Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)

Bea viso....akurat mam Jeepa Wranglera, Chevroleta Camaro, , dwa SUV-y Kijanki i jednego dostawczaka Francuza... Więc turlaj się...

Edytowane przez Tyr
Napisano
2 minutes ago, Tyr napisał:

Bea viso....akurat mam Jeepa Wranglera, Chevroleta Camaro, , dwa SUV-y Kijanki i jednego dostawczaka Francuza...

i na każdym "kotwica" z napisem "pamiętamy"💪😉

• Haha 1
Napisano
20 minut temu, MonikaNJ napisał:

skąd wiem? z wykopalisk😂 no sąsiad mój(szczęśliwie był- podatnicy zmienili mu komunalne na większe) to wiem, kto zacz i czy przyswaja podstawową wiedzę; co do rozszerzonej nawet nie mam nadziei.

generalizujesz, masz lęki? Ta twoja rozszerzona to co obejmuje?

Napisano
6 minutes ago, Tyr napisał:

masz lęki? 

ogólnie: pająków się obawiam i do węży też moja miłość jest trudna. Kibol jaki jest każdy widzi( a ja miałam wątpliwą przyjemność konwersacji na polu "towarzyskim") i w takim przypadku rozszerzona historia to będzie przynajmniej fakt - kto stał po obu stronach barykady.

Napisano

Co tam bodziu? Nie mieści się w twojej komuszej pecynie, ze już można kupować  spoza zsrr;) Może nie zauważyłeś, ale jednak ) A Jeep z salonu w Polsce nawet. Zapraszam przewiozę po terenie i po trasie.  Ale pampersa musisz założyć:)

Napisano (edytowane)
6 minut temu, szutnik napisał:

Jeżeli tak, jak Orwell'a  to współczuję i rozumiem Twoje problemy ...

szutnik...Ale o czym ty do nas rozmawiasz? Swoje pierdy możesz walić pod pierzynę ale tutaj - nie przystoi....

Edytowane przez Tyr
Napisano
2 godziny temu, Czlowieksniegu napisał:

61892819_2086635708297035_749000974542045184_o.webp

Przecież nowogrodzki tych panów nie zna, zwłaszcza tego zatrzymanego dzisiaj przez CBA. Robił sobie selfie, a oni weszli w kadr. Jak tak można. 

Napisano
W dniu 4.12.2024 o 20:31, Tyr napisał:

NARODOWYCH!!! Bodziu, Narodowych!!!- mamy na to właśnie takie piękne słowo i własny NARÓD. RÓD a to znaczy - RODZINA. A dla mnie i w przeciwieństwie do oczadzonych lewactwem to święto patriotyczne, rodzinne, nawet wielonarodowościowe, wyznaniowe i nawet wielorasowe. Bo! To święto POLSKIE i nie staraj się wciskać takich bredni swoim uczniom. Jeśli ktoś występuje przeciw rodzinie- rodowi to odszczepieniec, zdrajca, zaprzaniec albo zwykła sprzedajna kanalia...

Ucz dzieciaków dumy z dokonań ich przodków, z naszej historii i bycia Polakiem a nie obywatelem unii...

Tyr, z całym szacunkiem ale nie uważam, że marsz skupia naród. Święto jest polskie i dlatego obchodzę je w inny sposób niż w marszu nacjonalistycznym, co nie czyni mnie gorszym Polakiem. Dlatego wybieram takie formy świętowania gdzie nie ma podziału na prawdziwych Polaków i odszczepieńców.  Myślę, że nie ma co się sprzeczać. Nie o to mi chodziło. Możemy się nie zgadzać ale nie obrażajmy się wzajemnie.

Pozdrawiam 

z29052366Q,Marsz-Niepodleglosci--2021-r-.jpg

65181144_410067356258494_2835592607738888192_n.jpg

DSC00203.jpg

Napisano
54 minuty temu, Spirit of Warsaw napisał:

Sztandarowa inwestycja Orlenu zatrzymana. Kompleks Olefiny III nie powstanie..

https://niezalezna.pl/polska/sztandarowa-inwestycja-orlenu-zatrzymana-kompleks-olefiny-iii-nie-powstanie/533106

Ogłoszona w 2021 inwestycja miała zakończyć się w 2024, a start produkcji od 2025. Koszt 13 mld zł. 

Mamy koniec 2024, projekt daleko w polu, budżet już skonsumowany. Decyzja o radykalnej rekonstrukcji projektu może być wyłącznie słuszna. Warto zmierzyć się z faktami,  a nie cytować bzdety od nich niezależne.

M.

• Super 1
Napisano (edytowane)
5 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Ładnie napisane.... finalne wyliczenia, pomijam dzisiejsze informacje o umowach, Sołowiowie, itp, itd, zbliżają się do... kapitalizacji grupy Orlen.

Trzeba być tumanem, żeby taką budowę zaanonsować na 3 lata (albo tak kłamać.) No cóż, pewnie geniusz Obsrajtek tak przewidywał, ale źle doradził mu kąsaltig Ernst Jank.

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano

W temacie Olefin siedzę po części zawodowo, ale w środowisku z pomysłu " Kompleksu" Obajtka - jak nazywamy, nabijano się od początku. Nabijano się w smutku i przerażeniu z wyrzucania publicznych pieniędzy w błoto na niepotrzebna megalomanie.. Jakie tam wałki musiały przejść żeby w ogóle wpaść na pomysł tej budowy to przeraża. Ostrołęka C to był pikuś. Natomiast "Nowa Chemia" przynajmniej ma ręce i nogi.

Napisano
29 minut temu, Cronos napisał:

W temacie Olefin

Chcesz o takich fikołkach popisać?
Ja, dla odmiany, od prawie 30 lat jestem z energetyką powiązany- z Ostrołęki C też się wszyscy w branży "nabijali", pukając się w głowy...
Oczywiście kwestia skali i przepalonych środków, ale... "parę" złotych znikło.