Tyr Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 Zakładając styl rządzenia Tuska w czasie poprzedniego małego kryzysiku pozwala przypuszczać, że jak by był u władzy dziś, to inflacja już byłaby ponad 20, gigantyczne bezrobocie a szczaw i mirabelki reglamentowane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 Zaraz i tak będzie 20% z takimi geniuszami u władzy (przy korycie). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 Król Europy w akcji… …Pieniędzy nie ma i nie będzie… https://www.youtube.com/watch?v=xwy00x9zJYg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 (edytowane) 59 minut temu, Tyr napisał: Zakładając styl rządzenia Tuska w czasie poprzedniego małego kryzysiku pozwala przypuszczać, że jak by był u władzy dziś, to inflacja już byłaby ponad 20, gigantyczne bezrobocie a szczaw i mirabelki reglamentowane... Ten "mały kryzysik" z 2008 nie był wywołany przez nas i może dlatego przeszliśmy go bezobjawowo. Ten kryzys wywołał nierząd, a wojna go tylko podkręciła. Wywołał go właśnie "styl rządzenia". Zamiast wzrostu gospodarczego- normalnego, zbilansowanego z elementarnymi podstawami mieliśmy sukcesy na papierze, wzrost płacy minimalnej wzięty z dupy, zadłużanie, a potem uciekanie z zadłużeniem w wymyślane, pozabudżetowe "fundusze". Napisał ci Pinokio, żebyś kupił obligacje inflacyjne? On kupił, bo wiedział do czego doprowadzi ta "polityka". Edytowane 10 Czerwiec 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 Napisał, jeszcze o złocie i by zarabiać w euro? A tobie nie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 (edytowane) 22 minuty temu, Tyr napisał: Napisał, jeszcze o złocie i by zarabiać w euro? A tobie nie? Żartujesz z siebie. To też zdrowo. Inflacja się rozpędzała, ludzie nie wiedzieli co robić z oszczędnościami, które traciły na wartości. Pokaż mi wystąpienie "premiera", gdzie stanął i powiedział: Polacy, nie wydawajcie oszczędności na konsumpcję bo to nakręca inflację. Kupcie tak jak ja obligacje. Nie zrobił tego. Wiesz dlaczego? Bo inflacja by tak nie wzrosła i by nie zarobił. Edytowane 10 Czerwiec 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 Czemu niby mam żartować, no może z tym napisał? Wszystko inne szczera prawda... I żeby nie brać kredytów w walucie, nie brać opcji walutowych bo to wałek straszny był i by raty stałe brać. Ale Donek też nie pisał... Sam wszystko wymyśliłem i nie straciłem a wręcz bardzo, bardzo odwrotnie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 (edytowane) 18 minut temu, Tyr napisał: Czemu niby mam żartować, no może z tym napisał? Wszystko inne szczera prawda... I żeby nie brać kredytów w walucie, nie brać opcji walutowych bo to wałek straszny był i by raty stałe brać. Ale Donek też nie pisał... Sam wszystko wymyśliłem i nie straciłem a wręcz bardzo, bardzo odwrotnie... Póki co to euro jakoś nie drożeje. Parę lat temu gdy zarabiałem w euro było 20gr różnicy więc akurat tu z tym chwaleniem się "zyskami" nie utrafiłeś. Duże świnki swego czasu kupowałem po 800, teraz można sprzedać za 3tysie. Edytowane 10 Czerwiec 2022 przez karpik Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
RDW60 Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 59 minut temu, karpik napisał: Ten "mały kryzysik" z 2008 nie był wywołany przez nas i może dlatego przeszliśmy go bezobjawowo. Ten kryzys wywołał nierząd, a wojna go tylko podkręciła. Wywołał go właśnie "styl rządzenia". Chyba Tobie kolejnosc zdarzen sie przestawila. Kryzys nie tylko w Polsce wywolala wojna a "nierzad" i tak czy Tobie podoba sie, czy nie, przy braku wsparcia Brukseli i opozycji, jakos sobie z tym radzi. Oczywiscie moglo byc lepiej i oby nie bylo gorzej. W UE jest rozlam, panstwa czlonkowskie nie moga na siebie liczyc. Glownum hamulcowym sa Niemcy, prowadzac polityke opuzniania, liczac ze w ten sposob postepowania zmusza do podleglosci pozostale panstwa UE i nadal beda przewodnia nacja w Europie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karpik Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 20 minut temu, RDW60 napisał: Chyba Tobie kolejnosc zdarzen sie przestawila. Kryzys nie tylko w Polsce wywolala wojna a "nierzad" i tak czy Tobie podoba sie, czy nie, przy braku wsparcia Brukseli i opozycji, jakos sobie z tym radzi. Oczywiscie moglo byc lepiej i oby nie bylo gorzej. W UE jest rozlam, panstwa czlonkowskie nie moga na siebie liczyc. Glownum hamulcowym sa Niemcy, prowadzac polityke opuzniania, liczac ze w ten sposob postepowania zmusza do podleglosci pozostale panstwa UE i nadal beda przewodnia nacja w Europie. Nie będę komentował całokształtu tego wpisu, ponieważ, iż widzę, że żyjemy w innych czasoprzestrzeniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 (edytowane) Ta zaraz gradobicie przykleisz Kaczyńskiemu:) Z zyskami nie przesadzam ale przez rok licząc, że średnio wzrosło ok 15 groszy to miesięcznie, na różnicy wychodzi średnia krajowa. Złoto bardziej długofalowo, ok 100pln na gram a licząc o dwie jednostki wagomiaru wyżej to też spory zastrzyk:) Edytowane 10 Czerwiec 2022 przez Tyr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 17 godzin temu, fala napisał: Tylko że wyroki ma za pomówienia i zniesławienia. Tylko tyle?! Taki dobry biznes storpedował. Łobuz powinien siedzieć. W stolicy zostało przecież jeszcze coś do zhephywatyzowania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 (edytowane) 46 minut temu, srbm napisał: Tylko tyle?! Taki dobry biznes storpedował. Łobuz powinien siedzieć. W stolicy zostało przecież jeszcze coś do zhephywatyzowania. No cóż moja cierpliwość na kretynów z wiekiem się wyczerpuje, wiec mykasz do wciąż wydłużającej się listy sprytnych inaczej. Edytowane 10 Czerwiec 2022 przez fala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 3 minuty temu, fala napisał: No cóż moja cierpliwość na kretynów z wiekiem się wyczerpuje, wiec mykasz do wciąż wydłużającej się listy sprytnych inaczej. Nie wiesz czy plac z jakimś człowiekiem z szablą stojącym na wysokim słupie jest już zhephywatyzowany? Nadałby się pod apartamentowiec. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 1 godzinę temu, fala napisał: No cóż moja cierpliwość na kretynów z wiekiem się wyczerpuje, wiec mykasz do wciąż wydłużającej się listy sprytnych inaczej. fala zaraz do swojej czarnej list doda wszystkich z forum* a później rozszerzy na real life;) Byle tylko się nie zcybił za bardzo;) * kilku jeszcze mu podobnych zostało, niestety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 10 Czerwiec 2022 Share Napisano 10 Czerwiec 2022 3 godziny temu, fala napisał: Ładny budynek. Może znalazłbyś jakiegoś właściciela urodzonego w XIX wieku... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 11 Czerwiec 2022 Share Napisano 11 Czerwiec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Czerwiec 2022 Share Napisano 11 Czerwiec 2022 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 11 Czerwiec 2022 Share Napisano 11 Czerwiec 2022 27 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Koryta zdobytego raz , nie oddam nigdy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
srbm Napisano 11 Czerwiec 2022 Share Napisano 11 Czerwiec 2022 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 11 Czerwiec 2022 Share Napisano 11 Czerwiec 2022 Nie płacił to doje.....ć mu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 12 Czerwiec 2022 Share Napisano 12 Czerwiec 2022 https://lublin24.pl/podglad-wpisu/to-sie-naprawe-dzieje-zamontowano-prog-zwalniajacy-na-przejsciu-dla-pieszych/l45kjboyZBqgfisPGnJe?fbclid=IwAR0VFYHx20hHFaYcsnLuG_xC3E-0ErYbC8OGWo49k5ZuohIKkhhyBdlsiIo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fala Napisano 12 Czerwiec 2022 Share Napisano 12 Czerwiec 2022 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi