Orsza Napisano 19 Lipiec 2022 Share Napisano 19 Lipiec 2022 Czy możecie określić jakie to naczynie, z jakiego okresu, do czego i przez kogo były używane? Co to za mordka ze skrzydełkami nad tarczą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Erih Napisano 19 Lipiec 2022 Share Napisano 19 Lipiec 2022 Jakbyś zamieścił zdjęcia w wątku jak należy, to może ktoś by odpowiedział. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Orsza Napisano 19 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 19 Lipiec 2022 Ze względu na poważne ograniczenia musiałem fotki wrzucić w chmurę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Cyrograf15 Napisano 19 Lipiec 2022 Share Napisano 19 Lipiec 2022 Ze względu na poważne ograniczenia musiałem link wyrzucić. Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Orsza Napisano 20 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 20 Lipiec 2022 Cyrograf15 czyś ty kompletnie oszalał?! To ja poświęcam czas i pieniądze żebyś ty marnował moją pracę?! Konstytucja zabrania cenzury prewencyjnej, zapamiętaj to sobie raz na zawsze! Jeszcze raz coś mojego usuniesz to wylecisz z wielkim hukiem z Odkrywcy. Konsekwencje będą dla ciebie bardzo dotkliwe. Jeszcze raz wstawiam link do zdjęć, spróbuj go usunąć to mnie popamiętasz! Dobrze wiesz że tu jest ograniczony rozmiar, usunięcie tego linku było bezprawne. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 takafura Napisano 20 Lipiec 2022 Share Napisano 20 Lipiec 2022 (edytowane) Co to za metal ? Odlew żeliwny ?? Edytowane 20 Lipiec 2022 przez takafura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 dago2 Napisano 21 Lipiec 2022 Share Napisano 21 Lipiec 2022 10 godzin temu, Orsza napisał: Jeszcze raz coś mojego usuniesz to wylecisz z wielkim hukiem z Odkrywcy. Konsekwencje będą dla ciebie bardzo dotkliwe. Szkoda Cyrografa, doigrał się chłopak...:)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Czlowieksniegu Napisano 21 Lipiec 2022 Share Napisano 21 Lipiec 2022 " Jeszcze raz coś mojego usuniesz to wylecisz z wielkim hukiem z Odkrywcy. Konsekwencje będą dla ciebie bardzo dotkliwe. Jeszcze raz wstawiam link do zdjęć, spróbuj go usunąć to mnie popamiętasz! " Wojtuś.. a mówiłem i pisałem- nie pij herbaty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Cyrograf15 Napisano 21 Lipiec 2022 Share Napisano 21 Lipiec 2022 No cóż, nie pozostaje mi nic innego jak publicznie przyznać się do porażki. Jak dotąd nie udało mi się oduczyć Yetiego picia kawy :( Wojtek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Orsza Napisano 21 Lipiec 2022 Autor Share Napisano 21 Lipiec 2022 To wygląda na srebro, jeszcze nie oczyściłem. Widocznie naczynie należało do bogatego rodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 balans Napisano 21 Lipiec 2022 Share Napisano 21 Lipiec 2022 To chyba jakiś poseł? Ja bym się jednak bał... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sqr Napisano 22 Lipiec 2022 Share Napisano 22 Lipiec 2022 Srebro, jak nic... Może nawet złoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 dago2 Napisano 22 Lipiec 2022 Share Napisano 22 Lipiec 2022 Raczej złoto, trzeba tylko podczyścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Orsza Napisano 12 Wrzesień 2022 Autor Share Napisano 12 Wrzesień 2022 I jak? Czy ktoś już wie co to za naczynie? Czy mogło należeć do szlacheckiej rodziny? Znalazłem to w pewnym nieistniejącym folwarku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 13 Wrzesień 2022 Share Napisano 13 Wrzesień 2022 W dniu 21.07.2022 o 09:58, Orsza napisał: To wygląda na srebro, jeszcze nie oczyściłem. A te liczne wżery na wszelkich możliwych krawędziach to ewidentna działalność bakterii srebnożernych! Dobrze, że nie zjadły do końca naczynia i zostawiły coś po sobie ;-) Cytując klasyka - "Fantazja, fantazja... bo fantazja jest od tego..." Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Orsza Napisano 20 Listopad 2022 Autor Share Napisano 20 Listopad 2022 W dniu 13.09.2022 o 09:59, bialawy napisał: A te liczne wżery na wszelkich możliwych krawędziach to ewidentna działalność bakterii srebnożernych! Dobrze, że nie zjadły do końca naczynia i zostawiły coś po sobie ;-) Cytując klasyka - "Fantazja, fantazja... bo fantazja jest od tego..." Pozdr. Wykrywacz pokazał kolor, magnes tego nie przyciąga, przypadkiem ułamało się, widać srebro, dosyć ciężkie. Na pewno nie jest to stal, żeliwo itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 bialawy Napisano 20 Listopad 2022 Share Napisano 20 Listopad 2022 Jak dla mnie to wygląda na pozostałości naczynia z cynkalu. Ale ja się nie znam, ja zgaduję... Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 karpik Napisano 20 Listopad 2022 Share Napisano 20 Listopad 2022 Też pozgaduję. Cynowa cukiernica lub kielich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 Catadero Napisano 20 Listopad 2022 Share Napisano 20 Listopad 2022 Podstawa lampy naftowej. C. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
0 sqr Napisano 20 Listopad 2022 Share Napisano 20 Listopad 2022 8 godzin temu, Orsza napisał: Wykrywacz pokazał kolor, magnes tego nie przyciąga, przypadkiem ułamało się, widać srebro, dosyć ciężkie. Na pewno nie jest to stal, żeliwo itp. 8 godzin temu, Orsza napisał: Wykrywacz pokazał kolor, magnes tego nie przyciąga, przypadkiem ułamało się, widać srebro, dosyć ciężkie. Na pewno nie jest to stal, żeliwo itp. No, to jak widać srebro, to już wiadomo... Jesteś bogaty!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Orsza
Czy możecie określić jakie to naczynie, z jakiego okresu, do czego i przez kogo były używane? Co to za mordka ze skrzydełkami nad tarczą?
19 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi