mensguth6 Napisano 2 godziny temu Napisano 2 godziny temu 7 godzin temu, pawel_breslau napisał: I wyobraźmy sobie, że tak by wyglądała raSSija w pierwszych tygodniach pełnoskalowej wojny. Już dawno by była na kolanach. Ale nie, nie wolno drażnić srutina, nie wolno eskalować, nie wolno przekazywać broni dalekosiężnej. Jednak wojna to dochodowy interesik Ktoś jest zdziwiony?
Jedburgh_Ops Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 2 godziny temu, pawel_breslau napisał: Normalnie, jak by UFOszczaki wylądowały w sojuzie. Ale dzicz ma przygodę! Głosujta dalej na putlera, a wrażeń nie zabraknie
pawel_breslau Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 46 minut temu, mensguth6 napisał: Ktoś jest zdziwiony? Zdziwiony to nie jestem. Jestem przerażony. Ciekaw jestem jak reszta NATO-nasi partnerzy (te państwa, które posiadają broń dalekiego zasięgu) by się zachowała przy (co mam wielką nadzieję nigdy nie nastąpi) napaści niepełnoskowej raSSiji na np. Estonię. Coraz częściej mówi się o takim scenariuszu-ruSSy wchodzą do przygranicznego miasta, zajmują je i nie idą dalej, twierdząc, że jakakolwiek próba odbicia miasta będzie agresją na raSSije co może skutkować użyciem BA. Rozpocznie się walka z czasem, wzywanie ambasadorów, noty dyplomatyczne. A ruSS coraz bardziej by się okopywał w zajętym terenie. Czas. To jest kluczowe słowo. To jest coś co stracili ci wszyscy, którzy pomagali Ukrainie. To pokazują dzisiejsze ataki na ruSSa. Jakby to nastąpiło kilka lat temu można było uniknąć wielu ofiar, pompowania miliardów dolarów w Ukrainę. Same korzyści.
pawel_breslau Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu 5 minut temu, Jedburgh_Ops napisał: Normalnie, jak by UFOszczaki wylądowały w sojuzie. Ale dzicz ma przygodę! Głosujta dalej na putlera, a wrażeń nie zabraknie Dokładnie, też miałem takie odczucie
Cypis Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu Godzinę temu, bodziu000000 napisał: bo się rafinerie skończyły , teraz trzeba trochę poczekać aż coś tam naprawią i znowu w nie przyp....
karpik Napisano 58 minut temu Napisano 58 minut temu Minus 12 węzłów energetycznych: wyniki operacji "Wyłącznik Krymski OFF" Od 1 do 18 lipca, żołnierze Sił Systemów Bezpilotowych uderzyli w 83 węzły energetyczne na okupowanych terytoriach, z czego 12 w ciągu ostatnich 72 godzin. Żołnierze 20. oddzielnej brygady systemów bezpilotowych K-2 uderzyli w: * elektrownię w Kadiywce (obwód ługański); * elektrownię w Sołidarne (obwód ługański); * elektrownię w Hreczyszcyno (obwód ługański); * elektrownię w Komissarowce (obwód ługański); * elektrownię w Gawriłówce Drugiej (obwód chersoński). Żołnierze 1. oddzielnego centrum Sił Systemów Bezpilotowych zaatakowali: * elektrownię 110 kV "Koktebel"; * elektrownię 110 kV "Kerczeńska"; * elektrownię 220 kV "Kamysz-Burun". 413. oddzielny pułk SBS "Raid": * punkt przesyłu energii "Kubań - Krym". Główny oddział systemów lotniczych bezzałogowych "Feniks": * elektrownię 220 kV "Azowską". 9. batalion "Kairos" 414. oddzielnej brygady SBS "Ptaki Madziara": * elektrownię 220 kV "Czer nomorska". 2. batalion "Wormbusters" 414. oddzielnej brygady SBS "Ptaki Madziara": * elektrownię w Jasynówce, obwód doniecki. VID_20260718_193213_884.mp4
karpik Napisano 53 minuty temu Napisano 53 minuty temu Grafika którą pokazuje mer moskwy. Żali się czy chwali? VID_20260718_193528_519.mp4
Cypis Napisano 6 minut temu Napisano 6 minut temu 45 minut temu, karpik napisał: Grafika którą pokazuje mer moskwy. Żali się czy chwali? VID_20260718_193528_519.mp4 11% skuteczności zestrzeleń dronów , czyli właściwie można sobie odpuścić obronę przeciwdronową
Rekomendowane odpowiedzi