Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano
21 godzin temu, Jedburgh_Ops napisał:

Jacek Sobala i TV Republika - nie.

Zatem niech agresywne prymitywy z TV Republika nie „informują”, że „wrócił Tusk i wróciły wypadki lotnicze”.

Agresywny prymityw Jacek Sobala nie rozgranicza, a TV Republika toleruje to

Bo to jest przekaz. Dla określonego widza. Zawsze określenia wina tego lub tamtego ale nie "naszego" konsolidowały ewentualny elektorat. I wybacz to samo było i jest w stacji TVN czy TOKFM. Liczy się polityka i cel. Prawda? Rzecz poboczna. Jak się uda zgodnie z nią coś przekazać to super. Jak nie - też dobrze. Ważne by przywalić przeciwnikowi na poziomie odbiorcy.

Dlatego zwłaszcza od Ciebie wymagam zimnej głowy w przedstawianiu faktów. I wcale się nie obrażam jak prym w głupocie wiodą przedstawiciele partii na którą od czasu do czasu głosuję z bólem mniejszym lub większym a nie ci drudzy "bardzie inteligentni, z językami i na poziomie". Nie głosuję i jak na razie nie zapowiada się bym głosował. 😛

Tak, masz rację, ale to temat rzeka. Wszystko rozpoczyna się od liberalizacji Prawa Lotniczego, a skończywszy na obniżeniu poziomu szkolenia pilotów.

Tak, masz rację. Kiedyś widziałem film ze startującej paralotni. Kiedy gość miał się wyczepiać z przeciwnej strony poniżej nadleciał samolot chyba ultra i o metry minął linę... Do tej pory nie rozumiem jak to mogło się stać, że ten samolot tam był.

Lata temu zrobiłem kurs podstawowy na paralotnie L+H u braci Mańkowskich. Był tam na wyciągarce taki fajny gość Grzesio bodaj (zginął podobno chłop w wypadku jakimś). Wykłady miałem tez z panem Michałem Ornatkiewiczem. W dupsko dostałem po skończonym i pojechałem zadowolony do domu. Życie się potoczyło, że nie ciągnąłem tego, już nie latałem i raczej nie będę. Książki, Aviation Revue i stare foto gdzieś tam leżą zapomniane. Nauki wyfrunęły z głowy. Ale od czasu do czasu podglądam filmy z glajtami i takie ciekawostki. Jedyne co zostało to sentyment i świadomość wyniesiona po tym krótkim kursie by na chama (bo mogę, stać mnie, dlaczego nie) się w to nie pchać. Ale wiem, tak sobie myślę oglądając wypadki, że ludzie w wielu sytuacjach wyłączają tą funkcję mózgu. 

Niezależnie od opcji.

Taka konkluzja po drogowej sytuacji zaistniałej dzisiaj dzięki pewnemu idiocie w (jak by nie) BMW z której ledwo dziś wyszedłem bez szwanku.