JoncaA Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Ze jest to Fiat to nie mam watpliwosci niezaleznie od tego jak zdjecie zostalo zatytulowane - ale skad pewnosc, ze to jakas przedwojenna czy wojenna produkcja. Malych samochodow Fiat bylo kilka i np. Balilla 1100 miala zbiornik z tylu (czy taki jak tu - nie mam pojecia). Nie mysle tez . ze szukac trzeba wsrod duzych samochodow - odleglosc od kierownicy do konca samochodu predzej wskazuje na cos w wielkosci np dwumiejscowego militaire" (skan dla ilustracji - wcale nie twierdze, ze to to), moze 508 torpedo (tez 2 miejsca). Sadze, ze z tego zdjecia, ktore jest do dyspozycji nic madrego nie wykombinujemy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jotes Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 Auto to zdecydowanie wojenna pozostałość - powód prosty, Norwegowie nie wyrzucają złomu do lasu. Dobrze, że go również stamtąd nie sprzątają ;-)A te gąsienice poniżej, to od czego?Pzdr,jotes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 uroda tych gasiennic taka wiecej francuska.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kotek39 Napisano 14 Sierpień 2004 Share Napisano 14 Sierpień 2004 pająk prosze o kontakt na maial wrzesien0@poczta.onet.pl mam pytanie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 29 Sierpień 2004 Share Napisano 29 Sierpień 2004 Fiat 508 do kupienia na allegro.http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=30086098Ironrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 29 Sierpień 2004 Share Napisano 29 Sierpień 2004 swoja szosa dziwna jakas ta aukcja, ten sam samochod juz byl i mial takie rezultaty: Użytkownik Kwota Data niko9999 (12) 30200.00 śro 18 sie 2004 17:05:48 CEST nicniwego (10) 30100.00 wto 17 sie 2004 23:27:36 CEST Oldskooterfan (22) 30000.00 wto 17 sie 2004 18:33:11 CEST .. a moze to inny, ale zdjecia i kompozycja strony chyba ta sama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 29 Sierpień 2004 Share Napisano 29 Sierpień 2004 no nie ma sily, ten sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
IRONRAT Napisano 29 Sierpień 2004 Share Napisano 29 Sierpień 2004 Masz rację. On już wcześniej był wystawiany.Ciekawe w co delikwent się bawi?Ironrat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 29 Sierpień 2004 Share Napisano 29 Sierpień 2004 Pewnie nigdy nie przekroczył ceny minimalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 wczoraj na allegro; Polski Fiat 508 - 1935r Niepowtarzalny -Wejdz(30086098) ejziom (60) Zakończona(pon 06 wrz 2004 16:59:32 CEST)12 - 20 100,00 zł niko9999 (15) .....sprzedany ponownownie, kupuje ten sam niko9999 co we wczesniejszej licytacji, ale o 11 000 taniej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
polsmol Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 Cena minimalna nie została osiagnięta co oznacza, że tranzakcja nie została zawarta ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1AIR1 Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 WitamJa tez oglądam tą aukcję na moto,...poszukuję Kubelwagena i 508 ewentualnie do rekonstrukcji.Facet ma cholerną cierpliwość-uparł się na sprzedaż za tylko określona przez niego cenę.Cena rynkowa nie gra dla niego roli.A że trzeba się jeszcze porządnie narobić przy naprawie to też jest betka.Dlatego też wyczynia takie licytacje".I każdy go olewa.............Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RASTCOM Napisano 7 Wrzesień 2004 Share Napisano 7 Wrzesień 2004 Tak przy okazji , wpadły mi w ręce plany modelarskie Fiat 508 , jest tam między innymi łazik w dwóch wersjach , z kołem zapasowym na tylnej , klapie jak i też na przednim błotniku , tyle że według książek to ta wersja z kołem na tyłku to był furgon z oponczą , jak kto by potrzebował skanów to wyśle .pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
feeder Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Tutaj do obejrzenia Fiat 508 Roadster (co prawda nie łazik, ależ bardzo ładny)http://www.poszukiwanieskarbow.com/galerie/fiat/fiat.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Na tylnym lewym błotniku fiata namalowana jest szachownica. Nie jest biało- czerwona. Czy to stylizacja na potrzeby kamuflażu? A moze zupełnie coś innego, np oznaczenie jednostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Przepraszam. Szachownica jest na prawym tylnym błotniku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 8 Wrzesień 2004 Share Napisano 8 Wrzesień 2004 Jesli dobrze zrozumiałem pytanie to chodzi ci o znaki broni i sluzb, ktore malowane byly na pojazdach, w barwach owych broni i sluzb (piechota - zolty+granatowy, kawaleria -granat+amarant,itd.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Związek między kolorem szachownicy, a rodzajem broni jest dla mnie zrozumiały. Z tego co wiem poza szachownicą na pojazdach umieszczano także inne figury" geometryczne. Czy coś pokręciłem?Przykładem niech będzie zamieszczone w Twojej informacji białe koło na czarnym tle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mirosław Jastrzebski Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Lub amarantowe koło na czarnym tle. Skleroza mnie kiedyś zabije. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JoncaA Napisano 9 Wrzesień 2004 Share Napisano 9 Wrzesień 2004 Kolo cynober na czarnym - artyleria konna. Znaki na rysunku to znaki MALOWANE na samochodach. Inne znaki geometryczne" , o ktorych wspominasz, to tablice blaszane zakladane na wozach bojowych - ale to inna historia.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 23 Wrzesień 2004 Share Napisano 23 Wrzesień 2004 Fiat 518 lazik (7-osobowy) jak juz ktos napisal istnial, ale warto wpomniec ze czesto jest mylony z wozem dowodzenia (5-cio osobowym) nawet w bardzo powaznych i skadinnad miarodajnych dzielach. Byly dosc istotne roznice w nadwoziu. Wszytkie fotki ktore widzialem pochodza z albumu dywizjonu rozpoznawczego 10BK (calkiem sporo) i pare z 24 pul tejze BK. Na pewno pewna ich ilosc byla w WBPM - np mial je PSP w kompanii ckm. jezeli ktos ma wiecej to blagam, umiesccie, bo obecnie wujek na 'moje zamowienie' robi rysunki, a zaniedlugo mam nadzieje, zabieram sie do sporzadzania modelu w skali 1/72. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 Nasz Łazik" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cieciwa Napisano 14 Wrzesień 2005 Share Napisano 14 Wrzesień 2005 RASTCOM, zle ..Byly dwie wersje lazika:- wczesniejsza budowana w bardzo ograniczonej ilosci egzemplazy, wlasnie z takim kuferkiem", kolami z tylu i - o ile mnie pamiec nie myli - krotkimi przednimi blotnikami.- pozniejsza, ktora powstala po jakichs tam probach - kto wie, czy nie jakichs poligonowych. Kiedy to zmieniono ksztalt nadwozia, nadajac mu zaokraglony ksztalt, przedluzajac przednie blotniki, i przenoszac kola zapasowe na blotniki - podobno w celu zwiekszenia przezywalnosci" silnika, bylo-nie-bylo bylo to kilka dodatkowych warstw do przebicia dla pocisku. Inne zmiany tez mialy jakies swoje wytlumaczenia - ale niewiem jakie. niewiem nawet czy to co mowie jest faktem, czy licencija poetica". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grendel Napisano 19 Październik 2005 Share Napisano 19 Październik 2005 Na zdjeciu co prawda nie lazik, a furgon, ale innego watku o PF 508 jakos nie znalazlem...Zdjecie o tyle ciekawe, ze na przelomie wrzesnia i pazdziernika 1939 nowi uzytkownicy zadowolili sie tylko namalowaniem symbolu taktycznego na blotniku, nie zdejmujac nawet polskiej tablicy rejestracyjnej.PozdrowieniaGrendel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pająk Napisano 22 Czerwiec 2006 Autor Share Napisano 22 Czerwiec 2006 Znalazłem fotkę której chyba jeszcze nie było. Niestety jakość paskudna bo to zdjęcie zdjęcia z gazety :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi