to przypomina hipnozę. Raz, dwa, trzy i macie syndrom sztokcholmski... Zamiast wahadełka- media... Ciekaw jestem jak daleko to zajdzie z tym przepraszaniem... Może kombatanci wrześniowi i partyzanci zaczną przepraszać... Albo idąc dalej jak już zatracimy się w tym przepraszaniu to i ss-manów przeprosimy. Choć już do końca nie wiem czy nie jest po fakcie... Kogo my jeszcze nie przepraszaliśmy??? Idea zewsząd słuszna z uczczeniem cywili ale wykonanie jak zazwyczaj u nas! Taka forma to spychanie odium na powstańców.
Napisano
Żeby skończyć z tym przepraszaniem to teraz Warszawiacy powinni podziękować Niemcom ,że szybko popędzili kota Borowi Komorowskiemu i tym smarkaczom których omotał. Aż się dziwię ,że Warszawiacy nie przyłączyli się 1 sierpnia do Niemców wtedy Powstanie skończyłoby się pewnie już o 18- tej i nie byłoby teraz jakiegoś problemu z przepraszaniem :)
Napisano
O tak! Bór Komorowski - Kat Warszawy! Wykreślić szuje z podręczników (zaoszczędzone miejsce przeznaczyć dla bohatera narodowego Adama Michnika).
Napisano
Nie zgadzam się tym.... Powstanie miało na celu przegonic okupanta z naszym ziem, by ruskie przekraczając granice byli nie jako wyzwoliciele, ale jako goście, którzy tylko przejeżdżają przez nasz kraj. Gdyby akcja się udała, nie musielibyśmy walczyc o wolnośc z komunistami. pozdr
Napisano
Moim zdaniem niema za co zbytnio przepraszać bo gdy wybuchło powstanie to wiekszość była zadowolona ze po kilku latach zniewolenia wreszcie cos sie ruszyło
Napisano
Jasne, że powinien, do więzienia dziadów! A bohaterskim Niemcom stawiać pomniki za wyzwolenie Warszawy od tych łotrów! Przede wszystkim Dirlewangerowcom, którzy szli z pomocą ludności cywilnej, dystrybuowali bogate w białko produkty płynne (przede wszystkim kobietom! - tacy to byli dżentelmeni) i przechowywali ludziom różne kosztowności, coby szuje z AK nie pokradły.
Napisano
Aaa i jeszcze trzeba zamknąć muzeum, co se je Kaczor w Warszawie wybudował za nasz podatki! Ten Kaczor to taki sam jak te szubrawce od powstania tfu!
Napisano
Czytając teksty niektórych z Was jestem zdania, że to wasze matki i ojcowie powinni przepraszać Polskę, że takie dzieci wdali na świat. Wstyd, wstyd jeszcze raz wstyd za takie myślenie,nie mówiąc co niektórzy by z wami zrobili mając możliwość osobiście porozmawiać.....
Napisano
To i ja wrzucę kamyczek do tego ogródka - ciekaw jestem czy pewnego dnia generał Rylski przeprosi za przeciwstawienie się idei budowy w Warszawie pomnika ofiar Rzezi Wołyńskiej. Razem z kilkoma intelektualistami" podpisał się pod listem- protestem w którym było napisane m.in. że pomnik taki godzi w proces pojednania polsko - ukraińskiego, dobre stosunki między sąsiadami i takie inne bzdety. Bzdety z jednego powodu - za naszą wschodnią jak grzybki po deszczu rosły w tym czasie pomniki Bandery, Szuhewycza i reszty banderowskiej wierchuszki.
Napisano
moze warto rzucic okiem ?
Natknalem sie na to gdy sobie przegladalem internet po otrzymaniu wiadomosci o przeprosinach"
http://niniwa2.cba.pl/CICHY.HTM

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie