Skocz do zawartości

Będą kary za polskie obozy"

mimir

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
Tyr (33 / 0) 2018-02-22 18:14:00

wykształconych ludzi i b. dużo dostał z Polski."

Nie bez powodu mówi się, że Niemcy wymordowali wykształconych, bogatych Polaków i niewykształconych, biednych Żydów.

Ale w OT brniemy...

Chciałeś o odszkodowaniach- ja napisałem, co myślę...
  • Odpowiedzi 1,6k
  • Created
  • Ostatniej odpowiedzi
Napisano
Izraelski Instytut Pamięci Męczenników i Bohaterów Holokaustu Yad Vashem za niedopuszczalne uznał sformułowanie polski Holokaust", które znalazło się w wideo opublikowanym na portalu YouTube przez Fundację Rodziny Rudermanów w reakcji na nowelizację ustawy o IPN.

http://wiadomosci.onet.pl/swiat/yad-vashem-sformulowanie-polski-holokaust-jest-niedopuszczalne/1wg6r25

A informację, podaje, dla przykładu niemiecki koncern...
Napisano
Wraże siły na pewno skorzystają z każdej nadarzającej się możliwości by oczernić Polskę i Polaków.
Donosy były w zdecydowanej większości skierowane przeciwko Polakom i dotyczyły spraw dla Niemców mało istotnych. Gestapo nie zajmowało się tym kto bimber pędzi albo handluje rąbanką.
Napisano
Ciekawy głos w dyskusji.

http://www.radiomaryja.pl/informacje/u-nas-e-kurek-zydzi-maja-ukrycia-wytworzona-nich-bajka-skonczy-sie-polska-ruszy-ze-swoimi-zrodlami-swiat/
Napisano
Les....

Przecież w tym wątku sporo razy, choćby z mojej strony, padały przykłady zachowań Żydów, których spora część dzisiejszych Żydów nie chce przyjąć do wiadomości. Więc w sumie nie wiem, o co hallo.

Inna sprawa, że po lekturze „Poza granicą solidarności. Stosunki polsko-żydowskie 1939-1945” wydaje się, że nawet jeśli kolejne 30 lat Kurek będzie się tą tematyką zajmować, to raczej niewiele z tego wyniknie.
Napisano
Człowieku Śniegu,

Jaka miła jest Twa dyskusja z panami antysemitami. Naprawdę wzruszyć się można. Jeszcze dzień-dwa, a zaczniecie sobie gaworzyć może o Stochu, a może o najnowszych trendach w prozdrowotnym stylu życia.

Czy nie widzisz, że masz do czynienia z ludźmi jak po szkoleniu u kreacjonistów amerykańskich? Nie widzisz, jak Cię wymanewrowują?

A może zapytaj tych panów, co mają do powiedzenia o wymordowaniu 2400 Żydów w Szczebrzeszynie? Mają coś do powiedzenia? Czysto polski mord bez jednego Niemca. Mord polskiej szumowiny do spółki z granatową policją.

2400 Żydów zabitych wyłącznie z polskiej inicjatywy i wyłącznie polskimi rękami.
Napisano
A co za akcja w tym Szczebrzeszynie? Jakieś szczegóły? I pejsy się o to nie awanturują? 2400 to jednak spora liczba w porównaniu z takim np. Jedwabnem.
Napisano
Ja też nie znam sprawy. Między innymi dlatego, że nikt z mojej rodziny dziwnym trafem żadnego polskiego obywatela na tamten świat nie odprawił. Dlatego też nie życzę sobie żeby w moim imieniu ktoś za coś przepraszał, czy coś komuś wybaczał.

Jak ktoś ma takie przypadki w rodzinie i uważa, że ma legitymację, żeby w imieniu dziadka czy pradziadka posypać głowę popiołem to droga wolna. Proponuję przesłać indywidualne przeprosiny na ręce ambasady Izraela.

Kto ma odrobinę zainteresowania, a wierzę że na forum dla poszukiwaczy takie zainteresowanie jest, doskonale wie co jego rodzina robiła w okresie okupacji. Rozliczenia proponuję więc zacząć od siebie.
Napisano
Ależ oczywiście, że się piszę! Chałupę babce zbombardowali, drugiej brata zatłukli. Nie będę się rozpisywał nawet. Lista byłaby długa. A były to zbrodnie programowe, zamierzone i w majestacie prawa. Mało tego! To robili kolesie, którzy byli legalnymi reprezentantami Reichu i mieli na to kwity. Wątpię, żeby takowe na reprezentację RP miały męty spod Szczebrzeszyna" jak pisze kolega wcześniej.
Napisano
Moi dziadkowie ze strony matki byli na robotach w Fürstenfeldbruck w Bawarii każde ponad pięć lat ,jedno miało bardzo przykre wspomnienia.Natomiast ojciec pochodził z Grajewa , też ciekawie opowiadał...

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie