Skocz do zawartości

Figury ● Rozdział VII

Rekomendowane odpowiedzi

2 minuty temu, les05 napisał:

Ciągle o tym myślę i spać przez to nie mogę!

Ja mogę napisać, że śpię spokojnie, bo wiem z kim mam do czynienia (PiSs).

Tobie plują w twarz, a cieszysz się, że w końcu pada.

1 godzinę temu, karpik napisał:

Ja mogę napisać, że śpię spokojnie, bo wiem z kim mam do czynienia (PiSs).

Tobie plują w twarz, a cieszysz się, że w końcu pada.

Twoje opinie mam gdzieś, ale nie będę pisał konkretnie gdzie, w każdym razie tam na pewno nie pada.

W dniu 14.02.2022 o 08:50, Czlowieksniegu napisał:

Fascynujące jest, na marginesie, że przewodnia partia narodu, która wraz z przydawkami od kilku lat rządzi, w ramach łupów przejmując większość instytucji, za wszelkie niepowodzenia obciąża Tuska i UE...

Idą wzorem miszcza :)  ....Gospodarka jest w złym stanie, on jest u władzy od 20 lat, a za wszystkie problemy Rosji obwinia swoich poprzedników i obce wpływy.

Pewnie wiesz kto i o kim to powiedział :)

9 godzin temu, karpik napisał:

Prawdą jest, że ten koszt to ok.22 procent.

Prawdą też jest, że spółki energetyczne mają rekordowe zyski.

Kolejną prawdą jest to, że 25 mld ze sprzedaży emisji uleciały jak CO².

Les- cieszy cię kłamliwa propaganda za twoje pieniądze?

https://businessinsider.com.pl/biznes/instrat-rekordowe-marze-elektrowni-wywindowaly-ceny-pradu-jest-wniosek-o-kontrole/nh7tv9y

jakie uleciały? Skonsumowałeś w 500+

Jak opowieści z lat 50-80 ubiegego wieku, "błędy i wypaczenia, wróg wewnętrzny i obca agentura". Jaki się nazywa ten ustrój który rozwiązuje problemy które swoim istnieniem stwarza? Jest tu kilku sprytnych inaczej to chyba będą wiedzieć.....

Polski Ład. Kaczyński wskazał winnych. "Naprawienie błędów potrwa 2-3 miesiące" | Biznes na Next.Gazeta.pl

– Błędem fundamentalnym było to, że w istocie powierzono przygotowywanie tego systemu podatkowego ludziom, którzy, jak mi się wydaje, byli całkowicie niezainteresowani tym, by to przedsięwzięcie się udało – podkreślił Jarosław Kaczyński.

– Przy czym nie mówię tutaj o panach ministrach, młodych ludziach, którzy nadzorowali całe przedsięwzięcie, tylko mówię o tych, którzy to realnie przygotowali. Przecież to jest przygotowywane przez departamenty, ludzi, którzy pełnią różne ważne, merytoryczne funkcje, w tym wypadku w Ministerstwie Finansów – wyjaśnił prezes Kaczyński.

[...]

https://www.fronda.pl/a/prezes-pis-ostro-krytykuje-tworcow-polskiego-ladu,173735.html

V Kolumna, Werwolf, LGBT, cholera wie co jeszcze...

Yeti-

Czyli wprost sabotaż Ludzi i struktur, które to w prostej linii związani są ze starym, zgniłym systemem poddańczym, Targowicą z obecnej opozycji totalnej.

Pomiot Tuska znowu wkłada w szprychy nowoczesnego, polskiego roweru elektrycznego, wyprodukowanego przez i dzięki światłemu rządowi...itd.

Edytowane przez karpik

Karpik... ale, że przez te pięć czy sześć lat "rządzenia" się nie zorientowali, kogo zatrudniają?

PS

Choć dla mnie fascynujące jest, że się można otwartym tekstem przyznać:

"Przy czym nie mówię tutaj o panach ministrach, młodych ludziach, którzy nadzorowali całe przedsięwzięcie"

że namaszczeni przez prezesa ministrowie nie mają wiedzy i wpływu na podległych sobie urzędników...

Ciekawe, także, że jak PAD podpisywał ustawę do "ładzie", to wszystko było w jak najlepszym porządku.. A tu zonk- się po kilku miesiącach zorientował, jakiej wielkości wał poparł :-)

6 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Ciekawe, także, że jak PAD podpisywał ustawę do "ładzie", to wszystko było w jak najlepszym porządku.. A tu zonk- się po kilku miesiącach zorientował, jakiej wielkości wał poparł :-)

To nie była jego ręka, wrogowie długopis podmienili.

39 minut temu, Tyr napisał:

Zaczynasz dobrze kombinować ale unii brakuje...

Nie brakuje. Dla kogo ten  poddańczy system tańczy?

Wiec, wszystko w zgodzie ze sztuką parszywej propagandy i troli typu Tyr.

Godzinę temu, karpik napisał:

"Zjednoczona Prawica to ugrupowanie wielkiego namiotu"

P1040801.jpg

Podobno już szukają nowej ekipy w zw. z Polskim Wałem 

Objazdowy Cyrk Fantazja, zatrudni pracowników do pomocy przy stawianiu i rozbieraniu namiotu cyrkowego. Nie wymagamy doświadczenia. Mile widziane i dodatkowo płatne prawo jazdy.

Praca od marca do października w objazdowym cyrku.

Zapewniamy:

Atrakcyjne wynagrodzenie 3900-4500 na rękę.

Zakwaterowanie w cyrkowych przyczepach

Obiady,

Wolny czas w ciągu dnia.

Cyrk podróżuje co 1-2 dni po wyznaczonych miastach.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie