Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

W ciągu ostatnich sześciu miesięcy Ukraina zaczęła używać brytyjskich dronów do ataków z dużej odległości na cele położone głęboko na terytorium Rosji. Wśród nich jest odrzutowy dron Nyan, który testowała Królewska Marynarka Wojenna. "The Times" napisał o tym, powołując się na źródła w ukraińskich siłach zbrojnych.

https://www.onet.pl/informacje/centrum-europy/dron-nyan-atakuje-rosje-ukraina-uzywa-go-daleko-od-frontu/kg8lgq7,0666d3f1

Napisano
11 godzin temu, pawel_breslau napisał:

Ależ to się kuźwa pięknie bufa 😆

SSrutin zapewne z kremla widzi tę chmurę dymu. 

Paweł,

Zostajesz laureatem Medalu Postu Miesiąca. 🥇

Faktycznie, tak jak w tym filmiku się hajcuje to nigdzie tak się nie fajczy. Na widok tego filmiku u każdego normalnego przywódcy państwa powstałaby w głowie refleksja, co wyrządził swojemu państwu w lutym 2022, ale rzecz jasna tutaj mamy patola, u którego jakakolwiek refleksja nigdy nie zaiskrzy.

Ale do czasu. Może i na niego czeka jakieś okno, bo KGBowska mafia sołncewska, czyli cały ruski oligarchat długo już tego nie wytrzyma.

Napisano

Czekamy na wspólne ćwiczenia braterskich wojsk amerykańskich i północnokoreańskich, a następnie na owocną współpracę wywiadów obu państw.

Ciekawe, kiedy następne badanie na odróżnianie misia od króliczka.

Napisano
28 minut temu, bjar_1 napisał:

Taka "wrzuta" dająca "paliwo" dla braunów, konfiarz i podobnych. Możemy zakończyć wojnę dogadując się z ruskimi i olewają zgniły zachód. 

• Tak trzymać 1
Napisano

Tu można sobie posłuchać z ust byłego żołnierza WP, a jednego z czterech najbardziej doświadczonych polskich droniarzy na Ukrainie, jak polski wojskowy beton w ogóle nie chce słuchać naszych droniarzy z Ukrainy, którzy walczą tam już lata; jak nie wpuszcza się ich do MON i WP; za to jak są badani przez polskie służby. Są po prostu wrogami publicznymi i wrogami polskiej generalicji oraz cywilnych decydentów wojskowych.

Identycznie jest z Damianem Dudą - wróg WP, wróg MON, ostracyzm i blokada kontaktów z MON i WP.

Napisano
18 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Paweł,

Zostajesz laureatem Medalu Postu Miesiąca. 🥇

Faktycznie, tak jak w tym filmiku się hajcuje to nigdzie tak się nie fajczy. Na widok tego filmiku u każdego normalnego przywódcy państwa powstałaby w głowie refleksja, co wyrządził swojemu państwu w lutym 2022, ale rzecz jasna tutaj mamy patola, u którego jakakolwiek refleksja nigdy nie zaiskrzy.

Ale do czasu. Może i na niego czeka jakieś okno, bo KGBowska mafia sołncewska, czyli cały ruski oligarchat długo już tego nie wytrzyma.

Będę nosił go z dumą😀

Mam nadzieję, że Ukraina da mi powód do uzyskania kolejnego 🤣

Napisano
W dniu 16.08.2026 o 11:52, pawel_breslau napisał:

Główny ekonomista państwowego Wnieszekonombanku Andriej Klepacz ocenił, że Moskwa nie ma szans na gospodarcze zwycięstwo w przedłużającym się konflikcie zbrojnym, dopóki Kijów może liczyć na pomoc państw zachodnich. Jego zdaniem rosyjska gospodarka coraz mocniej odczuwa skutki wojny, a różnica cywilizacyjna wobec reszty świata się pogłębia.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/rosyjski-ekonomista-o-skutkach-wojny-z-ukraina-nie-wygramy-konkurencji/sssn31y

Pierwsze konsekwencje już są. Czekam na info, że kolo postrzelił się 8 razy w głowę, z tyłu.

Główny ekonomista rosyjskiego państwowego koncernu VEB.RF uznał, że Ukraina jest w stanie przetrwać gospodarczo, i przekonywał, że Rosja zmierza w kierunku kryzysu. Teraz stracił pracę.

https://businessinsider.com.pl/gospodarka/andriej-klepacz-stracil-prace-po-krytyce-rosyjskiej-gospodarki-kreml-nie-wybacza/87znh4p

Napisano
3 godziny temu, pawel_breslau napisał:

Czekam na pierwsze efekty z niecierpliwością😀

Ja też! :classic_biggrin:

W podzięce za kompletnie zwyrodniałe, niczym nie uzasadnione wojskowo, atakowanie przez dzicz Krzywego Rogu, czyli miejsca urodzenia Zełenskiego, czekam na uderzenie pierwszymi ukraińskimi balistykami w willę qrewki Putina Kabajewej nad Jeziorem Wałdaj.

Napisano
Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał:

Ja też! :classic_biggrin:

W podzięce za kompletnie zwyrodniałe, niczym nie uzasadnione wojskowo, atakowanie przez dzicz Krzywego Rogu, czyli miejsca urodzenia Zełenskiego, czekam na uderzenie pierwszymi ukraińskimi balistykami w willę qrewki Putina Kabajewej nad Jeziorem Wałdaj.

A ja obstawiam, że Ukraińcy są nieco bardziej od Rosjan ogarnięci i nie zmarnują cennych pocisków na nieistotny cel. Prędzej walną w kolejny skład albo zakład produkujący rosyjską wersję termoaktywnych gaci. Jak im już ważniejszych celów braknie.

Napisano

"dyrka od bublika":) nie sądziłem że będę  sobie przypominał rosyjski
w trakcie rozmyślań rosyjskiego intelektualisty .
Ogólnie wątpiłem że to możliwe :) aaa jednak ..
to chyba obecnie jedyne rosyjskie dobro narodowe oprócz złóż ropy .
cała wojna wydaje się mieć wartość zbliżoną do dziury w obwarzanku
tylko niestety ofiary są realne .
https://www.youtube.com/watch?v=RNW6odUPhjQ

Napisano
9 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Tu można sobie posłuchać z ust byłego żołnierza WP, a jednego z czterech najbardziej doświadczonych polskich droniarzy na Ukrainie, jak polski wojskowy beton w ogóle nie chce słuchać naszych droniarzy z Ukrainy, którzy walczą tam już lata; jak nie wpuszcza się ich do MON i WP; za to jak są badani przez polskie służby. Są po prostu wrogami publicznymi i wrogami polskiej generalicji oraz cywilnych decydentów wojskowych.

Identycznie jest z Damianem Dudą - wróg WP, wróg MON, ostracyzm i blokada kontaktów z MON i WP.

Bo generalicja i inne oficerki to tylko karierowicze nie mający nic wspólnego z żołnierzami. Jedyne co teraz robią to walczą z tatuażami bo żołnierz źle wygląda 🤣🤣

Napisano (edytowane)
19 godzin temu, soldierprzemo napisał:

Bo generalicja i inne oficerki to tylko karierowicze nie mający nic wspólnego z żołnierzami.

Jest tak, jak piszesz.

Gdybym nie miał nic do czynienia z tym towarzystwem to zapewne święcie „oburzyłbym się” na Twój post, ale niestety masz rację. Mam do czynienia z tym towarzystwem od 17. roku życia, gdy to towarzystwo zwietrzyło, czym się zajmuję i do czego mam uprawnienia. A w następnych latach było dla mnie tylko 100 × gorzej.

Zawsze miałem zero szacunku dla trepów, ale teraz to już jest bariera dźwięku przekroczona.

Kpt. rez. Damian Duda to jest nasz bohater narodowy i ekspert, któremu żaden polski trep i zlew nie dorasta do pięt. A jak Duda jest traktowany przez MON i WP? Jak śmieć i wróg Polski z zakazem nauczania czegokolwiek w polskim wojsku (ponoć od niedawna odrobinę to się zmienia).

Identycznie jest z czterema głównymi polskimi droniarzami walczącymi na Ukrainie niemal od początku obecnej pełnoskalowej wojny. Mowa o:
● Macieju Babińskim
● Tomaszu Darmolińskim
● Sebastianie Kuczyńskim
● Borysie Romanko

Dwóch z nich to byli żołnierze WP. A jak są traktowani przez MON i WP? Jak śmiecie, jak wrogowie Polski i Polaków, a jeszcze służby się na nich nasyła, mimo zmiany prawa w Polsce, która nie penalizuje walki Polaków w zagranicznych siłach zbrojnych.

Ani od Dudy, ani od polskich droniarzy, którzy są jak guru dronizacji pola walki, ani MON, ani WP niczego nie potrzebują. Bałwaneria MON i WP wszystko „wie lepiej”* od nich.

* Wczoraj wybitny polski droniarz walczący na Ukrainie wytłumaczył, jak przeżycie odpalenia drona Grupy WB (tak chwalącej się swoimi dronami) jest na Ukrainie prawie niemożliwe bez śmierci użytkowników tego drona. Ale oczywiście MON i WP zza biurek i z kanap „wiedzą lepiej”.

Edytowane przez Jedburgh_Ops