Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2025 Autor Napisano 28 Październik 2025 Polecam, z naciskiem na źródło i.... wypowiedzi odnośnie NS. Na kłamstwa, przez litość, przymknijcie oczy. https://tvrepublika.pl/W-Telewizji-Republika/Tomasz-Froelich-o-Nord-Stream-i-Donaldzie-Tusku/200365
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2025 Autor Napisano 28 Październik 2025 https://www.politico.eu/article/hungary-anti-ukraine-bloc-czechia-slovakia-viktor-orban-andrej-babis-robert-fico/
Jedburgh_Ops Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 (edytowane) 12 godzin temu, szutnik napisał: Szkoda ,że zauważyłeś tylko tego pajaca, który wydurniał się w TV-Pis i na szczęście nie wywarł żadnego piętna na tym kraju a olałeś znacznie ważniejszą postać tfurcy ( tfu) systemu VAT , który traktował a priori każdego przedsiębiorcę jako domniemanego bandytę , którego należy obedrzeć ze skóry. „Uhonorowałem” tylko typa, który jest profilowy dla tego wątku forum. Ten drugi - wyboldowany przez Człowieka Śniegu - to tylko zwykły cwaniak do dziś uczący (za spore pieniądze), jak obejść przepisy, które sam wymyślił i wdrożył. Edytowane 28 Październik 2025 przez Jedburgh_Ops
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2025 Autor Napisano 28 Październik 2025 1 minutę temu, Jedburgh_Ops napisał: Ten drugi Czyli nie czytaliście ze zrozumieniem mojego wpisu- bo jest tam pewien cytat/wypowiedź o Modzelewskim... Gdzie istotna jest i treść, i kto to umieścił w internetach. PS Pomijam, że krok pierwszy- stwórz możliwie pokręcone i niejasne przepisy podatkowe. Krok drugi- załóż działalność, która za b. sute opłaty będzie wyjaśniać i interpretować w/w przepisy, gdy wybucha afera US vs podatnik.
Jedburgh_Ops Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 1 godzinę temu, Czlowieksniegu napisał: https://www.politico.eu/article/hungary-anti-ukraine-bloc-czechia-slovakia-viktor-orban-andrej-babis-robert-fico/ Taka nowa plugawa „Grupa Wyszehradzka” V3 nie będzie prosta do zmontowania, bo prezydent Czech ma takie same uprawnienia, jak prezydent RP, więc rząd takiego typa spod ciemnej gwiazdy, jak Babiš, może sobie tylko pomarzyć o jakichś ustawach antyukraińskich itp.
Cronos Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 1 godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Taka nowa plugawa „Grupa Wyszehradzka” V3 nie będzie prosta do zmontowania, bo prezydent Czech ma takie same uprawnienia, jak prezydent RP, więc rząd takiego typa spod ciemnej gwiazdy, jak Babiš, może sobie tylko pomarzyć o jakichś ustawach antyukraińskich itp. Nie na takiego Babisa głosowało dużo Czechów i wiem to z pierwszej ręki od znajomych knedliczków:) A wpłynie to tylko na umocnienie poparcia rządu Petra Fiali, który niby prawicowy konserwatysta, a ma zdrowe zdanie o pomocy Ukrainie.
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2025 Autor Napisano 28 Październik 2025 16 minut temu, Cronos napisał: Nie na takiego Babisa głosowało Mnie bardziej interesuje Orban, który nie pierwszy raz wykonuje dziwne, z naszej perspektywy, ruchy... popierające Kreml i/lub atakujące Kijów. A który jednocześnie jest organizatorem najróżniejszych konserwatywnych (?) ogólnoświatowych spotkań, i który także przy poparciu "naszych elit" próbuje uchodzić za głównego przeciwnika chorej* Europy. * w paru przypadkach trudno odmówić mu racji...
Cronos Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 18 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Mnie bardziej interesuje Orban, który nie pierwszy raz wykonuje dziwne, z naszej perspektywy, ruchy... popierające Kreml i/lub atakujące Kijów. A który jednocześnie jest organizatorem najróżniejszych konserwatywnych (?) ogólnoświatowych spotkań, i który także przy poparciu "naszych elit" próbuje uchodzić za głównego przeciwnika chorej* Europy. * w paru przypadkach trudno odmówić mu racji... O szykowaniu biurka obok Schrodera już tu ktoś kiedyś wspominał.
Czlowieksniegu Napisano 28 Październik 2025 Autor Napisano 28 Październik 2025 12 minut temu, Cronos napisał: O szykowaniu biurka obok Tam będą musieli dość spory biurowiec postawić, gdzie w dodatku może zabraknąć tłumaczy, patrząc ilu i z jak różnych państw "chętni" przyjadą. Tyle, że powtarzam- Orban nie tylko nie ukrywał swoich preferencji*, ale, co mnie najbardziej irytuje, wciąż i nieustannie robi za sojusznika światowych "konserwatystów", będąc wspólnikiem naszej opozycji, gdzie gra się wg "wróg** mojego wroga*** jest moim przyjacielem". * które podobnie jak np Fico tłumaczył dobrem Węgier i Węgrów plus pokojowym nastawieniem do Świata ** Rosja *** Europa
Jedburgh_Ops Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 18 minut temu, Cronos napisał: O szykowaniu biurka obok Schrodera już tu ktoś kiedyś wspominał. Ja wspominałem. Jestem wielkim fanem tego korytarza w biurowcu Gazpromu i kolejności tamże gabinetów. Schröder już ma, ale dla kogo jeszcze są szykowane? Orbán - kandydat murowany; Fico - być może; Le Penówna - może ciut bliżej sekretariatu.
Jedburgh_Ops Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 (edytowane) „Przedszkolaki na wojnę”. Rosyjskie dzieci uczą się zabijać W Rosji trwa pilotażowy projekt kadeckich przedszkoli, w których wychowawcami są powracający z Ukrainy weterani walk. Biorąc pod uwagę to, co nagrywają ukraińskie drony, do nieodzownych nauk dla ruskich przedszkolaków musi należeć także: • mordowanie jeńców; • dobijanie własnych rannych, żeby okraść właśnie dobitego kumpla z oddziału; • chlanie na umór. Edytowane 28 Październik 2025 przez Jedburgh_Ops
karpik Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 Celność ruskiego "Terminatora" musi być bez analoga. VID_20251028_163930_581.mp4
karpik Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 3 godziny temu, bodziu000000 napisał: Natasza ma teraz marines'aja. VID_20251028_164214_489.mp4
karpik Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 3 godziny temu, Jedburgh_Ops napisał: „Przedszkolaki na wojnę”. Rosyjskie dzieci uczą się zabijać W Rosji trwa pilotażowy projekt kadeckich przedszkoli, w których wychowawcami są powracający z Ukrainy weterani walk. Biorąc pod uwagę to, co nagrywają ukraińskie drony, do nieodzowny nauk dla przedszkolaków musi należeć także: • mordowanie jeńców; • dobijanie własnych rannych, żeby okraść właśnie dobitego kumpla z oddziału; • chlanie na umór. Nie trzeba przedszkolaków indoktrynować gdy tam nawet "dorośli" są poniżej poziomu umysłowego trzylatka. VID_20251028_164513_711.mp4
bodziu000000 Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 W dniu 27.10.2025 o 18:10, bjar_1 napisał:
pawel_breslau Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 Przecież nikt ich na siłę w UE nie trzyma. Skoro krytykuje to mu się nie podoba. Niech złoży projekt referendum i je przeprowadzi. A potem niech wystąpią z UE. Myślę, że wielu spadłby kamień z serca. 3
Cronos Napisano 28 Październik 2025 Napisano 28 Październik 2025 46 minut temu, pawel_breslau napisał: Przecież nikt ich na siłę w UE nie trzyma. Skoro krytykuje to mu się nie podoba. Niech złoży projekt referendum i je przeprowadzi. A potem niech wystąpią z UE. Myślę, że wielu spadłby kamień z serca. Poczekajmy na wiosenne wybory, niech sabaki poszczekają :)
Rekomendowane odpowiedzi