Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
3 godziny temu, bodziu000000 napisał:

Stan, w którym uogólniona nienawiść i niechęć dominują wobec ludzi, w języku i psychologii nazywa się mizantropią. W potocznym języku polskim czasem mówi się też metaforycznie o „chorobie z nienawiści” lub „chorobie nienawiści” w kontekście społeczno-politycznym lub zatruwania emocjonalnego, jednak medycznie nie jest to jednostka chorobowa.

Napisano

Oko za oko na bazie alkoholu?

Ukraiński żołnierz nie żyje. Straszny finał flirtu przez internet

Warto przeczytać ten artykuł na wypadek, gdyby u nas było „W”, albo nawet niekoniecznie „W”, bo problemy z alkoholem w WP były już podczas dozorowania wschodniej granicy. To, że ukraińskie drony podrzucają ruskim flaszki z zatrutym alkoholem to nie nowina, bo to się dzieje od dawna na tej wojnie. Ale numer z tym ukraińskim żołnierzem jest nowością w sensie wykonawczym.

Napisano
41 minut temu, bodziu000000 napisał:

Pancyr - ikona ruskiej propagandy w kwestii OPL 👋 🤣

A de facto przedmiot Made in Хорошо, jak ze śmiechem nazywał takie rzeczy były główny inżynier Zarządu Głównego Aeroklubu ds. radiostacji i innej awioniki (Polak ukraińskiego pochodzenia), który (jako przyjaciel mojego ojca) przez dekady kładł mi do głowy tajniki ruskiej techniki i technologii. Bardzo wiele mu zawdzięczam, co oznacza, że w ruskiej technice i technologii nic nie jest w stanie mnie zdziwić, za to rozśmieszyć do rozpuku zawsze.