Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
8 godzin temu, bjar_1 napisał:

Tego się już po prostu nie da czytać, oglądać, słuchać.

Odkąd wybuchła wojna na Ukrainie nie da się otworzyć lodówki, pralki, zmywarki, piekarnika, thermomiksa, air fryera, puszki konserw, żeby nie wyskoczył ktoś z najwyższych władz WB, albo „publicysta” typu Wolski (jak parę dni temu) i żeby nie było piania, peanów i innych śpiewów liturgicznych na cześć tego, jaki to jest „full, state-of-the-art & top-notch professional” ta Grupa WB. I do tego ten szef PR WB od ćwierci wieku banowany/wyśmiewany na forach za jego mentorski ton, za „znanie się na wszystkim” – od zasad języka polskiego po wojskowe sprawy techniczne, technologiczne, B+R po prostu w każdej dziedzinie.

A jak przychodzi co do czego, to owo genialne, mające filie na dwóch kontynentach, WB nie ma nawet najzwyklejszych cieciów z termowizją, noktowizją, a przede wszystkim ze zgodną z prawem grupą interwencyjną choćby z taserami, żeby złapać zwykłego gnoja pozyskanego przez ruskich w darknecie za 200-300 euro, żeby rzucił flaszkę z benzyną wewnątrz hali WB. Żałosne to ponad wszelką miarę.

Dlaczego polskie, czy jak kto woli polsko-fińskie, ICEye, też pracujące dla WP, nie ma takiego kompromitującego obciachu pod względem własnego bezpieczeństwa, jak WB?

Napisano
12 minut temu, Cypis napisał:

chyba myślał , że się CPN kończy i chciał zatankować na zapas

Fizyki nie oszukasz. Welurowa tapicera i plastikowy baniak.

Mnie notorycznie kopie karoseria i nie ważne nowy czy stary samochód 🙄

Napisano

Chodzi tylko o ataki na lotniska czy parę cywilnych maszyn musi spaść?

"Ukraina rozpoczęła kampanię mającą na celu **całkowite zablokowanie przestrzeni powietrznej Rosji**” – oświadczył Zełenski.

Akcje Aerofłotu już zaczęły spadać w związku z tym samym oświadczeniem. Stabilność rosyjskiej gospodarki, jak zwykle, jest imponująca."

Napisano
2 godziny temu, karpik napisał:

Fizyki nie oszukasz. Welurowa tapicera i plastikowy baniak.

Mnie notorycznie kopie karoseria i nie ważne nowy czy stary samochód 🙄

To raczej sprawdź ciuchy których używasz. Mnie w życiu samochód nie kopnął.

Napisano
2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał:

żeby nie było piania, peanów i innych śpiewów liturgicznych na cześć tego, jaki to jest „full, state-of-the-art & top-notch professional” ta Grupa WB. I do tego ten szef PR WB od ćwierci wieku banowany/wyśmiewany na forach za jego mentorski ton, za „znanie się na wszystkim” – od zasad języka polskiego po wojskowe sprawy techniczne, technologiczne, B+R po prostu w każdej dziedzinie.

Taka jego rola, dobrze opłacana. Choć pewnie mógłby to robić mądrzej.

Dodam, szef od PR nie zajmuje się ochroną.

Napisano
2 minuty temu, Erih napisał:

Taka jego rola, dobrze opłacana. Choć pewnie mógłby to robić mądrzej.

Dodam, szef od PR nie zajmuje się ochroną.

Niech pan szef PR raczej przejdzie się wokół swojej firmy i zobaczy, jak ona wygląda to zaprzestanie tych okrągłych zdań po tym, co się stało. Właśnie dostałem zdjęcia płotów z czasów PRL wokół tej „zaawansowanej” na poziomie NATO Cosmic firmy. Kompromitacja na maksa. Zupełnie tak, jak gdyby trafiło na biednego i głupiego. Bezdomni i squatersi potrafią lepsze płoty przekraczać.

Ale nic to - dalszego owocnego chwalenia się swoimi kompozytami, inżynierami, działem B+R, elektroniką, całym wsadem do dronów itp.

Napisano

No cóż, może się nie znam, ale ja zrobiłbym tak: po tym jak koło firmy zaczyna gęstnieć atmosfera to za tym płotem z czasów PRL postawiłbym nowy. Taki już na serio. Niech z zewnątrz wszystko wygląda niepozornie jak do tej pory...

Tyle że w firmie która nagle zaczyna się gwałtownie rozwijać może zwyczajnie brakować "mocy przerobowych" na zabezpieczenie obiektu. Albo też do ochrony zewnętrznej po prostu wynajęli sobie "profesjonalną" firmę ochroniarską, w której podstawowym kryterium przyjęcia pracownika jest posiadanie przez niego grupy inwalidzkiej.