Skocz do zawartości

Wojna na Ukrainie vol. 3

Rekomendowane odpowiedzi

59 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Wiesz... gdyby to u uścisk dłoni chodziło, to pal licho...

A skąd mamy wiedzieć o co Ci chodziło z tym zdjęciem ? Nie krytykowałem foty a braku komentarza.

Zresztą ze strony Trampa były wykonywane rożne kurtuazyjne gesty, nie tylko uściski dłoni - na lotnisko w  Szariat  (Syria) gdzie stacjonowały rosyjskie śmigłowce uderzeniowe amerykanie wysłali 59  pocisków Tomahawk.

Jeżeli wojna potrwa dłużej niż 5-7 dni, to NATO do niej się włączy, bo szansa na zatrzymanie Rosji będzie większa.

Ale przypuszczam, że zaraz odezwą się pożyteczni idioci, najpierw będą dzwonić do Putina a później polecą do niego. Obstawiam Makrona albo Merkel oni w obronie pokoju dadzą Putinowi wszystko, co nie należy do nich.

19 minut temu, les05 napisał:

Jeżeli wojna potrwa dłużej niż 5-7 dni, to NATO do niej się włączy(...)

Zapomnij.

Ja się zastanawiam co my byśmy od NATO dostali w podobnej sytuacji - hełmy, trochę amunicji ale tylko 7,62 aby nie eskalować ;)

7 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Wystarczyło pomyśleć, czy i co łączy Trumpa i Putina...
Tym bardziej, im wcześniej wstawiłem wystąpienie MSZ Chin...

W tak zagmatwanej i dynamicznej sytuacji postuluję jednak większą precyzję wypowiedzi ;)

takafura

Proszę, jaśniej się nie da

Znaczy się, na marginesie, że idąc logiką Tyra:

- Niemcy współpracownicy Putina i lewacy, w dodatku...
- Tusk, współpracownik Niemiec i przy okazji Putina...
- Wlk. Brytania przed i po Brexicie zwolennicy Putina i lewacy, w dodatku, gdy hojnie paszportami obdzielali...
- kilka innych państw Europy- patrz wyżej...
- FIFA i podobne, to lewacy, skoro kasę od Gazpromu biorą...

- przewodnia partia narodu, to chadecy i im wolno miliony złotych na Wschód, choćby za węgiel, wysyłać...
- Trump, co prawda nie miał nic przeciwko Putinowi, ale to ostatnia szansa powstrzymania lewactwa...
- Orban, LePen i kilka jeszcze innych, co prawda popierali Putina, hojnie za to wynagradzani, ale skoro opowiedzieli się za sankcjami wobec Rosji, to już wszystko jak najbardziej korekt...

itp

itd

PS Ktoś dziś widział ministra d/s bezpieczeństwa? Czy nie ma czasu na "głupoty" i się dalej z ZZ dochodzi?

1 minutę temu, Czlowieksniegu napisał:

Niemcy współpracownicy Putina i lewacy, w dodatku...
- Tusk, współpracownik Niemiec i przy okazji Putina...
- Wlk. Brytania przed i po Brexicie zwolennicy Putina i lewacy, w dodatku, gdy hojnie paszportami obdzielali...
- kilka innych państw Europy- patrz wyżej...
- FIFA i podobne, to lewacy, skoro kasę od Gazpromu biorą...

Wreszcie zacząłeś dobrze kombinować:)

Tyr... ale co tak wybiórczo...

Nic nie napisałeś o przywołanej przeze mnie Wlk. Brytanii, która ostatnimi dniami miała być ostatnią (?) nadzieją na pokój na Ukrainie, gdyby się z Warszawą i Kijowem porozumiała...

PS Zastanawiałeś się nad bliższym stosunkiem z tuzem intelektu ps Kowalski i przeprowadzenia w UE referendum nad wyrzuceniem z Europy Niemców?

srbm...

Można i tak, choć na mnie większe wrażenie wywołały, dla ścisłości w prawilnych miejscach internetu, odkrycia, że wojna na Ukrainie to kontynuacja depopulacji po Covidzie, tudzież, że wojna na Ukrainie to maskirowka, gdy w tle Żydzi wykupują Rosję i Ukrainę, w promocyjnych cenach oczywista oczywistość...

15 minut temu, Czlowieksniegu napisał:

Zastanawiałeś się nad bliższym stosunkiem z tuzem intelektu ps Kowalski

Nie. Ja hetero. Ale nie potępiam twoich upodobań... Oczywiście pod warunkiem, że na parady nie będziesz łaził:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie