kindzal Napisano 1 Kwiecień 2009 Napisano 1 Kwiecień 2009 No fakt, wladza daje pieniądze;) Z tą ziemią to się mylisz: Dokka Umarow i jego ludzie miewają się dobrze i prowadzą wojnę podjazdową z okupantem i kolaborantami typu Jamadajew, lub Kadyrow i nic nie wskazuje na to, aby coś w tej kwestii mialo sie zmienić...
satron1200 Napisano 2 Kwiecień 2009 Napisano 2 Kwiecień 2009 Witam . W temacie Jamadajewa http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Antyprezydencki-czeczenski-przywodca-padl-ofiara-zamachu,wid,10989069,wiadomosc.html?ticaid=17c73Pozdrawiam .
kindzal Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Taaa...kindżal z prawej, z lewej Hubal" ( też brodacz z niego byl..:), a zdjęcia robil Palikot...Odnośnie likwidacji zaprzańca i bandziora Sulima J., to byla tylko kwestia czasu, o czym zresztą już pisalem w zeszlym roku, w jednym z postów powyżej.http://wiadomosci.wp.pl/kat,1356,title,Rosjanin-zatrzymany-ws-zabojstwa-czeczenskiego-dowodcy,wid,10993189,wiadomosc.html
pik78 Napisano 3 Kwiecień 2009 Napisano 3 Kwiecień 2009 Walczy tam ktos w tej Czeczenii jeszcze? czy tylko zostaly grupki uzbrojonych turystow ciągających sie bez celu po górach ?
mowglyn Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Skoro w końcu Kindzal ujawnił swe prawdziwe oblicze, pozostaje mieć tylko nadzieję, że jest to jego ostatnie zdjęcie! Trzymam kciuki za... . Specjalnie pójdę kupić jakąś ruską wódkę, aby w ten wsposób wesprzeć rosyjski budżet!A teraz żarty na bok. Po raz kolejny stanowczo protestuję przeciwko porównywaniu czeczeńskich terrorystów i bandytów do żołnierzy polskiego podziemia niepodległościowego! Bez pozdra!
kindzal Napisano 4 Kwiecień 2009 Napisano 4 Kwiecień 2009 Piku, turyści tam wędrują, ale po co tak odrazu rzucać na nich tysiące rosyjskich żoldaków i milicjantów :23 marca 2009 W czterodniowej operacji specjalnej przeciwko dagestańskim mudżahedinom uczestniczyło 3 tysięcy żołnierzy rosyjskich i milicjantów. Bojownicy w ogniu artylerii i atakach śmigłowców odpierali ataki rosyjskich formacji wojsk wewnętrznych wspieranych przez specnaz FSB oraz armijne jednostki specjalne. 20 marca przed południem jedna z mobilnych grup mudżahedinów śmiało zaatakowała liczny oddział wojska i milicji. Mimo wysiłków korpusu flankującego nie udało się osaczyć bojowników. W rezultacie ataku śmierć poniosło co najmniej 4 okupantów i funkcjonariuszy milicji, a wielu zostało rannych. Z nastaniem zmroku walki zawieszono, lecz przez całą noc artyleria i lotnictwo ostrzeliwały pozycje bojowników. W sobotę niebo zasnuło się gęstymi chmurami i spadł śnieg, co uniemożliwiło okupantom użycie lotnictwa. Rosyjskie agencje informacyjne podtrzymują wersję o 12 poległych mudżahedinach. Według dagestańskiego MSW wśród zabitych bojowników było co najmniej 3 zagranicznych ochotników. Jednakże, co do strat wojska i milicji, dane nie są jednoznaczne. Korespondent Agencji Kavkaz Center powołując się na miejscowe źródła podaje, że śmierć poniosło przynajmniej 14 żołnierzy i milicjantów, a 15-20 zostało rannych. Wciąż nie ma dokładnych wiadomości o liczbie mudżahedinów, którzy brali udział w walkach." Masz racje Mowglyn, nie będę porównywal takiego np. Umarowa do watażków pokroju Burego" mordujących bezbronną ludność cywilną, bo to byloby hańbiące dla pierwszego...
Pyra75 Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Kindzał, jedź tam, a my bedziemy mieli swięty spokój, a może jeszcze na islam przejdź.Bandyta zawsze będzie bandytą.
AKMS Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Bojownicy w ogniu artylerii i atakach śmigłowców odpierali ataki rosyjskich formacji wojsk wewnętrznych wspieranych przez specnaz FSB oraz armijne jednostki specjalne. 20 marca przed południem jedna z mobilnych grup mudżahedinów śmiało zaatakowała liczny oddział wojska i milicji. Mimo wysiłków korpusu flankującego nie udało się osaczyć bojowników. W rezultacie ataku śmierć poniosło co najmniej 4 okupantów i funkcjonariuszy milicji, a wielu zostało rannych."Hehehe! Warsztat literacki intensywnie pachnący PRL-owską propagandą - tylko ohaterowie" inni. Skąd Ty bierzesz takie perełki, Kindzal?
kindzal Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Pyrko ty jedz do Moskwy, tam już cię docenią ! Skąd to biorę ? Wot stąd:http://czeczenia.blog.onet.pl/Co do języka to jest to ta sama forma w jakiej Rosjanie opisują swoje kolejne sukcesy" na froncie kaukaskim.
acer Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Myślę że wystarczy już tego wszystkiego.Kindzal zamieniłeś wątek w biuro prasowe mudżahedinów czeczeńskich i innych narodowości (może nawet tych, którzy atakowali naszych w Afganistanie) a siebie w rzecznika prasowego.
kindzal Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Hehe dobre... w Afganistanie, a ja caly czas myślalem że tematem dyskusji jest Czeczenia ? Niedlugo się dowiemy od Acera, że Umarow z Zakajewem wyemigrowali do Afganistanu;)
acer Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Wcale nie jest tajemnicą że do Czeczenii przybywa wielu ochotników, najemników z wielu różnych krajów, w tym pewnie także weterani" z Afganistanu. Popieranie ludzi, wśród których byli lub są tacy, którzy strzelali do Polaków, przygotowywali na nich pułapki minowe w Afganistanie to po prostu kpina i cynizm.
kindzal Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Miast bicia piany i wciskania mi tego lub tamtego, radzę Ci prześledzić ten wątek, to może się doczytasz kogo popieram w tym konflikcie...
Czlowieksniegu Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Może nie na kłódkę, ale proponuję coś merytorycznego miast wycieczek osobistych.
balans Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Byłem wielkim sympatykiem Czeczenów w ich pierwszej wojnie z Rosją - jak ja się wtedy cieszyłem ze strat jakie zadawali Rosjanom! Jak ja się cieszyłem gdy w końcu wywalczyli sobie niepodległość i zmusili Rosjan do wycofania się z Czeczeni. A później przyszło coraz większe rozczarowanie, bo zamiast budować potencjalnie bogate państwo [ropa] okazało się, że powstał bardzo luźny zlepek rodzinnych klanów żyjących z bandytyzmu, porwań dla okupów [w tym Polaków, którzy pojechali im tam pomagać] i przemytu broni czy narkotyków - czyli jedna wielka mafia. Ale to nic, jak sobie wybrali tak mieli, nie moja sprawa. Miarę przebrali gdy wdał się tam wojujący islam, który kazał im uderzyć na sąsiednie republiki w imię podboju świata przez ortodoksyjnych wyznawców Allacha. A czarę goryczy przelał w moim przypadku wywiad jakiego sam Basajew udzielił naszej TV, A było to jakoś tak dziś idziemy na Moskwę, ale i wy tam w Polsce pamiętajcie, że i tam do was nad Wisłę przyjdziemy bo islam musi zapanować na całym świecie". A na pohybel z takimi sojusznikami" pomyślałem sobie wtedy, nikt mi nie będzie narzucał siłą jedynie słusznej religii i obyczajowości, no i te ichnie kobity z tymi prześcieradłami na głowach jakoś zupełnie mi nie odpowiadają [to że u nich taki zwyczaj to ich sprawa, ale żebym u siebie w Polsce nie miał się za czym" oglądnąć na ulicy na stare lata - to skandal]. A jeszcze później przyszedł Biesłan...I tak doszło do tego, że z wielką przykrością muszę napisać [bo ich kiedyś gorąco popierałem, a i zwykłych ludzi żal], że Rosja robi tam to co do niej należy, czyli broni Europy przed inwazją fanatycznych, ortodoksyjnych islamistów.I na koniec; popieram zdanie kol. Acera, że wątek należy zamknąć, bo z osobami o fanatycznych poglądach [w tym wypadku rusofobami] nie da się dyskutować na argumenty, a każda taka dyskusja z nimi kończy się eskalacją inwektyw, a w rezultacie kartkami. A po co?
kindzal Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Balansie, to wszystko pisaleś w jednym ze starszych postów, więc nic nowego tym postem nie wniosleś. Mam tylko jedno pytanko: czy z fanatycznymi rusofilami da się dyskuować ?Odnośnie Twoich i Acera marzeń o cenzurze i zamykaniu wątków: no cóż na szczęśie moderatorami ODK" nie są fanatyczni rusofile;)Powracając do kwestii islamistów, itd. pozwolę sobie przypomnąć, że to wlaśnie rząd Maschadowa i Zakajewa, w pelni poparl amerykańską inwazję na Irak i wojnę z terrorem. A jak się zachowali barbarzyńcy z Kremla, w tych kwestiach to już sami sobie znajdziecie w necie...
balans Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Uderz w stół!A czy jestem fanatycznym rusofilem" to sobie sam już musisz odpowiedzieć na podstawie kwitów jakie tu na forum zapodawałem. A kwity mówiły o tym, że:1. Mój dziadek walczył z Moskalami w latach 1914-1917 i jeszcze jako ochotnik w 1920 roku [chociaż nie musiał bo pracował w zbrojowni i był reklamowany].2. Mój ojciec był w czasie okupacji niemieckiej żołnierzem AK [nie mylić z AFRIKAKORPS], a po wojnie jeszcze przez parę miesięcy był w antykomunistycznym podziemiu [do czasu aż ktoś mądrzejszy i bardziej doświadczony życiowo mu nie uświadomił, że to nie ma sensu bo nas sprzedali w Jałcie.3. Ja wychowany w takim duchu bawiłem się trochę w solidarnościowe podziemie, coś tam robiłem [niewiele], coś tam z tego powodu ucierpiałem [też niewiele], ale smak" przesłuchania przez SB poznałem, no i na dechach też się przespałem.Jeżeli to dla ciebie jest fanatyczny rusofilizm" to już Twój problem...
kindzal Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Chwalebna przeszlość Twoich przodków nie zmienia faktu iż Ty wielokrotnie i systematycznie (w różych wątkach) opisywaleś w samych superlatywach i wychwalaleś FSBowskich barbarzyńców z Kremla - co czyni Ciebie rusofilem !
kindzal Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Takie zachowania nie są zresztą niczym nowym w Polsce... Za wybitny przyklad na tej plaszczyznie może nam poslużyć historia rodziny moskiewskiego namiestnika w Polsce: Jaruzelskiego.
balans Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Jeżeli to do mnie piłeś, to chyba jednak trochę przegiołeś".Niech Ci Allach wybaczy, bo ja Ci wybaczam - pewnie nie wiesz co czynisz.I na tym kończę dyskusję, bo to co było do udowodnienia wg. mnie zostało właśnie udowodnione...
kindzal Napisano 5 Kwiecień 2009 Napisano 5 Kwiecień 2009 Zostalo udowodnione i to naukowo;)Skoro sam Balans mi wybacza, to Allach nie będzie mial wyjścia i też wybaczy.Nazywając mnie fanatycznym rusofobem" też jednak trochę przegiołeś", ale i ja Ci wybaczam.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.