Skocz do zawartości

Na Pradze znaleziono skład broni z czasów wojny

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 59
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
oni powiedzą wtedy, że w środku każdej z broni były pociski, więc musieli je zniszczyć. Tyle będzie z posądzania WP.
Napisano
Na rozkaz płk. Sosabowskiego, d-cy 21 pp Dzieci Warszawy", który we wrześniu '39 dowodził zgrupowaniem Grochów", broniącym Pragi, złożono tylko 1/3 posiadanej broni, pozostałą cześć ukryto lub zniszczono. W jeziorku Kamionkowskim zatopiono 3 działka ppanc z jaszczami pełnymi amunicji, natomiast 2 inne działka zakopano w rowie łacznikowym. Może część tych rzeczy czaka jeszcze na swych odkrywców;-)
Napisano
śliczne trafienie granatniki 50 mm i rkm wz28 i ur.miejsce jak najbardziej w muzeum wp.drążył bym nadal temat,co do okoliczności zakopania.należało by przekopać i przeszukać okolice około 200-300 metrów.
Napisano
na tvn Warszawa oko. 18stej była krótka wzmianka filmowa, ale oglądając kątem oka tv jak usłyszałem słowa-klucze, załapałem się tylko na widok kupki magów do bronka, ktoś może nagrał?
Napisano
Na wocie usłyszałem, że niebezpieczne znaleziska zostały zabezpieczone przez saperów i pojechały na poligon gdzie będą wysadzone. Był to komentarz do tych zdjęć. Mam nadzieje, że ta informacja jest mylna.
Pozdrawiam

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie