Czlowieksniegu Napisano 17 godzin temu Autor Napisano 17 godzin temu 16 minut temu, Cronos napisał: Nie na takiego Babisa głosowało Mnie bardziej interesuje Orban, który nie pierwszy raz wykonuje dziwne, z naszej perspektywy, ruchy... popierające Kreml i/lub atakujące Kijów. A który jednocześnie jest organizatorem najróżniejszych konserwatywnych (?) ogólnoświatowych spotkań, i który także przy poparciu "naszych elit" próbuje uchodzić za głównego przeciwnika chorej* Europy. * w paru przypadkach trudno odmówić mu racji...
Cronos Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 18 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Mnie bardziej interesuje Orban, który nie pierwszy raz wykonuje dziwne, z naszej perspektywy, ruchy... popierające Kreml i/lub atakujące Kijów. A który jednocześnie jest organizatorem najróżniejszych konserwatywnych (?) ogólnoświatowych spotkań, i który także przy poparciu "naszych elit" próbuje uchodzić za głównego przeciwnika chorej* Europy. * w paru przypadkach trudno odmówić mu racji... O szykowaniu biurka obok Schrodera już tu ktoś kiedyś wspominał.
Czlowieksniegu Napisano 16 godzin temu Autor Napisano 16 godzin temu 12 minut temu, Cronos napisał: O szykowaniu biurka obok Tam będą musieli dość spory biurowiec postawić, gdzie w dodatku może zabraknąć tłumaczy, patrząc ilu i z jak różnych państw "chętni" przyjadą. Tyle, że powtarzam- Orban nie tylko nie ukrywał swoich preferencji*, ale, co mnie najbardziej irytuje, wciąż i nieustannie robi za sojusznika światowych "konserwatystów", będąc wspólnikiem naszej opozycji, gdzie gra się wg "wróg** mojego wroga*** jest moim przyjacielem". * które podobnie jak np Fico tłumaczył dobrem Węgier i Węgrów plus pokojowym nastawieniem do Świata ** Rosja *** Europa
Jedburgh_Ops Napisano 16 godzin temu Napisano 16 godzin temu 18 minut temu, Cronos napisał: O szykowaniu biurka obok Schrodera już tu ktoś kiedyś wspominał. Ja wspominałem. Jestem wielkim fanem tego korytarza w biurowcu Gazpromu i kolejności tamże gabinetów. Schröder już ma, ale dla kogo jeszcze są szykowane? Orbán - kandydat murowany; Fico - być może; Le Penówna - może ciut bliżej sekretariatu.
Jedburgh_Ops Napisano 15 godzin temu Napisano 15 godzin temu (edytowane) „Przedszkolaki na wojnę”. Rosyjskie dzieci uczą się zabijać W Rosji trwa pilotażowy projekt kadeckich przedszkoli, w których wychowawcami są powracający z Ukrainy weterani walk. Biorąc pod uwagę to, co nagrywają ukraińskie drony, do nieodzownych nauk dla ruskich przedszkolaków musi należeć także: • mordowanie jeńców; • dobijanie własnych rannych, żeby okraść właśnie dobitego kumpla z oddziału; • chlanie na umór. Edytowane 9 godzin temu przez Jedburgh_Ops
karpik Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu Celność ruskiego "Terminatora" musi być bez analoga. VID_20251028_163930_581.mp4
karpik Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 godziny temu, bodziu000000 napisał: Natasza ma teraz marines'aja. VID_20251028_164214_489.mp4
karpik Napisano 12 godzin temu Napisano 12 godzin temu 3 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: „Przedszkolaki na wojnę”. Rosyjskie dzieci uczą się zabijać W Rosji trwa pilotażowy projekt kadeckich przedszkoli, w których wychowawcami są powracający z Ukrainy weterani walk. Biorąc pod uwagę to, co nagrywają ukraińskie drony, do nieodzowny nauk dla przedszkolaków musi należeć także: • mordowanie jeńców; • dobijanie własnych rannych, żeby okraść właśnie dobitego kumpla z oddziału; • chlanie na umór. Nie trzeba przedszkolaków indoktrynować gdy tam nawet "dorośli" są poniżej poziomu umysłowego trzylatka. VID_20251028_164513_711.mp4
bodziu000000 Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu W dniu 27.10.2025 o 18:10, bjar_1 napisał:
pawel_breslau Napisano 10 godzin temu Napisano 10 godzin temu Przecież nikt ich na siłę w UE nie trzyma. Skoro krytykuje to mu się nie podoba. Niech złoży projekt referendum i je przeprowadzi. A potem niech wystąpią z UE. Myślę, że wielu spadłby kamień z serca. 3
Cronos Napisano 9 godzin temu Napisano 9 godzin temu 46 minut temu, pawel_breslau napisał: Przecież nikt ich na siłę w UE nie trzyma. Skoro krytykuje to mu się nie podoba. Niech złoży projekt referendum i je przeprowadzi. A potem niech wystąpią z UE. Myślę, że wielu spadłby kamień z serca. Poczekajmy na wiosenne wybory, niech sabaki poszczekają :)
Czlowieksniegu Napisano 8 godzin temu Autor Napisano 8 godzin temu Orban będzie namawiał Trumpa do zniesienia sankcji na Rosję. "Nie działają" Węgierski premier po wizycie w Rzymie zapowiedział, że wkrótce poleci do Waszyngtonu. Chce tam namawiać amerykańskiego prezydenta do zniesienia sankcji na Rosję. [...] https://polskieradio24.pl/artykul/3599523,orban-bedzie-namawial-trumpa-do-zniesienia-sankcji-na-rosje-nie-dzialaja
karpik Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 21 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Orban będzie namawiał Trumpa do zniesienia sankcji na Rosję. "Nie działają" Słowo w słowo ruska propaganda. Od pierwszego dnia po ich wprowadzeniu powtarzają, że "zachód musi znieść sankcje, które na rosję nie działają". Nikt przecież nie mówi, że propaganda musi mieć coś wspólnego z logiką
Cypis Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu pogoda na dziś , u ruskich może być kolejna gorąca noc 1
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Albo zrobisz kurs droniarski, albo pójdziesz do piechoty Paweł Pawłowski rozmawiał z Piotrem Mitkiewiczem, polskim ochotnikiem, który walczył na froncie w Ukrainie. Poruszyli temat gotowości polskiego wojska na możliwość wybuchu wojny.
Cypis Napisano 4 godziny temu Napisano 4 godziny temu 2 godziny temu, Cypis napisał: pogoda na dziś , u ruskich może być kolejna gorąca noc i są już pierwsze efekty w Новоспасском Ульяновской области , atak na rafinerię/skład ropy NS-oil. IMG_4755.MP4
Jedburgh_Ops Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu W dniu 18.10.2025 o 12:51, Jedburgh_Ops napisał: Wielkie gratulacje dla ruskich; naprawdę olbrzymie. Nikt na świecie nie ma takiego dorobku, jak wyszczególniony poniżej. Niech ktoś spróbuje pokazać taki natowski własny „dorobek” czy to z obu wojen zatokowych, czy z wojny powietrznej nad b. Jugosławią. Na temat poniższego dorobku z utęsknieniem będę wypatrywał kolejnego – z niezliczonych – artykułu towarzysza lektora PZPR, który prorosyjską propagandą zalewa od pół wieku polską prasę lotniczą promując „najlepszość” radzieckiej/rosyjskiej techniki lotniczej i jej przewagę nad zachodnią. W kontekście poniższego dorobku jestem olbrzymim fanem rosyjskiej elektroniki wojskowej, w tym głównie awioniki i związanymi z nią systemami identyfikacji „swój-oby”. Naprawdę jestem pod wielkim wrażeniem jakości rosyjskich półprzewodników, na których w olbrzymiej mierze te systemy muszą się opierać. A jestem tym większym fanem, że widziałem ruskie gęby z opadem szczęk na widok tego, jak się produkuje półprzewodniki w kraju innym niż ZSRR/FR. 1. 25 lutego 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-30 Floty Czarnomorskiej 2. 18 lipca 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 3. 11 września 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 4. 3 marca 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 5. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili Ił-a-22M 6. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili Mi-35M (Mi-24WM) 7. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili pierwszego Mi-8MTPR-1 8. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili drugiego Mi-8MTPR-1 9. 28 września 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 10. 6 października 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 11. 18 października 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Mi-8MTW-5 12. 17 grudnia 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-25 13. 15 stycznia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ił-a-22M 14. 17 lutego 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 15. 23 lutego 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie A-50 16. 27 marca 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 17. 10 kwietnia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Mi-24 18. 21 czerwca 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ka-29 Floty Czarnomorskiej 19. 5 października 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie S-70 20. 18 grudnia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ka-52 21. 13 czerwca 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-25 22. 17 października 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-30SM Od razu proponuję, że gdy w tej wojnie będzie uroczyste, jubileuszowe 25. ruskie zestrzelenie własnego samolotu lub śmigłowca to żeby post temu poświęcony uczcić stosowym akcentem… Aktualizacja 1. 25 lutego 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-30 Floty Czarnomorskiej 2. 18 lipca 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 3. 11 września 2022 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 4. 3 marca 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 5. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili Ił-a-22M 6. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili Mi-35M (Mi-24WM) 7. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili pierwszego Mi-8MTPR-1 8. 24 czerwca 2023 - ruscy (wagnerowcy) zestrzelili drugiego Mi-8MTPR-1 9. 28 września 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 10. 6 października 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-34 11. 18 października 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Mi-8MTW-5 12. 17 grudnia 2023 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-25 13. 15 stycznia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ił-a-22M 14. 17 lutego 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 15. 23 lutego 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie A-50 16. 27 marca 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-35 17. 10 kwietnia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Mi-24 18. 21 czerwca 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ka-29 Floty Czarnomorskiej 19. 5 października 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie S-70 20. 18 grudnia 2024 - ruscy zestrzeliwują sobie Ka-52 21. 13 czerwca 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-25 22. 17 października 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Su-30SM 23. 27 października 2025 - ruscy zestrzeliwują sobie Ka-52
Jedburgh_Ops Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Tajemnicza współpraca państw bałtyckich z Rosją. Media ujawniły szokujące fakty Wspólne śledztwo dziennikarzy LRT, 15min, Eesti Ekspress i Neka personiga ujawniło działalność sieci przedsiębiorstwa Fast Bunkering, prowadzącego operacje bunkrowania statków na morzu w rejonie Litwy, Łotwy i Estonii. Firma ta — według ustaleń — w okresie od czerwca 2024 r. do marca 2025 r. przeprowadziła 286 operacji przeładunku paliwa między statkami, zaopatrując 177 tankowców przewożących ropę i produkty ropopochodne. Czy my, demoludy, aby na pewno jesteśmy normalne? Pacjent o personaliach D. Trump jaki jest, taki jest, ale to coś powyższe to jak naplucie mu w twarz w świetle jego sankcji przeciwko ruskiemu sektorowi wydobywczemu i petrochemicznemu.
Rekomendowane odpowiedzi