Woodhaven Napisano 26 Październik Napisano 26 Październik Francuzi używali zimmerit na swoich Shermanach.
MarekA Napisano 14 Listopad Napisano 14 Listopad W dniu 14.06.2025 o 03:13, Woodhaven napisał: A39 Tortoise
sebek1974 Napisano 7 godzin temu Napisano 7 godzin temu 1 godzinę temu, Cypis napisał: Bok wieży Panzerkampfwagen 6 Tiger.
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu À propos „pancernych ciekawostek” polecałbym z mojej normandzkiej biblioteki książkę świetnego kanadyjskiego historyka dr. Donalda E. Gravesa pt. „South Albertas. A Canadian Regiment at War” poświęconą kanadyjskiemu 29. Pancernemu Pułkowi Rozpoznawczemu South Alberta. Książka typu cegła, jedna z ikonicznych dla frontu ETO, ale właśnie dlatego nabita „pancernymi ciekawostkami”. Tylko książka może w kilku miejscach nie dla nadwrażliwców, gdy się widzi w niej, jak wygląda załogant Shermana po trafieniu jego czołgu pociskiem przeciwpancernym. Ale książkę polecam już choćby z powodu olbrzymiego bogactwa świetnej jakości fotografii.
Jedburgh_Ops Napisano 6 godzin temu Napisano 6 godzin temu 2 godziny temu, Cypis napisał: Kapitalne zdjęcie. Zawsze mnie interesowało, jak Übermensche kuły ten profil wieży.
Cypis Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu Godzinę temu, Jedburgh_Ops napisał: Kapitalne zdjęcie. Zawsze mnie interesowało, jak Übermensche kuły ten profil wieży. fajnie wygląda jakby ten ludek ręcznie przesuwał tą płytę do kucia
Jedburgh_Ops Napisano 5 godzin temu Napisano 5 godzin temu 1 minutę temu, Cypis napisał: fajnie wygląda jakby ten ludek ręcznie przesuwał tą płytę do kucia Też na to zwróciłem uwagę, a do tego, że dotyka tego towaru, czyli jest to kucie na zimno, czyli tzw. utwardzenie przez zgniot. Świetne zdjęcie.
Rekomendowane odpowiedzi