Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Z powodu niedoboru sprzętu o kluczowym znaczeniu władze okupacyjne na Krymie są zmuszone do demontażu infrastruktury. Aby utrzymać funkcjonowanie obiektów wojskowych, Rosjanie demontują transformatory mocy ze stacji pomp Kanału Północnokrymskiego — informuje ukraińsko-tatarski ruch oporu Atesz.

https://wiadomosci.onet.pl/swiat/rosjanie-demontuja-transformatory-na-krymie-brakuje-im-kluczowego-sprzetu/eh3t5hl?utm_source=livebar&utm_campaign=newsy_sg

• Odpowiedzi 13,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi

Top Posters In This Topic

• bodziu000000

3328

• Jedburgh_Ops

2067

• karpik

1973

• MarekA

1425

Napisano

Nie mam premium w Onecie, ale co z tego wstępu wynika? Nic. Tytuł który skłania do kliknięcia i tyle. Cały Onet ostatnimi czasy. Tworzy się szmatławiec do "klikania" i to nie tylko moje zdanie. Poza tym Kosiniak z Kamyszem wypowiedzieli się z sensem o co chodzi. A co do Onetu, zauważyliście że przynajmniej raz w tygodniu musza wypuścić artykuł (tu oczywiście darmowy) jak to jest źle w Niemczech, lub jak to Niemiec przyjeżdża do Polski i jest zachwycony?

Napisano
W dniu 9.07.2026 o 23:46, Cypis napisał:

ruskie testują takie cuś

07-12680030-65ba2b8c-b0db-4e52-adc4-316a152887a4-1703x1046.jpg

Piękna infografika, naprawdę piękna i imponująca. A ponieważ ruscy wycofują z użycia ich MiG-i-29 to rozumiem, że ten dron holuje na linie za sobą wymontowaną z MiG-a-29 część kompleksu celowania RŁPK-29E, która odpowiada za strzelanie pociskami na podczerwień, a przynajmniej holuje za sobą cyfrową maszynę wyliczającą C-100-02-06.

Napisano

Piszą jakieś fake newsy o zaostrzeniu kar za niewykonanie rozkazu podczas działań bojowych. Ciekawe co mi przyszło do głowy. Zobaczcie ilu mamy generałów w stanie spoczynku którzy nie mają zielonego pojęcia o współczesnym polu walki a mają tylko taktykę mięsnych szturmów i nic więcej. Jednym słowem cała rezerwa generalska i oficerska powinna zostać spuszczoną do kibla. 

Napisano

"W Kazachstanie mieszkańcy zatrzymali rosyjskich turystów z Moskwy z powodu koszulki z symbolem "Z".

Jeden z mieszkańców, widząc ten symbol, był oburzony i wezwał policję."

Jak ten ruski szlam się tłumaczy po ja nie rozumiem po dziku?

Napisano

od ruskich

„Ukraińcy publikują zdjęcia elektrowni cieplnej w Bałakławie w Sewastopolu po nocnym ataku.
Nie interesuje nas ta straszna, okropna czarna dziura w murze, ale siatka nad transformatorami.
Tak mniej więcej chronione są wszystkie obiekty energetyczne na Krymie, a także w innych regionach.
I ta ochrona działa tak dobrze, jak wygląda. Dlatego Krym jest bez prądu.
Ale w raportach, jestem pewien, wszystko wygląda świetnie – podjęto działania, wydano budżety, wojsko ma wszystko”.

15-12682530-img-20260715-131144-289.jpg