Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
1 godzinę temu, bodziu000000 napisał:

To chyba Forum na bieżąco czyta :))) a poza tym moje wcześniejsze uwagi odnośnie rozproszonej produkcji latającego badziewia nie brzmią dzisiaj równie idiotycznie jak poprzednio . Oglądając fotki rozbitków każda osiedlowa modelarnia robiła u nas kiedyś bardziej zaawansowane i finezyjne projekty :) pomijając elektronikę oczywiście czas wiele zmienia .

Napisano
4 godziny temu, beaviso napisał:

Trzeci podobno dopiero o 0645, jakiś długodystansowiec albo maruder… Jest zatem szansa, że o tej 0320 słyszałem historycznie pierwszego…

M.

Raczej nie pierwszego. Tuż przed północą przeleciała mi nad chałupą para myśliwców  w kierunku Rzeszowa( trochę k...a za nisko) . Wyskoczyłem przed dom i zagdakały  dwa helikoptery ( też nisko idące ) , potem jeszcze dwa i znowu para myśliwców ( może te same ) w kierunku Lublina  a 15 minut później zagdakała zepsuta kosiarka ( najprawdopodobniej ruski dron)tak ok. pierwszej w nocy- możliwe , że ten , który padł w okolicach Bychawki Trzeciej - to w linii  prostej ok. 15 kilometrów a kolejna kosiarka tuż przed siódmą .

Tak ,że noc mocno irytująca , szczególnie ,że w TV i necie cisza. Pierwsze idiotyczne wyjaśnienia w oficjalnych mediach pojawiły się dopiero po pierwszej w nocy ( poderwanie lotnictwa w zw. z nalotami na Ukrainę )Na szczęście Moja operuje na Twiterze i tam ktoś zarejestrowany w Nowej Zelandii podał info o ataku co najmniej  8 dronów i ich trasach.

ps. Na pohybel Konfie. Za jaja bym ich powiesił za te banery w mojej okolicy '' To nie nasza wojna'' 😡 i obecną narrację i komentarze.

Napisano

Nie widziałem na fotach żadnego szahida. To wszystko wabiki.

Gdyby wleciały ogłupione walką elektroniczną to na 20 sztuk jakiś geran by się trafił. Czysta premedytacja i prowokacja. Na użytek wewnętrzny, ale i u nas w kociołku zamieszają.

Napisano
1 godzinę temu, bjar_1 napisał:

Rzekomo jeszcze Czyżów k. Łagowa:

Map of Russian drones currently found in Poland:

Czesniki - Lubelskie

Bychawka Trzecia - Lubelskie

Czosnówka - Lubelskie

Wohyn - Lubelskie

Zabtocie Kolonia - Lubelskie

Wyhalew - Lubelskie

Krzywowierzba Kolonia - Lubelskie

Wyryki - Lubelskie

Wielki Lan - Lubelskie

Sobótka - Swietokrzyskie

Czyzów - Swietokrzyskie

Korytnica - Mazowieckie

Nowe Miasto nad Pilica - Mazowieckie

Mniszkow - Lódzkie

Olesno - Warminsko-Mazurskie

G0gccEtXUAA8Npn.jpg

Ciekawa mapa szeroki zamach sierpem?

Gwiazdki izolacja pola walki?

Minięcie Warszawy od góry?

Nawet Wisły nie trzeba forsować 

Napisano
9 minut temu, szutnik napisał:

Na pohybel Konfie. Za jaja bym ich powiesił za te banery w mojej okolicy '' To nie nasza wojna'' 😡 i obecną narrację i komentarze.

Nie mogę pojąć jak to się miłośnikom konfederusji w bańkach układa. Ich guru memcen krzyczy wczoraj "to nie nasza wojna" a dziś płacze, że nie jesteśmy w stanie zbijać atakujących ruskich dronów. 🤣

Niedojebana, pyzata, populistyczna onuca, godna swoich bezmózgich wyborców.

Napisano
22 minuty temu, karpik napisał:

Nie widziałem na fotach żadnego szahida. To wszystko wabiki.

Jest opcja że Gieranie-2 to właśnie te które oberwały rakietami, a wabikom odpuszczono jako niegroźnym. Pytanie czy rozdzielczość F-35 i AWACSów pozwala na takie rozróżnienie?

Napisano
2 godziny temu, bodziu000000 napisał:

Dr Michał A. Piegzik skasował żałosnego narcyza, bufona, besserwissera, megalomana, mitomana i plagiatora magistra Bartosiaka to i Zajączkowska-Hernik lekkiego życia z nim mieć nie będzie.

👍

Napisano
34 minuty temu, karpik napisał:

Nie mogę pojąć jak to się miłośnikom konfederusji w bańkach układa. Ich guru memcen krzyczy wczoraj "to nie nasza wojna" a dziś płacze, że nie jesteśmy w stanie zbijać atakujących ruskich dronów. 🤣

Niedojebana, pyzata, populistyczna onuca, godna swoich bezmózgich wyborców.

Następny ulubieniec ameb.

oWpyzyN6v6Dfo46kvlZrWshuosdsMiOD.png

Napisano

Mój hołd pilotom zza południowej granicy złożyłem w innym wątku i z innej okazji.

Ale co Kukuła chciał powiedzieć w tym przypadku? Od czego świetni piloci naszych południowych sąsiadów mają nas ratować w kontekście najazdu Polski przez ruskie drony?