MarcinP Napisano 2 Październik 2013 Autor Napisano 2 Październik 2013 O:http://wawalove.pl/Handlowal-bronia-na-wolskim-bazarku-sl11262/foto_6Piękny biały Maxim PM" - kiedyś była biała lokomotywa, teraz jest biały... no właśnie co to za peem"? Pistolet maszynowy Maxim ;)
zancus Napisano 2 Październik 2013 Napisano 2 Październik 2013 a tu galeriahttp://www.policja.waw.pl/portal/pl/1/26080/Handlowal_bronia_na_bazarku.html
bassista Napisano 2 Październik 2013 Napisano 2 Październik 2013 1. Na zdjęciach wygląda, że amunicja od Maxima jest wiercona.2. Spora część broni wygląda konstrukcyjnie na wcześniej, niż 1885r ale oczywiście wszystko jest nielegalne...
Dunczyk Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Fakt, piękne egzemplarze broni rozdzielnego ładowania, w większości. Nie wiem czy dobrze zauważyłem karabin Henry-Martini, na jednym ze zdjęc, a to już nie fajnie
WykoP2411+ Napisano 3 Październik 2013 Napisano 3 Październik 2013 Bandyci! Mało tego że zabrali korkowce to jeszcze skroili mu kasę. Rozbój w biały dzień.
panzerhrabia Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 z tego co widzę to raczej większość z tego można posiadać... będą mu wszystko oddawać i jeszcze przepraszać, kwestia czasu ...pozdrawiamM
Lipek Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 Czy posiadanie przy sobie 40 tys. PLN w gotówce podpada pod jakiś paragraf?
WykoP2411+ Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 Lipek,w socjalistycznej Polsce wszystko jest możliwe. Teraz ma nauczkę i będzie nosił kartę.
balans Napisano 4 Październik 2013 Napisano 4 Październik 2013 Lipek,w socjalistycznej Polsce wszystko jest możliwe. Teraz ma nauczkę i będzie nosił kartę."A gdzie Ty WykoP" widzisz w Polsce socjalizm??? To co obecnie mamy, to coś na wzór iemi Obiecanej" z dużym dodatkiem zjawisk charakterystycznych dla Republik Bananowych. A gościa to albo ktoś podkablował, albo się nie opłacił...
Sobiepan Napisano 5 Październik 2013 Napisano 5 Październik 2013 http://tvnwarszawa.tvn24.pl/informacje,news,arsenal-broni-z-xix-wieku-u-bazarowego-handlarza,101263.htmlWygląda na to, że okradli faceta na bazarze.
Wojciech115 Napisano 5 Październik 2013 Napisano 5 Październik 2013 oraz pieniądze w kwocie 40 tysięcy złotych, które Piotr U. posiadał przy sobie." Hahahaha , nie ma to jak roześmiać się na koniec dnia...
RezistanZ Napisano 5 Październik 2013 Napisano 5 Październik 2013 A gdzie Ty "WykoP widzisz w Polsce socjalizm???"HAHAHAHApzdrR-Z
balans Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 A gdzie Ty "WykoP widzisz w Polsce socjalizm???"HAHAHAHA"No nie wiem dlaczego się tak UHAHAŁEŚ" @RezistanZ??? Bo jak socjalizm wygląda, to se pojedź do Szwecji [i paru innych krajów na zachodzie] - to se zobaczysz na własne oczy jak socjalizm wygląda!W Polsce mamy obecnie nie socjalizm, ale FEUDALIZM! Gdzie na kastę nowobogackiej magnaterii, której kiedyś udało się ukraść pierwszy milion, cała reszta społeczeństwa ma pracować na zasadzie chłopa pańszczyźnianego - praca do śmierci na śmieciowych umowach, a przy tym elastyczny czas pracy i płacy - to przecież współczesny model niewolnictwa! Ale zostawmy politykę. Wygląda na to, że ktoś pozazdrościł gościowi kolekcji i postanowił położyć na niej łapę...
greg1 Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 No, jak się chwyci za lufe i zdzieli przez łeb, to nie można zabić? A, co najmniej guza nabić. Narzędzia zbrodni i tyle:)
osyjan Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 Większość z tego co widziałem to broń kapiszonowa a więc nawet w świetle polskiego, ułomnego prawa o broni jest legalna. Policja pokazując te pistolety jako w domyśle nielegalną broń i przekazując ją do rzeczoznawcy by to stwierdził robi z siebie pośmiewisko ale tak naprawdę z kretynów śmiać się nieładnie.
Czlowieksniegu Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 A/ Większość to nie wszystko...B/ Nie wiem, czy przynajmniej dwie sztuki długie nie podlegają Ustawie...C/ Maks również pod Ustawę nieprzygotowany raczej...Ale BTW- co to za azarek", że się ilości hurtowe sprzedaje a utarg/drobne na waciki to 40 tys?
anika Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 Nie wierzę że człowiek który handlował taką ilością jednostek nie miał wiedzy o tym co to jest, moim zdaniem następny przypadek porypanego naszego prawa. Naboje znalezione w domu to zapewne te przewiercone do maxima...Nie wiadomo czy płakać czy się śmiac.
Erih Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 Dobra, a teraz proszę mnie oświecić kto widział specyfikację dekowania do Maxima.Po drugie, też widzę broń odtylcową, a więc wymagającą zezwolenia. Na moje oko facet na bazarze wystawiał kapiszonówki, a towar podpadający pod ustawę sprzedawał spod lady". I za ten towar odpowie, nie za kapiszonówki.
Nadwojciech Napisano 6 Październik 2013 Napisano 6 Październik 2013 Specyfikacja do Maxima jest.Można kupić zadekowanego bez problemu.A kapiszonówki?Propaganda,ładnie taki arsenał" wygląda na zdjęciach.
MarcinP Napisano 7 Październik 2013 Autor Napisano 7 Październik 2013 A UKS dowali 70% podatku od nieujawnionych dochodów (bo jak się z tej gotówki wytłumaczy? Że od dziecka zbierał i w kieszenie nosił). Takie prawo niestety mamy...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.