Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

srbm...

A coś, co nie jest nieudolną przeróbką czy też kłamstwem?
Nie, że mnie HGW jakoś interesuje, ale coraz mocniej od spodu w dno pukasz....

PS Ale w sumie to ciekawe- niby taki Trzaskowski to takie byle co, ale kurcze ma wpływ na pogodę...

Napisano
  W dniu 20.12.2022 o 17:47, Czlowieksniegu napisał:

ma wpływ na pogodę...

Expand  

No, w sumie to taki mamy klimat.

A zarzut nie dotyczył pogody, a oblodzonych chodników. Może to być dla Warszawiaków zaskoczeniem, ale są wioski ( rządzi akurat PSL/SLD) gdzie sypano piach z solą profilaktycznie jeszcze przed gołoledzią...

Napisano

takafura

Ja wiem, że taniec na trumnach modny i wykorzystywany przez przewodnią partię narodu i przydawki, ale miejmy umiar i nie róbmy sobie żartów z tragedii...

Dwa- ciekawe, czy drogi w tych wioskach są sumarycznie dłuższe niż np taka Puławska, która ma c.a. 12 km. Choć chwalić należy zdolność przewidywania...

Napisano
  W dniu 20.12.2022 o 18:28, Czlowieksniegu napisał:

takafura

Ja wiem, że taniec na trumnach modny i wykorzystywany przez przewodnią partię narodu i przydawki, ale miejmy umiar i nie róbmy sobie żartów z tragedii...

Dwa- ciekawe, czy drogi w tych wioskach są sumarycznie dłuższe niż np taka Puławska, która ma c.a. 12 km. Choć chwalić należy zdolność przewidywania...

Expand  

Sugerujesz, że Warszawa ma takiej samej wielkości służby jak ta wioska a dłuższe ulice i chodniki?

Napisano

Tyr

"Sugerujesz, że Warszawa ma takiej samej wielkości służby jak ta wioska a dłuższe ulice i chodniki? "

Sugeruję, że znów, jak zwykle, bijecie pianę...  Tym bardziej, im bardziej masz świadomość, że przygotowanie na np gołoledź 2 856 km dróg i chodników, bez patrzenia do kogo należą, jest fizycznie niemożliwe...

Napisano
  W dniu 20.12.2022 o 18:28, Czlowieksniegu napisał:

takafura

Expand  

Oceniamy gospodarza stolycy a Ty od razu z trumnami w wjeżdżasz...

Dwa - ta wioska ma budżet jak proporcjonalnie wypada dla ulicy Puławskiej tylko dla jednego bloku albo i mniej. Kluczowe są chęci, organizacja, kompetencje a nie lansowanie sie w tv i na marszach LGBT;)

Napisano
  W dniu 20.12.2022 o 18:39, Czlowieksniegu napisał:

przygotowanie na np gołoledź 2 856 km dróg i chodników, bez patrzenia do kogo należą, jest fizycznie niemożliwe...

Expand  

Po co się męczyć - nie da się, a przecież to tylko woda o stałym stanie skupienia która i tak za chwilę zniknie :)

Ps. My faktycznie bijemy piane bo mamy bekę z spiny i poważnych "argumentów" o klimacie, tysiącach km dróg i tańcu na trumnach.

Napisano

takafura

"Oceniamy gospodarza stolycy a Ty od razu z trumnami w wjeżdżasz... "

Ależ oczywiście, że przerabiane memy, które wkleja srbm są obiektywne, itp, itd...

"Dwa - ta wioska ma budżet jak proporcjonalnie wypada dla ulicy Puławskiej tylko dla jednego bloku albo i mniej. "

Z ciekawości- co z powyższego dla fizycznych możliwości służb wynika? Zapytałem tyr'a, zapytam ciebie- czy i jak 2 856 km dróg i chodników przygotować? Masz plan?

PS

"Ps. My faktycznie bijemy piane bo mamy bekę z spiny i poważnych "argumentów" o klimacie, tysiącach km dróg i tańcu na trumnach"

Wiem- po pytaniu o Obajtka czy Szymczyka nagle zapada ciszaaaa... aż w uszach dzwoni...

Napisano

Burmistrzem Pragi-Północ jest Jacek Jeżewski z PiS ; to na wypadek poszukiwań gospodarza.

a przepisy 

Chodnik to wydzielona część drogi publicznej służąca dla ruchu pieszego, przylegająca bezpośrednio do granicy nieruchomości. Zgodnie z Prawem budowlanym za bezpieczny dla użytkowników stan chodników odpowiada właściciel lub zarządca nieruchomości. Trzeba o tym pamiętać szczególnie zimą, gdy nie tylko stan techniczny chodników ma znaczenie, ale również ich zaśnieżenie i oblodzenie. Tak więc odśnieżanie i oblodzenie nawierzchni chodników jest również obowiązkiem zarządcy lub właściciela nieruchomości. Oblodzone chodniki powinno się posypać solą i piaskiem.

Napisano
  W dniu 20.12.2022 o 18:48, Czlowieksniegu napisał:

(...) zapytam ciebie- czy i jak 2 856 km dróg i chodników przygotować? Masz plan?

Expand  

Nie mam najmniejszego pojęcia i dlatego nie startowałem na wójta :)

Ale wiem np. ile potrzeba hektarów, roboczogodzin sprzętu i ludzi aby w 1,5 miesiąca jak co roku posadzić 500 000 drzewek. I pewnie dlatego jestem leśnikiem. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie