Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Już miesiąc..

Major Robert Jeł został pochowany w Gliwicach 18 lipca.

Podczas uroczystości pogrzebowych, które miały miejsce w kościele św. Bartłomieja w Gliwicach, zebrali się generałowie Sił Powietrznych na czele z gen. W. Kukułą oraz oficerowie i podchorążowie, których śp. mjr Robert szkolił.

W homilii ks. kpt. Błażej Woszczek przywołał osobiste spotkania i rozmowy ze śp. ppłk. Robertem. Przed pogrzebem, rozmawiał z jego kolegami i przyjaciółmi, którzy dali piękne świadectwo o Jego życiu religijnym, rodzinnym i zawodowym.

Rodzina nie informowała wcześniej o miejscu i dacie pogrzebu. Pośmiertnie został awansowany na stopień podpułkownika.

https://www.tiktok.com/@krzysiekhalla/video/7393424973815123232

Można jeszcze można obejrzeć Roberta Jeła jako podchorążego, studenta V roku WSOSP z roku 2009 r. (z dniem 1 października 2018 r. uczelnia przyjęła nazwę Lotnicza Akademia Wojskowa ) w filmie telewizji Trwam Piloci. Biało-czerwoni z Dęblina – film dokumentalny, 45 min.

4.thumb.jpg.30df54b4d2f4a31678283ac71fb3bc9d.jpg

Napisano (edytowane)
W dniu 12.07.2024 o 14:27, Spirit of Warsaw napisał:

Po 5 tygodniach przymusowego uziemienia po zainstniałej katastrofie, od paru dni Bieliki wróciły na loty. Niestety podopowiada to, że przyczyna leżała tam, gdzie każdy,  kto widział filmy z tragicznego lotu, zapewne sobie pomyślał.

edit:

W tej samej minucie, w której napisałem i wysłałem powyższy tekst, ukazała się wzmianka na portalu lotniczym. Ależ przypadek - to nie ja jestem jej autorem ;)

https://dlapilota.pl/wiadomosci/polska/jest-zgoda-na-loty-bielikow

M.

Edytowane przez beaviso