marlian Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Zbliżenie tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlian Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Prawy boczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlian Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Skrzynia biegów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlian Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 zbliżenie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlian Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Prawy boczek od przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marlian Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Rura wydechowa, za c2p tk3 i dalej putiłówka :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
steell Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 piknie zaiste piknie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
piokot20 Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Cytując naszego rodaka, który walczył z aligatorem:Its piękny"Szczere gratulacje za ukończenie tego projektu.Co pójdzie następnie:Vickers czy coś innego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ollaff Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Gratuluję, pięknie wygląda! Mam takie pytanie czy docelowo ten C2P bedzie mial daszek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kanpik Napisano 11 Listopad 2010 Share Napisano 11 Listopad 2010 Do ukończenia tego projektu potrzeba jeszcze trochę czasu. Zostały drobiazgi, ale z nimi schodzi się najdłużej.Daszek oczywiście będzie :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Korowiow Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Piękna robota! Kiedy na warsztat trafi c2p z Auburn? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PATRON Napisano 12 Listopad 2010 Autor Share Napisano 12 Listopad 2010 tak właściwie to już trafił ... ale teraz pierwszoplanowe jest zrobienie porządku w warsztacie aby wszystko się mogło zmieścić i nie wchodzić sobie na głowę . potem powoli startujemy z dalszymi pracami.PATRON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srg.steiner Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Patron i s-ka. Pełen szacun!!jako byłego tankistę aż korci aby takim pojeździć :) jeszcze raz- gratulacje i powodzenia przy nowych projektach... ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zbyszek_33 Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 A ja widziałem, zdjęć narobiłem i osobiście dotykałem -na wystawie w Muzeum Wojska Polskiego w dniu 11 listopada 2010. Rzeczywiście widać różnice w fakturze oryginalnych blach w porównaniu z tymi dorobionym gładkimi".Na życzenie odpalono silnik...Cóż za przyjemność usłyszeć pomruk silnika i przenieść się wyobraźnią 70 lat wstecz...Ciągnik po raz pierwszy zobaczyłem na zdjęciach z jakiegoś ilustrowanego kalendarza na 1939 rok, który posiadał mój ojciec. Niestety w trakcie remontów i przeprowadzek wydawnictwo (bez okładek) gdzieś zagubiono.Do dziś zapamiętałem podpis pod fotografiami: z groźnym chrzęstem gąsiennic defilują ciągniki artykleryjskie"Przekazuję wielkie wyrazy uznania dla kadry rekonstruktorów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
general Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 moje gratulacje fantastyczna odbudowa coś pięknego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LeszekS Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Gratulacje. Żal tylko, że nie można zobaczyć tego sprzętu w Krakowie.Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 PANOWIE GRATULACJE!!!Warto żyć w ciekawych czasach" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jagiellończyk Napisano 12 Listopad 2010 Share Napisano 12 Listopad 2010 Coś fantastycznego. I pomyśleć, że jeszcze nie tak dawno sam temat powrotu do kraju takich pamiątek traktowano jak jakieś science-fiction.Wielkie gratulacje i dla właściciela kolekcji i dla tych, których wytrwałość doprowadziła te pojazdy do takiego stanu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Trooper85 Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Pięknyteraz tylko brakuje mu do towarzystwa czterdziestki Boforsa na haku :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 Piekny! Żaden niemiecki sprzęt nie może mu dorównać! Świetna robota panowie! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
panzerhrabia Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 rewelacja!! jak by ktoś 5 lat temu powiedział ze coś takiego u nas będzie nikt by nie uwierzył:Ddobra robota!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SMPMCzwa Napisano 13 Listopad 2010 Share Napisano 13 Listopad 2010 PATRON usłyszeć silnik po 70 latach od pierwszego uruchomienia...BEZCENNE oj coś na ten temat wiemy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pancer48 Napisano 18 Listopad 2010 Share Napisano 18 Listopad 2010 Witam, jako że się nie odzywałem to chciałbym powiedzieć parę słów na temat rekonstrukcji.Pierwsze, gratuluję i chylę czoła przed odtwórcami tego pojazdu. Druga sprawa tyczy się mojej możliwej rekonstrukcji pojazdu. Fundusze moje wyglądają w ten sposób że na projekt mogę wydać 24 tys zł. Niestety jest to szczyt możliwości finansowych z mojej strony. Jednak chciałbym przyczynić się do odbudowy pojazdu, dlatego liczyłbym na radę z waszej strony co takiego jest możliwe do zrekonstruowania za taką kwotę pieniężną. Chodzi mi po głowie samochód pancerny wz. 34 albo inny pojazd podobnej klasy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wykop39 Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 Za taką sumę to może Moj130 albo Podkowę ? Bo na panzerke to troooche za mało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
macvsog Napisano 19 Listopad 2010 Share Napisano 19 Listopad 2010 A może za taką kwotę udałoby się zbudować rekonstrukcję LRC Morisa Mk II. Był on używany bojowo przez PSZ na zachodzie, i o ile się nie mylę w Polsce nie ma jeszcze takiego pojazdu. W tym linku:http://soldierblue.homestead.com/vehicles.htmlsą interesujące zdjęcia wnętrza restaurowanego Morrisa.Bryła pojazdu jest stosunkowo prosta, natomiast osobną kwestią pozostaje wierność w szczegółach ewentualnie budowanej kopi.Gdyby kolega Pancer podjął by się budowy tej maszyny z całą pewnością ja i kilka innych osób rzymało by kciuki" za sukces projektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.