Skocz do zawartości

Generał zwolniony przez Macierewicza o katastrofalnej sytuacji polskiego lotnictwa

Rekomendowane odpowiedzi

les05 (706 / 69) 2018-02-03 13:31:57

Już Ci napisałem- pal licho Taylor... Ciekawe, czy zachodnie* laboratoria znajdą ślady MW. Wypadało by, aby jedno z drugim powiązać i wtedy w finalnej wersji raportu umieści.

* przecież po to zagraniczne, że najlepsze i nie skażone komisją Millera...

Wszyscy na te wyniki badań czekają, być może będą rozstrzygające.
Ale do takich badań wysyła się próbki starannie wybrane spośród wielu równie dobrych. A w naszym wypadku, po za materią ludzką, wybór był niewielki, być może żaden. Wysłali to co mieli.

les05 (708 / 69) 2018-02-03 14:03:04

Ale wiesz, że Twój wpis zabrzmiał:

Nic co prawda nie znaleźliśmy, ale to dowód, że coś było i "tylko N wybrali specjalnie i wiedzieli z góry, że nie znajdziemy ukrytych dowodów".

I tak prawdopodobnie się skończy- będzie dużo o puszkach i parówkach, a dowodów niet...

Piszę o faktach, jak jest. A że sprawa powoli przechodzi do kategorii tych, które do końca są i będą niewyjaśnione, to wynika z błędów popełnionych na samym początku śledztwa. Konkretne osoby za to odpowiadają i poniosą konsekwencje swoich działań lub ich braku.
Prawdopodobnie dla milionów ludzi Smoleńsk zostanie na zawsze nie wyjaśniony, tak jak katastrofa w Gibraltarze, zamach na Kennedyego czy World Trade Center. Wybiegam trochę w przyszłość, bo wyników badań jeszcze nie ma, jak i twardych dowodów na cokolwiek, ale rozwój wypadków wskazuje na to, że wszystko zmierza w kierunku braku decydującego rozstrzygnięcia.

les...nie wiem co palisz, czy ktoś Ci za to płaci ale przestań truć zad....
jakie niewyjaśnione kategorie??? Tak masz rację popełniono błędy na początku - ten samolot nie powinien wylecieć na to lotnisko.
Złamano wszystkie możliwe procedury, standardy i instrukcje.
Bo było ciśnienie - Mirosławiec jakoś niczego nie nauczył...
Zresztą przypomnę ci ostatnią akcję jak się pisiorki do samolotu w Brukseli napakował i pilot powiedział won albo nie lecę - jaki jazgot był.
Tak kap. Protasiuk powinien odmówić lotu - niezależnie od tego z kim na pokładzie. Tyle...byłby może jazgot posła meleksa jak po locie do Gruzji. Protasiuka by zdegradowali, żyło by wielu dobrych ludzi...

Palę, co mam, ale halucynacje pozostawiam tobie.
Nie po to wysłano próbki do zagranicznych laboratoriów, by zbadały sens przestrzegania procedur obowiązujących tu i ówdzie. Mają odpowiedzieć na pytanie, czy wybuch był, czy też nie.

Les... Ale te cztery zagraniczne laboratoria kryminalistyczne, które podobno nawet jakiś specjalny high-tech ku temu kupiły, awią" się czymś z ekshumacji już dobre 8-9 miesięcy.

I cisza...

Czyli albo dupa zbita i nie ma się czym gawiedzi pochwalić, albo aż taka cisza informacyjna, w którą ja nie wierzę. Zwłaszcza, że raport ma być podany za dwa miesiące... Chyba, że on już gotowy i ylko" na kopiuj-wklej czeka.

PS Z ciekawości- ile może być MW, których nie obejmują standardowe schematy badań i których nie można niemal od ręki znaleźć?

tak tak les...odświerzę Ci pamięc....choć moze wtedy jesszcze sie maminej sukienki trzymałeś ....poseł Karski meleksem zwany mowi Ci to coś??? NIe no to zaprzecz temu....
Chociaż po swojej stronie miał resztę załogi, także drugiego pilota kpt. Arkadiusza Protasiuka, a nawet dowódcę 36. Specpułku to prezydent Kaczyński wszedł do kokpitu i wydał rozkaz pilotowi.

- Wtedy padło pytanie, czy wiem, kto jest zwierzchnikiem sił zbrojnych. Odpowiedziałem: "Tak, wiem, panie prezydencie. Na co prezydent: "W takim razie polecam wykonać lot do Tbilisi. Pan prezydent odwrócił się i wyszedł - opowiada major.

Odmowa wykonania rozkazu pociągnęła za sobą dalsze konsekwencje. Dwa tygodnie później poseł PiS Karol Karski złożył doniesienie do prokuratury, a pilot wojskowy usłyszał ostre słowa krytyki. Zarzucono mu, że jest TCHÓRZEM i przynosi WSTYD Polsce"

i to...jeśli ginie twój przyjaciel to jedziesz do niego czy zmykasz z podkulonym ogonem???
poza tym jak na podstawie sfałszowanych taśm - bo tak twierdzi antonio ze są sfałszowane odczytali dźwięki eksplozji????ruskie były tak głupie że ten fragment zostawiły???
A co do wybuchów - musiała wybchnąć" co najmniej cześć nabojów w kamizelkach ratunkowych i część z tego co chłopaki w magazynkach mieli...
Ale niech szukają - może tylko niech wegańskich parówek nie biorą do eksperymentów....

@ Frank Taylor, BSc
_____

Ooooooooooooo, klękajcie narody!

Misiowi udało się gdzieś wymordować licencjat, a potem - NIE BĘDĄC PILOTEM - zajął się wybranymi aspektami wypadkowości lotniczej. Dobry dowcip, ale oczywiście na miarę pisowskich mętów.

Dr Maciej Lasek (z doktoratem WAT) - PILOT DOŚWIADCZALNY - to jest szczeniak przy Franku Taylorze.

Buahahahahaha - czapki-pilotki z głów przed Frankiem Taylorem, proszę Państwa.

Dajmy już spokój temu Frankowi, bo to zupełnie operetkowa postać jest [bywało, że sam się szkolił i sam sobie przyznawał dyplomy]. A odnośnie śladów MW to zapewne tamtejsze laboratoria mają szansę coś wykryć, bo ten samolot przewoził wcześniej naszych żołnierzy z Afganistanu. Żołnierzy, którzy mieli na swoich mundurach i bagażach nie tylko kurz, ale i ślady prochu.
No chyba, że Brytole mają laboratoria do d..y.

I jeszcze jedno - za tą katastrofę w 100% ponoszą odpowiedzialność Ci, którzy dopuścili aby polscy lotnicy latali łamiąc wszystkie obowiązujące w lotnictwie procedury i instrukcje. Bo gdyby ich przestrzegano, to nigdy by do tej tragedii nie doszło! Bo ten samolot zgodnie z obowiązującymi procedurami, nie miał prawa wystartować z Okęcia! A tym bardziej lądować z VIP-ami we mgle na jakimś pastwisku.
Tak to nawet nie traktują swoich VIP-ów w Afryce...

Carabus, chłopczyku, albo odurzony herbatą zgredzie, wybierz sobie określenie, które ci bardziej odpowiada.
Wiem, że z pisaniem idzie ci jako tako ale z rozumieniem już masz poważne problemy. Przeczytaj mój ostatni post jeszcze raz i jeszcze raz i jeszcze raz ......., może wtedy coś zrozumiesz.