Jedburgh_Ops Napisano 59 minut temu Napisano 59 minut temu 4 minuty temu, Erih napisał: daj linka, mnie wyskakują tylko współczesne (w miarę) zdjęcia. Aczkolwiek nie sądzę żeby to było coś innego niż wtedy u nas na bazarach panowało. Nie ma linka. Ja to pamiętam z Gazety Wyborczej z ery prerafaelickiej.
Erih Napisano 54 minuty temu Napisano 54 minuty temu 18 godzin temu, szutnik napisał: "Rzuć kałem a nóż coś się przylepi" . Daj sobie spokój. On jest niereformowalny a próba dyskusji za nadto przypomina kopaninę z koniem. "Jeżeli zamierzasz kopać się z koniem, wzuj mocne buty"* Podobnie, jeżeli chcesz ze mną dyskutować, uzbrój się w argumenty. A co do pana Podhorodeckiego to wiele się nie pomyliłem, gdyby wyskoczył dziś tu na forum ze swoimi poglądami na historię Ukrainy, to ruk-cuk zostałby ochrzczony onucą. Oczywiście należy brać poprawkę że pisał swoją książkę w latach 60tych XX wieku. *"ale i tak prawdopodobnie przegrasz"
pawel_breslau Napisano 43 minuty temu Napisano 43 minuty temu 28 minut temu, MarekA napisał: hmmm No to kampania na rzecz poprawy wizerunku Ukr w Polsce czy straszenie roSSją i przypominanie o wspólnej historii (którą już tak subtelnie prez Ukrainy wspomniał jakiś czas temu), która, jak mi się wydaje da więcej złego nić dobrego.
pawel_breslau Napisano 42 minuty temu Napisano 42 minuty temu Ukraina wystosowała do Rosji propozycję, by obie strony powstrzymały się od ataków na cele cywilne na Morzu Czarnym — podaje Agencja Reutera. Oferta została przekazana za pośrednictwem państwa trzeciego. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/ukraina-ma-propozycje-dla-rosji-chodzi-o-morze-czarne/kggl79w?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg
pawel_breslau Napisano 40 minut temu Napisano 40 minut temu Służba Bezpieczeństwa Ukrainy (SBU) poinformowała o rozbiciu 14-osobowej grupy szpiegowskiej, która działała na rzecz rosyjskiego wywiadu wojskowego (GRU). Członkowie tej siatki mieli zbierać informacje na temat rozmieszczenia samolotów F-16 i Mirage 2000, co mogło posłużyć Rosji do przeprowadzenia ataków rakietowych na ukraińskie lotniska. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosyjska-siatka-szpiegowska-rozbita-w-ukrainie-sbu-ujawnia-szczegoly-operacji/661st87
pawel_breslau Napisano 37 minut temu Napisano 37 minut temu Ja jestem za tym aby 50% zasobów USA sprzedać Ukrainie. Gdyby USA sprzedały Ukrainie 10 proc. swoich zapasów pocisków przechwytujących, moglibyśmy strącić wszystkie rakiety balistyczne, którymi atakuje nas Rosja — powiedział CNN prezydent Ukrainy Wołodymyr Zełenski. https://wiadomosci.onet.pl/swiat/wolodymyr-zelenski-chce-pociskow-z-usa-prosi-o-10-proc-zapasow/dcycszp Zaciekawiła mnie jedna część wypowiedzi W tym roku mamy dwa i pół raza mniej pocisków przechwytujących, niż mieliśmy w 2025 r. Rosja ma dwa razy więcej rakiet balistycznych miesięcznie, niż miała wcześniej Czyli gdzie te wyczerpujące się zasoby ruSSkich, gdzie co jakiś czas jest to ogłaszane?
pawel_breslau Napisano 32 minuty temu Napisano 32 minuty temu 8 minut temu, MarekA napisał: Chińska inwazja rozwija się W raSSiji wykluwa się nowa opozycja
Erih Napisano 16 minut temu Napisano 16 minut temu 19 minut temu, pawel_breslau napisał: Czyli gdzie te wyczerpujące się zasoby ruSSkich, gdzie co jakiś czas jest to ogłaszane? A na jak długo Rosjanom kasy wystarczy, żeby płacić za części? Kazachowie, Chińczycy i inni nie będą ryzykować za bezdurno.
MarekA Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 2 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: Ciekawe, czy obecnemu rządowi przyszłoroczne wybory niemiłe? Bo jeśli da/sprzeda te rakiety to może się pożegnać z dobrze rokującym wynikiem wyborczym, a przywitać się z paczuszkami z pastą do zębów i cebulą w lokalach o zakratowanych wysoko osadzonych okienkach. To są negocjancie w ramach całego NATO. Czy jeśli za przekazanie kilkudziesięciu rakiet uzyskamy np. licencje na produkcje tańszych zamienników (podobno USA nad takimi pracuje) rakiet do zwalczania balistyków do Patriotów to ja jestem za. Patrząc na to co się dzieje to brutalnie aktualny jest wymóg produkowania w kraju jak największego asortymentu uzbrojenia.
Rekomendowane odpowiedzi