Czlowieksniegu Napisano 10 Maj 2020 Share Napisano 10 Maj 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 10 Maj 2020 Share Napisano 10 Maj 2020 (edytowane) A jest coś o śmichach chichach w rosji i podczas przylotu zwłok ofiar do Polski? Edytowane 10 Maj 2020 przez Tyr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 10 Maj 2020 Share Napisano 10 Maj 2020 Przeczytaj... Zwłaszcza, że festiwal, jakby nie patrzeć, nadal trwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 10 Maj 2020 Share Napisano 10 Maj 2020 (edytowane) Zapytałem by w ciemno nie kupować.... Edytowane 10 Maj 2020 przez Tyr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 11 Maj 2020 Share Napisano 11 Maj 2020 Wg mnie warto... Zwłaszcza, że czyta się dużo lepiej niż, np, obie książki Piątka. Ciekawe, na marginesie, jak tam doniesienie złożone przez Człowieka z obłędem w oczach- minęły już dwa lata a cisza, jak na pogrzebie organisty. Chyba, że coś mi umknęło... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 https://wiadomosci.onet.pl/kraj/giertych-sklada-pozew-przeciwko-macierewiczowi-w-imieniu-min-donalda-tuska/zzw3j75 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spirit of Warsaw Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 No, jak Giertych to na pewno już po Macierewiczu... kiedyś Antoni wyliczał ile razy i o co był bezskutecznie pozywany. Imponująca lista Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bjar_1 Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Szkoda, że nie dorżnęli, a później sami nie popełnili seppuku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 takafura- proponuję, abyś sprawdził, jakie są/były koleje sprawy, którą Człowiek z obłędem w oczach założył Piątkowi. Ale, abyś się nie trudził podpowiem, że prokurator umorzył ją umorzył, a AM się nie odwołał. Dość dziwne, że wnioskodawcy nie zależało na kontynuowaniu sprawy. Z Raportu o likwidacji się AM wyślizgał, gdy okazało się, że nie bardzo wiadomo, czy był funkcjonariuszem publicznym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 8 minut temu, Czlowieksniegu napisał: Z Raportu o likwidacji się AM wyślizgał, gdy okazało się, że nie bardzo wiadomo, czy był funkcjonariuszem publicznym. Prokuratorzy od początku wiedzieli ze nie jest funkcjonariusze publicznym - to był tylko pretekst aby zebrać informacje o członkach komisji weryfikacyjnej. Ile miesięcy trwało ustalenie tak prostej sprawy. Rok, dwa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Tego nie wiem- ale można sprawdzić, ile odszkodowań zostało, w wyniku Raportu, wypłaconych. Ciekawa jest także, zapewne, treść Aneksu, który nie został upubliczniony, choć sam AM do tego PAD namawiał. Że o politycznych efektach Raportu nie wspomnę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 6 godzin temu, Czlowieksniegu napisał: Tego nie wiem- ale można sprawdzić, ile odszkodowań zostało, w wyniku Raportu, wypłaconych. Tak taka piękna instytucja WSI z tradycjami przejętymi prosto z Zarządu II Sztabu Generalnego WP A odszkodowania wypłacano bo sąd domagał się dokumentów których nie chciano lub nie można było dostarczyć ( nie przesądzam bo nie wiem) z powodu klauzuli tajne. l tu mogę się mylić bo dawno o tych odszkodowaniach czytałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Mieliśmy kiedyś wywiad i kontrwywiad, które nawet Amerykanie doceniali. Obecnie mamy trochę harcerzy i kilka programów komputerowych, które inwigilują wszystkich obywateli 24/h. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Zgadza się generał Ryszard Kukliński. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 40 minut temu, Tyr napisał: Zgadza się generał Ryszard Kukliński. Jak dla mnie zdrajca i żaden generał. Miałem na myśli tych, których Amerykanie odznaczyli za Irak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Aaa... Marek Kondrat i Bogusław Linda:) Ale oni też przeszli na ciemną stronę mocy... Jedyni prawilni to Świerczewski i Rokossowski...No pasaran! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 12 minut temu, balans napisał: Jak dla mnie zdrajca i żaden generał. Miałem na myśli tych, których Amerykanie odznaczyli za Irak. A wcześniej ruskie ich odznaczyli za podkładanie świń Ameryce i Izrael udekorował za szmuglowanie żydów do Palestyny. Takie z nich gieroje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 28 minut temu, les05 napisał: Takie z nich gieroje. Jak zwał to zwał, ale to byli profesjonaliści w każdym calu, a szalony Antek zastąpił ich harcerzami po 2-3 tygodniowych kursach na oficera wywiadu. Ale to i tak mały pikuś, bo przy tym opublikował i do tego zlecił jeszcze przetłumaczenie na rosyjski, listy naszych agentów, metod pracy operacyjnej i źródeł osobowych. Jeżeli to nie był sabotaż, to pasuje jedynie określenie kretynizm, bo teraz nikt przy zdrowych zmysłach nie podejmie współpracy z naszym "wywiadem". W tym miejscu chciałem zauważyć, że w krajach prawdziwych a nie z dykty jak nasz, taka sytuacja byłaby nie do pomyślenia. Na ten przykład Anglicy na kolejne 50 lat utajnili szereg dokumentów swojego wywiadu z II wojny Światowej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
les05 Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 5 minut temu, balans napisał: Jeżeli to nie był sabotaż, to pasuje jedynie określenie kretynizm, bo teraz nikt przy zdrowych zmysłach nie podejmie współpracy z naszym "wywiadem". W tym miejscu chciałem zauważyć, że w krajach prawdziwych a nie z dykty jak nasz, taka sytuacja byłaby nie do pomyślenia. Nie pisz o czymś czego nie możesz udowodnić. I ciesz się, że żyjesz w kraju z dykty, w krajach z betonu chorym emerytom proponują eutanazję lub morfinę co na jedno wychodzi, albo dostają zalecenie, by umierali w domu. Zdrowia życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 balans... WSI - Ujawniono kilka przypadków szpiegostwa w tej służbie specjalnej, skazano kilku żołnierzy – agentów wywiadu. Zarząd Kontrwywiadu UOP ujawnił szpiegostwo żołnierzy WSI na rzecz Federacji Rosyjskiej, zostali skazani na ok. 5 lat więzienia. Pokazuje to brak należytej kontroli własnych żołnierzy przez WSI. Przez cały okres funkcjonowania WSI ta instytucja nie złapała żadnego szpiega FR https://belsat.eu/pl/news/18607/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Żałosne te sukcesy i do tego z przed kilku lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
takafura Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Godzinę temu, balans napisał: (...) i do tego zlecił jeszcze przetłumaczenie na rosyjski, listy naszych agentów, metod pracy operacyjnej i źródeł osobowych Bo Rosjanie nie mieli pojęcia o tym co i jak robi WSI. Balans, zmień zioło, pal te co ja - będziesz mniej pisał ale bez takich rewelacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
balans Napisano 27 Maj 2020 Share Napisano 27 Maj 2020 Ktoś tu ma sklerozę i nie jestem to ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tyr Napisano 28 Maj 2020 Share Napisano 28 Maj 2020 9 godzin temu, balans napisał: Żałosne te sukcesy i do tego z przed kilku lat... Zgadza się nie złapać żadnego sowieckiego szpiona - co to za służby informacyjne? Chyba dezinformacyjne;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi