Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 5

Rekomendowane odpowiedzi

4 godziny temu, ptasznik napisał:

Jaka to inteligentna i dobrze wychowana broń, ani jednego zarysowania na betonie. Tak grzecznie się te szczątki położyły.

Zrzut ekranu (813).png

Toczka ma małą celność, piszą że 160 m, w miasto może trafić ale w okręt, czy ja wiem.

5 minut temu, les05 napisał:

Toczka ma małą celność, piszą że 160 m, w miasto może trafić ale w okręt, czy ja wiem.

O ile wiem w późnych wersjach CEP zredukowano do 70 m. Okręt proj. 1171 ma długość 113 m i szerokość 15,6 m; celowano zapewne jednak w nabrzeże gdzie stało kilka okrętów i wystrzelono kilka rakiet (3?); powiedzmy że to że jedna trafiła w okręt nie jest już takie nieprawdopodobne. 

1 hour ago, Jedburgh_Ops napisał:

Polina Kowaliowa, pasierbica Siergieja Ławrowa, objęta brytyjskimi sankcjami

A w Polsce nietknięta GRU-owsko-sołncewska Grupa Radius i blisko tysiąc innych ruskich firm śmieje się w twarz Polsce, Polakom, NATO i reszcie cywilizowanego świata.

PiSowska ruska agentura przyjaciół nie skrzywdzi.

Cicho sz.a nadaje

bd76a028b7adc5d2312884133e054851.jpg

Ukraińskie źródła wojskowe twierdzą teraz, że dzisiejsze eksplozje w okupowanym przez Rosję porcie Berdiańsk zostały spowodowane przez pociski wystrzelone z drona Bayraktar TB-2 ukraińskiej marynarki wojennej.

Teraz, Ducati napisał:

obraz.thumb.png.d979b2deb5d2e2d57e22332337af98b8.png

Zgodnie z ostatnią prośbą jednego z modów:

Jedno z najpotężniejszych dział artylerii ukraińskiej armii - 203 mm haubica samobieżna 2S7 Pion  - zdobyte przez armię rosyjską na wschodzie Ukrainy

7 minut temu, Ducati napisał:

Stanowisko rosyjskiej artylerii z około 8 haubicami D-30 zostało trafione ogniem ukraińskim i porzucone, z wieloma uszkodzonymi D-30 .

Edytowane przez Speedy

22 godziny temu, canabis.dw napisał:

Uruk-Hai to barbarzyńca o ile się nie mylę. Urki, orki, ogry pełno tego w literaturze grach itp.

Nie barbarzyńca, a ork o znacznie większych niż przeciętny przedstawiciel tej rasy zdolnościach bojowych. Roślejszy, silniejszy, bardziej zdyscyplinowany, lepiej wyszkolony i uzbrojony niż zwykła orkowa hołota.

Na Ukrainie mamy do czynienia raczej z tym drugim, niż z tymi pierwszymi.

Inaczej ujmując, rosyjskie wojsko bardzo by chciało być jak wojowniczy Urukowie, ale w praniu wychodzi ze to jednak zwykłe orki gnane naprzód wyłącznie batem.

53 minuty temu, Speedy napisał:

Zgodnie z ostatnią prośbą

Eeee, nigdzie się nie wybieram, że tak powiem. Dzięki za tłumaczenie.

Ta zniszczona bateria to nowość, czy ta co już był film z przechadzki po masakrycznej jatce ?

59 minut temu, Cypis napisał:

pociski wystrzelone z drona Bayraktar TB-2 ukraińskiej marynarki wojennej.

Na filmie z monitoringu plaży, tym 10 minutowym widać trafienie 0:22 (trzeba się dobrze przyjrzeć, bez mrugnięcia okiem), obłoczek dymu 0:27 i eksplozję 0;54. Takie spóźnione reakcje były widoczne przy trafieniu z TB-2, przykładowo w zestaw plot Buk (chyba). Może celowo podano że to Toczka ?

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie