Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

100 dni minęło, śmigłowców i Patriotów ani widu ani słychu. Może będą na 200 dni? Przypuszczam, że raczej 200 lat.

F5lW5Y_XQAA-MtK.jpg

Napisano
Godzinę temu, M81 napisał:

100 dni minęło, śmigłowców i Patriotów ani widu ani słychu. Może będą na 200 dni? Przypuszczam, że raczej 200 lat.

F5lW5Y_XQAA-MtK.jpg

Z jakiegoś zboczonego powodu najbardziej zainteresowani setką są wyborcy piss. Nie głosowali na nich, więc niech teraz poczekają 4 lata na następne ściemy swoich ulubieńców i po wygranej niech sobie rozliczają 😘

Za to lwia część wyborców rządu mówi dalej to samo co chwilę po wyborach. Ważne, że nie rządzi piss. I tego też zdania jestem.

Napisano
14 minutes ago, karpik napisał:

Z jakiegoś zboczonego powodu najbardziej zainteresowani setką są wyborcy piss. Nie głosowali na nich, więc niech teraz poczekają 4 lata na następne ściemy swoich ulubieńców i po wygranej niech sobie rozliczają 😘

Za to lwia część wyborców rządu mówi dalej to samo co chwilę po wyborach. Ważne, że nie rządzi piss. I tego też zdania jestem.

GJRQdD8WMAAfOnJ.jpg

• Haha 1
Napisano
20 minut temu, M81 napisał:

To dobrze czy źle?

Za piss nie ćwiczono czy zamiatano wypadki pod dywan?

W dniu 23.03.2024 o 17:21, M81 napisał:

Złośliwi ludzie twierdzą, że nie chodziło o 100 dni tylko 100 kadencji🤣

Krótką pamięć mają pissdzielce.

"Pani" Szydło w 2016 zrealizowała 2 z 8 obiecanych ustaw na swoją pierwszą setkę. Przy " prezydencie", który podpisałby się na bobrze Agatki gdyby go w nocy obudziła.

Napisano
7 minut temu, M81 napisał:

Może przynajmniej przekazany został już LoR w sprawie obiecanych sześciu baterii Patriot?😄

Nie wiem. Mam dziś inne powody do zadowolenia.

TOdEFKluekr1qg0O.jpg

• Tak trzymać 2
  • Haha 1
Napisano

A może wysłano już LoR w sprawie "znaczącej liczby śmigłowce wielozadaniowe i bojowe" ewentualnie czy nastąpiły uzgodnienia z dostawcami spoza USA?😂

Napisano
Teraz, M81 napisał:

A może wysłano już LoR w sprawie "znaczącej liczby śmigłowce wielozadaniowe i bojowe" ewentualnie czy nastąpiły uzgodnienia z dostawcami spoza USA?😂

Przypomnij mi ile śmigłowców bojowych kupiono i dostarczono przez 8 lat kaczej komuny? Widzę pissdzielcom zresetowało mózgi po wyborach.

Napisano (edytowane)
W dniu 22.03.2024 o 14:30, M81 napisał:

GJRQdD8WMAAfOnJ.jpg

Mnie interesował ten jeden konkret który zaczął realizować dzisiaj.

Edytowane przez fala
Napisano (edytowane)
W dniu 29.11.2023 o 14:01, beaviso napisał:

Doczytałem natomiast, że przewidywana jest integracja z AIM-9X, a "na dalszym etapie", "na końcu mapy drogowej rozwoju" z AIM-120. Czytaj: Może kiedyś, może nigdy.

Najnowszy wywiad z gen. Nowakiem:
https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/game-changer-dla-polskich-sil-powietrznych

Jakie platformy mogą przenosić to uzbrojenie? Czy można je podczepić pod FA-50?

W tym momencie uzbrojenie ma trafić do F-16, w przyszłości do F-35. Jeśli chodzi o polską wersję FA-50, to obsłuży AIM-9x Block II Sidewindera. Czekamy na zintegrowanie polskiej wersji FA-50 z AMRAAM. Wówczas będzie ona mogła przenosić również ten typ uzbrojenia.

Czyli, tłumacząc:
* Polskiej wersji F/A-50 jeszcze nie ma, bo dopiero jest w testach
* Zgodnie z tym co wcześniej było mówione, powstający obecnie F/A-50PL (czyli ten Block 20) ma zostać zintegrowany z AIM-9X-II (mówimy o przyszłości)
* F/A-50PL na razie nie będzie zintegrowany z AMRAAM, jest to nasze oczekiwanie (mówimy o późniejszej przyszłości).

M.

Edytowane przez beaviso
Napisano

Do 22 marca miały być również kupione "inne elementy systemu obrony powietrznej". Jakieś sukcesy na tym polu?

Napisano
7 minut temu, bjar_1 napisał:

Andrzej ułaskawi.

Jak będą wyroki, to andżej już będzie, co najwyżej, kota prezesa obłaskawiał.

Napisano
1 godzinę temu, karpik napisał:

Jak będą wyroki, to andżej już będzie, co najwyżej, kota prezesa obłaskawiał.

Tak jest, rezydent to se może powiesić nad łóżkiem dekorejszyna, żeby miał w domu ładniej, a nikogo z tej bandy zjepów już nie ułaskawi.

Sygnaliści i kandydaci ma małą koronę pięknie sypią. Ludzie nie pójdą siedzieć za kurdupla i jego bandę złodziei i fanatyków religijnych. Miły pan dyrektor Tomasz M. z Ministerstwa Sprawiedliwości już trzeci tydzień przepięknie sypie bandę złodziei Zera. I tak samo będzie w MON, bo już tak jest.

Napisano

No oby, oby. Żeby nie było jaj, jak z Wąsikiem i Kamińskim, że sobie posiedzieli przez weekend w klimatyzowanej celi i do domu.