Jump to content

Na Pradze znaleziono skład broni z czasów wojny

Recommended Posts

Posted
Witam

http://www.zw.com.pl/galeria/282386,2,382410.html

Czy to nie wygląda na Wrześniowe ? - a to długie to UR ?

Yama
  • Replies 59
  • Created
  • Last Reply
Posted
oni powiedzą wtedy, że w środku każdej z broni były pociski, więc musieli je zniszczyć. Tyle będzie z posądzania WP.
Posted
Na rozkaz płk. Sosabowskiego, d-cy 21 pp Dzieci Warszawy", który we wrześniu '39 dowodził zgrupowaniem Grochów", broniącym Pragi, złożono tylko 1/3 posiadanej broni, pozostałą cześć ukryto lub zniszczono. W jeziorku Kamionkowskim zatopiono 3 działka ppanc z jaszczami pełnymi amunicji, natomiast 2 inne działka zakopano w rowie łacznikowym. Może część tych rzeczy czaka jeszcze na swych odkrywców;-)
Posted
śliczne trafienie granatniki 50 mm i rkm wz28 i ur.miejsce jak najbardziej w muzeum wp.drążył bym nadal temat,co do okoliczności zakopania.należało by przekopać i przeszukać okolice około 200-300 metrów.
Posted
na tvn Warszawa oko. 18stej była krótka wzmianka filmowa, ale oglądając kątem oka tv jak usłyszałem słowa-klucze, załapałem się tylko na widok kupki magów do bronka, ktoś może nagrał?
Posted
Doskonale, że nie trafiły do huty :))

Może są jakieś zdjęcia ?

Wie ktoś dokładnie co znaleziono ?

pozdr
Yama
Posted
Na wocie usłyszałem, że niebezpieczne znaleziska zostały zabezpieczone przez saperów i pojechały na poligon gdzie będą wysadzone. Był to komentarz do tych zdjęć. Mam nadzieje, że ta informacja jest mylna.
Pozdrawiam

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

• Create New...

Important Information