Tyr Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień (edytowane) Bea viso....akurat mam Jeepa Wranglera, Chevroleta Camaro, , dwa SUV-y Kijanki i jednego dostawczaka Francuza... Więc turlaj się... Edytowane 4 Grudzień przez Tyr Cytuj
MonikaNJ Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień 2 minutes ago, Tyr napisał: Bea viso....akurat mam Jeepa Wranglera, Chevroleta Camaro, , dwa SUV-y Kijanki i jednego dostawczaka Francuza... i na każdym "kotwica" z napisem "pamiętamy" 1 Cytuj
Tyr Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień 20 minut temu, MonikaNJ napisał: skąd wiem? z wykopalisk no sąsiad mój(szczęśliwie był- podatnicy zmienili mu komunalne na większe) to wiem, kto zacz i czy przyswaja podstawową wiedzę; co do rozszerzonej nawet nie mam nadziei. generalizujesz, masz lęki? Ta twoja rozszerzona to co obejmuje? Cytuj
MonikaNJ Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień 6 minutes ago, Tyr napisał: masz lęki? ogólnie: pająków się obawiam i do węży też moja miłość jest trudna. Kibol jaki jest każdy widzi( a ja miałam wątpliwą przyjemność konwersacji na polu "towarzyskim") i w takim przypadku rozszerzona historia to będzie przynajmniej fakt - kto stał po obu stronach barykady. Cytuj
bodziu000000 Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień 2 godziny temu, Tyr napisał: Bea viso....akurat mam Jeepa Wranglera, Chevroleta Camaro, , dwa SUV-y Kijanki i jednego dostawczaka Francuza... Więc turlaj się... Burago czy Matchbox? Cytuj
szutnik Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień 2 godziny temu, Tyr napisał: nie...ale pamiętam... Jeżeli tak, jak Orwell'a to współczuję i rozumiem Twoje problemy ... Cytuj
Tyr Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień Co tam bodziu? Nie mieści się w twojej komuszej pecynie, ze już można kupować spoza zsrr;) Może nie zauważyłeś, ale jednak ) A Jeep z salonu w Polsce nawet. Zapraszam przewiozę po terenie i po trasie. Ale pampersa musisz założyć:) Cytuj
Tyr Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień (edytowane) 6 minut temu, szutnik napisał: Jeżeli tak, jak Orwell'a to współczuję i rozumiem Twoje problemy ... szutnik...Ale o czym ty do nas rozmawiasz? Swoje pierdy możesz walić pod pierzynę ale tutaj - nie przystoi.... Edytowane 4 Grudzień przez Tyr Cytuj
szutnik Napisano 4 Grudzień Napisano 4 Grudzień 16 minut temu, Tyr napisał: nie przystoi.... Disce puer latine , ego faciam te ... szlachetką spod Opola ;) Cytuj
formoza58 Napisano 5 Grudzień Napisano 5 Grudzień No to, Moderatorze, zamiast gasić lodem , to rzucasz " czerwonego kura po zaścianku" :-)) ... Cytuj
bodziu000000 Napisano 5 Grudzień Napisano 5 Grudzień 2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Przecież nowogrodzki tych panów nie zna, zwłaszcza tego zatrzymanego dzisiaj przez CBA. Robił sobie selfie, a oni weszli w kadr. Jak tak można. Cytuj
Sedco Express Napisano 5 Grudzień Napisano 5 Grudzień Co za [pierdoły ! Co to ma wspólnego ze świętem niepodległosci oszołomy ? Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 5 Grudzień Napisano 5 Grudzień 3 godziny temu, Czlowieksniegu napisał: Prrrr… Ale może czas na nowy nick zdartaplyta? Cytuj
fala Napisano 5 Grudzień Napisano 5 Grudzień 8 godzin temu, Spirit of Warsaw napisał: Prrrr… Ale może czas na nowy nick zdartaplyta? Ale ten czas zprdl...... 1 Cytuj
bogdan76 Napisano 6 Grudzień Autor Napisano 6 Grudzień W dniu 4.12.2024 o 20:31, Tyr napisał: NARODOWYCH!!! Bodziu, Narodowych!!!- mamy na to właśnie takie piękne słowo i własny NARÓD. RÓD a to znaczy - RODZINA. A dla mnie i w przeciwieństwie do oczadzonych lewactwem to święto patriotyczne, rodzinne, nawet wielonarodowościowe, wyznaniowe i nawet wielorasowe. Bo! To święto POLSKIE i nie staraj się wciskać takich bredni swoim uczniom. Jeśli ktoś występuje przeciw rodzinie- rodowi to odszczepieniec, zdrajca, zaprzaniec albo zwykła sprzedajna kanalia... Ucz dzieciaków dumy z dokonań ich przodków, z naszej historii i bycia Polakiem a nie obywatelem unii... Tyr, z całym szacunkiem ale nie uważam, że marsz skupia naród. Święto jest polskie i dlatego obchodzę je w inny sposób niż w marszu nacjonalistycznym, co nie czyni mnie gorszym Polakiem. Dlatego wybieram takie formy świętowania gdzie nie ma podziału na prawdziwych Polaków i odszczepieńców. Myślę, że nie ma co się sprzeczać. Nie o to mi chodziło. Możemy się nie zgadzać ale nie obrażajmy się wzajemnie. Pozdrawiam Cytuj
Spirit of Warsaw Napisano 11 Grudzień Napisano 11 Grudzień Sztandarowa inwestycja Orlenu zatrzymana. Kompleks Olefiny III nie powstanie.. https://niezalezna.pl/polska/sztandarowa-inwestycja-orlenu-zatrzymana-kompleks-olefiny-iii-nie-powstanie/533106 Cytuj
beaviso Napisano 11 Grudzień Napisano 11 Grudzień 54 minuty temu, Spirit of Warsaw napisał: Sztandarowa inwestycja Orlenu zatrzymana. Kompleks Olefiny III nie powstanie.. https://niezalezna.pl/polska/sztandarowa-inwestycja-orlenu-zatrzymana-kompleks-olefiny-iii-nie-powstanie/533106 Ogłoszona w 2021 inwestycja miała zakończyć się w 2024, a start produkcji od 2025. Koszt 13 mld zł. Mamy koniec 2024, projekt daleko w polu, budżet już skonsumowany. Decyzja o radykalnej rekonstrukcji projektu może być wyłącznie słuszna. Warto zmierzyć się z faktami, a nie cytować bzdety od nich niezależne. M. 1 Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 11 Grudzień Napisano 11 Grudzień Godzinę temu, beaviso napisał: budżet już skonsumowany Ładnie napisane.... finalne wyliczenia, pomijam dzisiejsze informacje o umowach, Sołowiowie, itp, itd, zbliżają się do... kapitalizacji grupy Orlen. Cytuj
beaviso Napisano 11 Grudzień Napisano 11 Grudzień (edytowane) 5 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Ładnie napisane.... finalne wyliczenia, pomijam dzisiejsze informacje o umowach, Sołowiowie, itp, itd, zbliżają się do... kapitalizacji grupy Orlen. Trzeba być tumanem, żeby taką budowę zaanonsować na 3 lata (albo tak kłamać.) No cóż, pewnie geniusz Obsrajtek tak przewidywał, ale źle doradził mu kąsaltig Ernst Jank. M. Edytowane 11 Grudzień przez beaviso Cytuj
Cronos Napisano 11 Grudzień Napisano 11 Grudzień W temacie Olefin siedzę po części zawodowo, ale w środowisku z pomysłu " Kompleksu" Obajtka - jak nazywamy, nabijano się od początku. Nabijano się w smutku i przerażeniu z wyrzucania publicznych pieniędzy w błoto na niepotrzebna megalomanie.. Jakie tam wałki musiały przejść żeby w ogóle wpaść na pomysł tej budowy to przeraża. Ostrołęka C to był pikuś. Natomiast "Nowa Chemia" przynajmniej ma ręce i nogi. Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 11 Grudzień Napisano 11 Grudzień 29 minut temu, Cronos napisał: W temacie Olefin Chcesz o takich fikołkach popisać? Ja, dla odmiany, od prawie 30 lat jestem z energetyką powiązany- z Ostrołęki C też się wszyscy w branży "nabijali", pukając się w głowy... Oczywiście kwestia skali i przepalonych środków, ale... "parę" złotych znikło. Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi