soldierprzemo Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Obwód Ługańska Rosja bombarduje zbiorniki. Szczęście że wiatr w kierunku Moskwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
formoza58 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 33 minuty temu, fala napisał: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Teraz, balans napisał: bo nie kradną wiader na prowincji A po co im wiadra? Oni piją wodę prosto z rzeki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 27 minut temu, balans napisał: Nie jest chyba tak z Buriacją źle, bo nie kradną wiader na prowincji. Ale nie chcę wdawać się w kłótnie, bo tam teraz jest wojna i giną ludzie, w tym cywile. Wiesz, od 31 lat szwędam się po tym ziemskim globie , mieszkałem na czterech kontynentach w sześciu państwach i widziałem dużo, mamy XXI wiek mamy i nie możemy pozwolić na takie rzezie o których ty ciągle wspominasz, to było 80 lat temu, pamiętajmy ale nie róbmy z tego ołtarza. Wyrosły nowe pokolenia a z ciebie wciąż żółć się wylewa. Teraz im pomóżmy i miejmy nadzieję że rozwalą to imperium zła które im zgotowało piekło. Jak już się ogarną po zwycięstwie( nie dopuszczam innej opcji) to sobie wtedy usiądźmy i wyjaśnijmy kilka kwestii. 1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Zachatiwka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Ukraińska artyleria w akcji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Pod Zaporożem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 No comment Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 1 minutę temu, bodziu000000 napisał: No comment Ciekaw jestem , czy też tak im będą machać jak wrócą jako Gruz 200 lub w najlepszym przypadku Gruz 300. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cypis Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 1 godzinę temu, bodziu000000 napisał: I to jest bardzo dobra wiadomość i bardzo słuszne działanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Pod Czernichowem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Kolejny dowódca wyeliminowany Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 Kraków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 2 godziny temu, bodziu000000 napisał: No comment Nie ma co się przejmować tym że Ukraina nie dostarczy nawozów sztucznych ze względu na wojnę która zniszczyła tychże fabryki, mają śwież dostawę naturalnego nawozu, oby dobrze go zagospodarowali. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 10 Kwiecień 2022 Share Napisano 10 Kwiecień 2022 2 godziny temu, Cypis napisał: I to jest bardzo dobra wiadomość i bardzo słuszne działanie. Bąkiewicza nie poślą?, połucził 264.000 PLN na pomoc ukrainie. Organizacja Roberta Bąkiewicza otrzyma 264 tys. zł na pomoc uchodźcom z Ukrainy - rp.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 11 Kwiecień 2022 Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Celują w łączenie wieży. Nawet jak pojedzie to nie postrzela. VID_20220411_075007_582.mp4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 11 Kwiecień 2022 Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bodziu000000 Napisano 11 Kwiecień 2022 Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Mariupol Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 11 Kwiecień 2022 Share Napisano 11 Kwiecień 2022 13 godzin temu, fala napisał: Wiesz, od 31 lat szwędam się po tym ziemskim globie , mieszkałem na czterech kontynentach w sześciu państwach i widziałem dużo, mamy XXI wiek mamy i nie możemy pozwolić na takie rzezie o których ty ciągle wspominasz, to było 80 lat temu, pamiętajmy ale nie róbmy z tego ołtarza. Wyrosły nowe pokolenia a z ciebie wciąż żółć się wylewa. Teraz im pomóżmy i miejmy nadzieję że rozwalą to imperium zła które im zgotowało piekło. Jak już się ogarną po zwycięstwie( nie dopuszczam innej opcji) to sobie wtedy usiądźmy i wyjaśnijmy kilka kwestii. Kiedy ja, odkąd zaczęła się tam wojna, to nigdy już nie wspomniałem o Wołyniu. Acz jest to niezabliźniona rana, a wina za to leży po stronie ukraińskiej. To co mnie natomiast razi, to coraz bardziej prymitywna propaganda tu zapodawana. Ta propaganda ma podnosić morale Ukraińców, ale dlaczego tu? To co mnie natomiast martwi, to to, że mamy już 2,5 miliona uchodźców, a do końca miesiąca ma być ich 3 miliony. To jakoś się na krótką metę udawało ogarnąć dzięki bezinteresownej pracy i zaangażowaniu ludzi dobrej woli. Ale ludziom zaczyna brakować pieniędzy, bo drożyzna, a i wolontariusze się wykruszają, bo ileż można tyrać po kilkanaście godzin dziennie. A co będzie jak uchodźców przybędzie jeszcze kilka milionów? Przecież konflikty o miejsca w żłobkach, przedszkolach, szkołach, do lekarza czy o miejsca pracy będą wtedy nieuniknione. Ewentualnie powtórka z Jugosławii... PS. Zdaję sobie sprawę z tego, że właśnie toczy się wojna proxy pomiędzy Imperium Dobra [USA] z Imperium Zła [Rosja], tylko, że my stale wychodzimy przed orkiestrę i dodatkowo toczymy wojnę z Paryżem, Berlinem i Brukselą... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 11 Kwiecień 2022 Share Napisano 11 Kwiecień 2022 W Buzowej odkryto kolejny masowy grób z cywilami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 11 Kwiecień 2022 Autor Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Orlan 10 za pół mln. Zł "Jaki aparat jest w rosyjskich dronach? W środku urządzenia znalazła się amatorska lustrzanka cyfrowa marki Canon połączona z innymi narzędziami w całym module. Jest ona przymocowana do modułu rzepem, co jednak wskazuje na niskobudżetowe rozwiązanie. Trudno jest dokładnie określić sam model (brak tabliczki znamionowej na przodzie), ale przy założeniu, że jest to Canon EOS 800D z odchylanym ekranem LCD i matrycą o rozdzielczości 26 Mpix, to jego koszt wynosi niecałe 5000 złotych z obiektywem 18–135 mm. Na ten konkretny model wskazuje charakterystyczny układ przycisków na górze korpusu, który nie występował we wcześniejszych amatorskich lustrzankach Canona." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jedburgh_Ops Napisano 11 Kwiecień 2022 Share Napisano 11 Kwiecień 2022 Ukraińskie mieszkanie po przejściu ruskiego bydła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 11 Kwiecień 2022 Share Napisano 11 Kwiecień 2022 (edytowane) Godzinę temu, balans napisał: PS. Zdaję sobie sprawę z tego, że właśnie toczy się wojna proxy pomiędzy Imperium Dobra [USA] z Imperium Zła [Rosja], tylko, że my stale wychodzimy przed orkiestrę i dodatkowo toczymy wojnę z Paryżem, Berlinem i Brukselą... W każdej z poruszonych przes ciebie kwestii można mieć tylko i wyłącznie pretensje do obecnego rządu, oni nawet nie złożyli wniosku do UE o pieniądze i o pomoc do organizacji tym się zajmujcymi. Nie wiem w co oni grają, ale to jakaś cyniczna zagrywka . Prawdopodobnie chcą kosztem społeczeństwa pokazać że dają radę. Edytowane 11 Kwiecień 2022 przez fala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi