Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
30 minut temu, karpik napisał:

Pamiętaj tylko, że będą hodować je ci sami ludzie co teraz, bo tam gdzie wcześniej to robili nie będzie można uprawiać i mieszkać.

Ja jestem pozytywnie nastawiony do świata i do ludzi i myślę ze dadzą sobie rady. Życie mnie tak nauczyło. Nie można się poddawać tylko patrzyć naprzód. Największy problem polega na tym ze człowiek popełnia jakie błędy a potem szuka jakie rozwiązanie na gwałt co powoduje nowe problemy...

Napisano
15 godzin temu, sebek1974 napisał:

Ja jestem pozytywnie nastawiony do świata i do ludzi i myślę ze dadzą sobie rady. Życie mnie tak nauczyło. Nie można się poddawać tylko patrzyć naprzód. Największy problem polega na tym ze człowiek popełnia jakie błędy a potem szuka jakie rozwiązanie na gwałt co powoduje nowe problemy...

Światło w tunelu podczas majaków malarycznej gorączki to też droga do przodu 😅 .

Nie ma co się martwić na zapas. Może będzie taka susza, że komar nie będzie miał gdzie się rozmnożyć. Co prawda nie będzie wtedy co jeść, ale ludzkość ma sposób na rozwiazanie każdego problemu. Na tą chwilę najlepszym sposobem jaki wymyśliła na suszę jest podnoszenie cen żywności 😁

Napisano
23 godziny temu, karpik napisał:

Pamiętaj tylko, że będą hodować je ci sami ludzie co teraz, bo tam gdzie wcześniej to robili nie będzie można uprawiać i mieszkać.

Sie weźmie , sie zbuduje muuuur  und karabinen  & granaten

Napisano
W dniu 24.01.2025 o 22:02, karpik napisał:

Gdybologia level hard. Równie dobrze może nastąpić przesunięcie stref monsunowych i Sahara znów się zazieleni, jak te pięć czy sześć tysięcy lat temu.

Napisano (edytowane)
13 minut temu, Erih napisał:

Gdybologia level hard. Równie dobrze może nastąpić przesunięcie stref monsunowych i Sahara znów się zazieleni, jak te pięć czy sześć tysięcy lat temu.

Nie, teraz w modzie przebiegunowanie. Biegun nam ucieka 30km rocznie. Twardogłowi twierdzą, że takowe miało miejsce co ok.300k lat. Ostatnie było ok.700k lat temu, czyli grubo się spóźnia.

Edytowane przez karpik
Napisano
Teraz, karpik napisał:

Nie, teraz w modzie przebiegunowanie. Biegun nam ucieka 30km rocznie.

Masz na myśli magnetyczny? Podobno dotarł gdzieś pod rosyjską granicę, stanął i się zastanawia ;).

Napisano
20 minut temu, Tyr napisał:

kij z biegunem ale wszechświat jak się rozszerza:)

Do tego rozszerzanie przyśpiesza, gdzie z obliczeń twardogłowych wynika, że nie powinien.