PAULUS_pl Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 1 godzinę temu, M81 napisał: Prima aprilis chyba wypada dziś w styczniu Słabe. Pracuję w jednej z czołowych firm przemysłu obronnego w Niemczech. Kadra średnia i wyższa w tej firmie w około 40% to Polacy. Z różnych powodów, nie tylko finansowych darowali sobie pracę w ojczyźnie. Ja na przykład darowałem ją sobie bo uwłaczało mojej godności salutowanie Misiewiczowi. Ale pisz dalej, poczytam, pośmieję się. Cytuj
MarekA Napisano 23 godziny temu Napisano 23 godziny temu 3 godziny temu, Tyr napisał: W sumie tak... Niemce zarobią prawie identycznie a my zostaniemy z ręką w nocniku. Napisz jakież to profity... Odbudowa? Już pozamiatane i niemce biorą wszystko, Handel i rynek zbytu? Również pozamiatane, bo co byś chciał sprzedawać na Ukraine czego by niemce nie mogli sprzedać a do niemiec czego by niemce nie mogli kupić na Ukrainie??? Warto poczytać i zagłębić się w temat w analizach gospodarczych a nie w hasełkach lewactwa i liberalstwa... karpik idź no do dobrego speca od dyńki bo projekcja może być powiązana z psychozą... Słowo współpraca coś ci mówi? To co napisałeś wygląda jak XIXw. wizja świata imperialno - kolonialnego. Cytuj
Tyr Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Tak, tak... teraz nie ma rywalizacji gospodarczej i politycznej a wszystkie narody są braćmi... A już w szczególności niemce się o nas troszczą i dbają by Polska rosła w siłę;) Cytuj
RDW60 Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu Ukraina stawia warunek. Kolejne zaognienie relacji polsko-ukraińskich https://wiadomosci.wp.pl/polska-ma-upamietnic-zolnierzy-upa-jak-szef-ukrainskiego-msz-dolal-oliwy-do-ognia-7114871961480000a Cytuj
MarekA Napisano 22 godziny temu Napisano 22 godziny temu 37 minut temu, Tyr napisał: Tak, tak... teraz nie ma rywalizacji gospodarczej i politycznej a wszystkie narody są braćmi... A już w szczególności niemce się o nas troszczą i dbają by Polska rosła w siłę;) Jak doszedłeś od współpracy do troski jednego o drugiego? Cytuj
bjar_1 Napisano 21 godzin temu Napisano 21 godzin temu https://x.com/GloOouD/status/1879987361552929066 Cytuj
lowiec Napisano 17 godzin temu Napisano 17 godzin temu 3 godziny temu, bjar_1 napisał: https://x.com/GloOouD/status/1879987361552929066 Dużo tego na forum. I pewnie w przekazach mniej lub bardziej sterowanych kont na tych wszystkich portalach z których brane są tego typu "selfiaczki" (jak któryś to "ponuro-żartobliwie" ujął). Ciekawi mnie jak to jest z podziałem na strony walki... I z czego wynika? Strach przed niewolą/przesłuchaniem(?) u takiego rannego? Strach przed bombardowaniem z drona małymi ładunkami czyli de facto pastwieniem się nad rannym? Czy raczej z innej strony - skalkulowany i wtłoczony przekaz spowodowany chęcią finansowego i ludzkiego odciążenia struktury medycznej a w dłuższym okresie czasu także socjalnej państwa...? I w jeszcze dłuższym uwalniający się z balastu który mógłby spowodować tak niewygodne dla państw wojujących ruchy pacyfistyczne. Bo o wiele lepiej widzieć na ulicach poruszających się bohaterów z kilogramami medali niż kawałki zaniedbanych żywych kombatantów na wózkach inwalidzkich. Samobójstwa żołnierzy były i są wkomponowane w tryby wojny, są też w przekazach literackich, filmowych, w poezji (z różnych powodów). Ale tu zakrawa to na ... quasi modę. Cytuj
karpik Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 37 minut temu, bodziu000000 napisał: Na górze grafiki ktoś wyciął putina. Cytuj
karpik Napisano 3 godziny temu Napisano 3 godziny temu Działanie WE na ruskich dronach. VID_20250117_154710_158.mp4 Cytuj
karpik Napisano 1 godzinę temu Napisano 1 godzinę temu Ile to trzeba mieć dobroci w sercu, żeby wprowadzić ruski mir. Ciekawe czy nowy kandydat na prezydenta powie coś o tej szlachetnej walce. VID_20250117_172147_550.mp4 Cytuj
Czlowieksniegu Napisano 22 minuty temu Napisano 22 minuty temu Widzę, że mój wczorajszy "quiz" był zbyt skomplikowany... Stąd powtórzę pytanie i dam pierwszą podpowiedź :-) Cytuj
karpik Napisano 20 minut temu Napisano 20 minut temu "Rozbijamy grupę pancerną wroga w Kurszczynie. Wspólne dzieło piechoty morskiej Mikołajów i „Ptaki Madziarów”." VID_20250117_180039_615.mp4 Cytuj
Rekomendowane odpowiedzi