viator01 Napisano 29 Listopad 2015 Share Napisano 29 Listopad 2015 Chomiki odpadają. Jak się nie ma refleksu, to uciekają i wtedy szukaj ich panie nie wiadomo gdzie i jeszcze kable poprzegryzają. Rybki są lepsze :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Pewnie że rybki są lepsiejsze.Podczas picia jest przekąska (sushi), a na kaca pod ręką spore źródło wody, jak się skończy już ta w wazonie po kwiatkach :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 wchodzisz na post by przeczytac cos ciekawego....i jak zwykle strata czasu bo temat ucieka gdzies na boczny tor . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Bociek- ale czego oczekiwałeś po wątku, gdzie autor chwali się (?), że przepisów nie zna, ze zdrowym rozsądkiem ma niewiele wspólnego, a i instynkt samozachowawczy w zaniku? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vis1939 Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Może liczył,że autor jednak dostał wspomnianą pałą i wrzuci soczysty opis? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 po jakim czasie mozna ubiegac sie o zwrot zabezpieczonych przedmiotow ?chodzi mi o przedmioty ktore nie sa istotnymi czesciami . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Obstawiam, że po zakończeniu przewodu przez proroka... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Ja bym atakował zaraz po tym jak się okaże, że nie są tym czym miały być (niestety.. - wg PP). Bo komu i po co są potrzebne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Listopad 2015 Autor Share Napisano 30 Listopad 2015 Mauser był sprawny, Chociaż lufa zajechana Inna lufa wykopowa, reszta również niesprawnaJa się prokutora wszystko spytam, i napewno będe się ubiegać o zwrot nieistotnych czesci pazur wyciagu, blokada, kolba, nakładka" itp itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Adrian- a aby pazur nie jest, w myśl przepisów szczegółowych, elementem zamka, który zgodnie z Ustawą jest nie-hallo?Dwa- Ty może nie kombinuj samodzielnie, ale znajdź na O. namiary na doświadczoną w tej materii papugę...Wg mnie Twój problem, to nie CZY, ale ILE... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
traper6 Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Czarny klekot :)A jeżeli okaże się że nie są istotnymi częściami, to po co Ci są one dalej potrzebne ?Będziesz ponownie składał/odbudowywał kolekcję ?Ja to przerabiałem już trzykrotnie. UWIERZ MI, tam nie siedzą debile jak za MO, tylko ludzie kumaci, po studiach.Tak samo jest z kupowaniem na Allegro części broni (nawet tych nie istotnych wg. kodeksu). Znasz kolekcjonerów którzy zbierają np. TYLKO kolby, TYLKO trzony zamków, TYLKO pazury wyciągu, TYLKO magazynki, etc. etc. ?Bo ja nie. Nie trzeba być wcale za bardzo rozgarniętym polycmajstrem, aby śledząc ten portal na 98% wytypować składacza" nowej jednostki b.palnej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 T.- ale do takiej wizyty, nie są potrzebne zakupy istotnych lub nie elementów...Wystarczy*, że kupisz u pacjenta, który wcześniej sprzedawał części broni, spodnie z demobilu...Policmajeter nie zgłosi się do administracji Allezło po dokładne dane transakcji- wystarczą mu dane adresowe nabywców z ostatnich -set aukcji...Jeśli się ma pecha i/lub wierzy z garbate aniołki, można się przejechać... Co widać na załączonym obrazku.* przerabiałem... Tyle, że sprawa z A. się rozlazła po kościach, ale za to dostałem kolejną za obrazę funkcjonariusza na służbie :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
czarny bocian Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 traper6 - wzieli replike AK-47 ...troche kaski kosztowala .ty bys to odpuscil ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Misiu zwyzywałeś kogoś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 Nie... nie byłem taki...Zapytałem się, tylko, prowadzącej czy jest naturalną blondynką, czy farbowaną :-)Niestety w obecności komendanta i dyżurnego... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 I ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Czlowieksniegu Napisano 30 Listopad 2015 Share Napisano 30 Listopad 2015 I nic :-)Wykonałem telefon do przyjaciela, a on przyznał mi rację... Wszystko po drodze służbowej, z zachowaniem hierarchii.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 30 Listopad 2015 Autor Share Napisano 30 Listopad 2015 Części były od Polaka, Niemieckich czesci to bym tam nie brał szczerze powiem, Nie nie potrzebuje do składania, bo już z Allezło oraz innymi rzeczami w celu składania skończyłem, Części Polskie są dla mnie warte bo były magazynowe w środku, o to biega Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Astra Napisano 1 Grudzień 2015 Share Napisano 1 Grudzień 2015 Jeżeli zatrzymane rzeczy zostały uznane za dowody rzeczowe w sprawie to Sąd wydając wyrok decyduje, które ewentualnie można wydać, a które ulegają przepadkowi. Do tego jeszcze długa droga. Na samą opinię biegłego poczekasz kolego spokojnie z pół roku przy dobrych wiatrach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
abcd Napisano 2 Grudzień 2015 Share Napisano 2 Grudzień 2015 adrian950 aktualnie nie szukaj sposobów jak odzyskać zarekwirowane klamoty,na to będziesz miał czas póżniej ale rozejrzyj za adwokatem który zna temat a zarazem nie puści Cię z torbami,za jakiś czas otrzymasz zaproszenie do prokuratury na przedstawienie zarzutów oraz związanie z tym przesłuchanie winieneś się tam udać z adwokatem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adrian950 Napisano 10 Grudzień 2015 Autor Share Napisano 10 Grudzień 2015 A proprosPana a raczej mendy, który za zdekowane łuski jednak podał moje danePodaje również tutaj jako ostrzeżenia robienia z nim zakupówGregor7316 na allegro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
woytas Napisano 10 Grudzień 2015 Share Napisano 10 Grudzień 2015 To On Ci podrzucił cytuję:...Sprawny Mauser oraz szkielet innej broni, do tego niestety przez głupotę również miałem kilka sztuk losowej 2 wojennej Amunicji nie zdekowanej..." ?Adresy transakcji mieli z allegro. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riban9 Napisano 12 Grudzień 2015 Share Napisano 12 Grudzień 2015 Co do odpowiedzialności karnej to nie sądzę, aby coś ci groziło, może nawet obejść się bez wyroku, natomiast fanty ciężko będzie odzyskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarcinP Napisano 13 Grudzień 2015 Share Napisano 13 Grudzień 2015 Skąd ta pewność? Mała szkodliwość społeczna?W dobie terozyzymu" oraz lex bieńkowska? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
danielk Napisano 17 Grudzień 2015 Share Napisano 17 Grudzień 2015 W zakresie odpowiedzialności karnej to po pierwsze liczy się uznanie przez biegłego, że którakolwiek z rzeczy zaliczana jest według ustawy o broni i amunicji do przedmiotów zabronionych. Natomiast jeśli by nie była to sąd w postępowaniu a raczej po jego zakończeniu kiedy np. umorzą postepowanie w twoim zakresie to wyda postanowienie o wydaniu zatrzymanych rzeczy i wtedy fant lub fanty wrócą do Ciebie. Jest jeszcze taka kwestia że biegły wypowiada się do każdego z przedmiotów zabezpieczonych. Więc moze się tak zdarzyć że np jeden z nich zostanie uznany za zabroniony a reszta ni. Dlatego w konczącym się postępowaniu sądowym sędzia wyda takie postanowienie o wydaniu wszystkich przedmiotów oprócz tego jednego zabronionego. Tylko życzyć szczęścia i zwrotu tych wszystkich przedmiotów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.