Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano (edytowane)
37 minut temu, M81 napisał:

Czy te fejki są teraz z tobą w pokoju?

A jak to inaczej nazwać niż fejk?

Może po pissowsku? Manipulacja, nadinterpretacja, niedopowiedzenie czy może ulubione - wolność słowa?

"📌 Co naprawdę napisał Le Grand Continent
Artykuł stwierdza, że

-11 państw członkowskich Unii Europejskiej „Labubu” miało większe zainteresowanie w Google niż „Ukraina” w 2025 r., mierzone według indeksu popularności trendów wyszukiwania, a nie całkowitego wolumenu wyszukiwań. 

-autorzy twierdzą, że dane pochodzą z corocznego podsumowania Google „Year in Search” (“Rok w wyszukiwarce”), które pokazuje hasła zyskujące najbardziej na popularności relatywnie do poprzedniego roku, a nie najczęściej wyszukiwane ogółem. 

📊 Co to oznacza w praktyce
✅ Google faktycznie publikuje dane o trendach wyszukiwania, które pokazują, jakie zapytania zyskiwały najwięcej zainteresowania rok do roku (np. “Labubu”, wybory, seriale). 

❗ To nie jest bezpośrednie porównanie całkowitej liczby zapytań „Labubu” vs „Ukraina” w sensie, że ludzie ogółem więcej szukali jednego niż drugiego.
➡️ To raczej mierzenie przyrostu względnej popularności tych haseł w danym kraju — i tylko w niektórych krajach mogło się okazać, że “Labubu” było bardziej „trendujące” niż “Ukraina”. 

🔍 Ograniczenia takiej mapy
📌 Nie pokazuje ogólnego wolumenu wyszukiwań.
– Google Trends indeksuje zainteresowanie, a nie absolutne liczby.
📌 Nie oznacza, że ludzie w danym kraju w sumie szukali więcej „Labubu” niż „Ukraina”.
– Może to znaczyć tylko, że popularność „Labubu” rosła szybciej rok do roku.
📌 Artykuł Le Grand Continent używa własnej interpretacji danych.
– Nie ma oficjalnej dokumentacji Google, która publikuje taką mapę w tym formacie."

Czy więc Warzecha pisząc "Polska jest jednym z tych krajów, gdzie Labubu przyciągnęło w internecie więcej uwagi w 2025 r. niż Ukraina " , pisze coś co ma związek z rzeczywistością?

Nie. Może to jedynie świadczyć, że np. zamiast milona wyszukiwań "Ukraina", w kolejnym roku było ich tylko 1,2M- wzrost o 20%

W tym samym czasie "labubu" miało 1000 do 1500 rok do roku- czyli wzrost o 50% .

Można z tego zrobić głupią mapkę. Czy ona i czymś świadczy?

Edytowane przez karpik
  • Tak trzymać 1
Napisano

I gdzie są te ruskie fejki? 😂
Może w 2026 powinieneś bardziej zainteresować się labubu niż Ukrainą. Będziesz zdrowszy.

Napisano
3 minuty temu, M81 napisał:

I gdzie są te ruskie fejki? 😂
Może w 2026 powinieneś bardziej zainteresować się labubu niż Ukrainą. Będziesz zdrowszy.

Myślałem, że jesteś zwykłym trollem, a tu po prostu nie rozumiesz co czytasz.

Masz w gratisie i idź dalej szukać sensacji dla kremlaków:

l8BARli0zzOS0Pop.jpg

• Super 1
Napisano

Zamiast ogłaszaniem ruskich fejków zajmij się po prostu labubu albo innym puchatkiem. Będziesz zdrowszy.

Napisano (edytowane)
3 minuty temu, M81 napisał:

Zamiast ogłaszaniem ruskich fejków zajmij się po prostu labubu albo innym puchatkiem. Będziesz zdrowszy.

Odrzucasz nawet logikę, wiedząc, że ta mapa nie może być realna, jeśli chodzi o zainteresowanie sprawą, dlatego to prostuję. Żeby twoja pissowsko- kremlowska retoryka nie przebijała się bezkarnie na forum.

Edytowane przez karpik
  • Tak trzymać 1
Napisano

Sprostowanie będzie miało większą wartość jeżeli wskażesz czy Kreml stoi za Francuzami, Warzechą czy może Labubu (a raczej jego twórcą)🤣

Napisano
8 minut temu, M81 napisał:

Sprostowanie będzie miało większą wartość jeżeli wskażesz czy Kreml stoi za Francuzami, Warzechą czy może Labubu (a raczej jego twórcą)🤣

To tym masz czas na szukanie, nawet największych głupot i absurdów pasujących do twoich propagandowych imaginacji. Internet jest wielki i głupi. Znajdziesz na pewno jeszcze dużo tego, co jest potrzebne tobie i twoim idolom/mocodawcom.

Napisano
5 godzin temu, karpik napisał:

Myślałem, że jesteś zwykłym trollem, a tu po prostu nie rozumiesz co czytasz.

Masz w gratisie i idź dalej szukać sensacji dla kremlaków:

l8BARli0zzOS0Pop.jpg

W diagnostyce tego pacjenta raczej należy przyjąć , że używa argumentum ad bije a nie w/w wymienionych.  Tego określenia , z lekkim sarkazmem używał był prof. Leon Koj - a on wiedział co używać 😁

Napisano
25 minut temu, bjar_1 napisał:

"nowy rząd nie może być rządem z udziałem czy nawet z poparciem zwolenników pana Brauna"

Przypomni mi ktoś, komu poparcie w wyborach prezydenckich dał G.B i czy wtedy ktoś w piss te poparcie odrzucał?

Napisano

Wstawiłem jako ciekawostkę. Przecież wiadomo, że Kaczyński dałby nawet diabłowi, żeby tylko wrócić do władzy.

• Tak trzymać 2
Napisano

Dla miłośników zgaduj-zgaduli - kto to może być?

Dla ułatwienia dodam, że nie gubernator Gibraltaru oraz nie wicekról Indii, bo oba takie stanowiska były autentyczne.

image.thumb.jpeg.edf6be3f172caa6d6db11fda43f98517.jpeg

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie